Boy Gerrits nieuwe gemeentearchivaris Sittard-Geleen

Boy Gerrits wordt met ingang van 1 juni benoemd tot gemeentearchivaris van de gemeente Sittard-Geleen. Hij volgt Peer Boselie op die sinds kort met pensioen is. Wethouder Andries Houtakkers (cultuur): “De gemeente is blij om deze kundige en bevlogen man naar onze stad te kunnen halen.”

Dhr. Gerrits heeft na zijn studie archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam ervaring opgedaan met digitaliseringstrajecten bij diverse overheidsorganisaties. Zijn meest recente positie was als coördinerend beleidsadviseur bij het Ministerie van Financiën, waar hij zich bezig hield met het duurzaam digitaal toegankelijk maken van de informatiehuishouding.

Archief

Volgens de Nederlandse Archiefwet moeten gemeenten zijn archieven na twintig jaar, behalve enkele uitzonderingen, aan het gemeentearchief of streekarchief overdragen. Iedereen mag de archieven inzien. In Sittard-Geleen is het archief gevestigd in de Kapittelstraat 6. De gemeentearchivaris heeft als taak het bevorderen van de transparantie en toegankelijkheid van gemeentelijke informatie. Dit is van groot belang voor zowel (toekomstig) historisch onderzoek als voor de kwaliteit van de dagelijkse administratie van de gemeente.

Boy Gerrits laat weten verheugd te zijn met de aanstelling: “Sittard-Geleen is een prachtige gemeente met een rijke geschiedenis en een dynamische samenleving. Ik kijk ernaar uit om niet alleen de geschiedenis te bewaren en toegankelijk te houden voor alle inwoners. Maar ook een wezenlijke bijdrage te leveren aan het verhogen van de kwaliteit, toegankelijkheid en transparantie van de gemeentelijke informatievoorziening.”

Foto van Boy Gerrits

Dit bericht is verzonden als persbericht op donderdag 6 juni 2024