Geslaagd voor het verkeersexamen!

Veilig Verkeer Nederland organiseert ieder jaar het verkeersexamen voor basisscholen. Dit is voor kinderen van groep 7 en 8. De kinderen oefenen eerst met de regels en borden voor het verkeer. Daarna stappen ze op de fiets voor het praktijkexamen. Tijdens het examen fietsen de kinderen een route. Ze moeten dan hun kennis over de verkeersregels toepassen. Voor de start controleert VVN de fietsen van de kinderen, zodat ze veilig op weg kunnen. Wie slaagt krijgt het VVN Verkeersdiploma!  

Veilig en zelfverzekerd 

In onze gemeente organiseert VVN-afdeling Sittard-Geleen-Born het verkeersexamen. Meedoen is belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat kinderen veilig en zelfverzekerd aan het verkeer kunnen deelnemen. 

Certificaten

De basisscholen met de beste resultaten kregen een certificaat als beloning. De winnaars waren Bs Talander uit Sittard, OBS De Duizendpoot, locatie Zuid in Geleen en BS Swentibold in Born. De certificaten werden uitgedeeld door Lia Cleef en Frans van Montfoort van VVN Sittard-Geleen-Born, en wethouder Verkeer Leon Geilen. De certificaten worden uitgedeeld als extra stimulans voor scholen om meer te doen voor een nog beter resultaat. 
 
Bekijk de foto’s