Gratis parkeren in december in centra Sittard en Geleen

Parkeren is in december in de stadscentra van Sittard en Geleen gratis op koopavonden en koopzondagen. Het college heeft daartoe besloten na verzoeken van Centrum Management Geleen en Centrum Management Sittard.

“Als corona onder controle blijft, zal de komende decembermaand voor het eerst sinds twee jaar tijdens de kerstperiode weer fysiek winkelbezoek aan de stadscentra mogelijk zijn zonder beperkingen”, zegt wethouder Leon Geilen (parkeren), mede namens collega-wethouder Yvonne Salvino (economie). “Centrum Management Sittard en Geleen willen in december lokaal inkopen stimuleren en allerlei activiteiten organiseren om de beleving in het centrum te vergroten. Daar draagt het college graag aan bij met deze maatregel.”

Koopavonden en koopzondagen

In Sittard gaat het om vijf koopavonden (1, 8, 15, 22, 23 en 29 december) en drie koopzondagen (4, 11 en 18 december). In Geleen zijn er twee koopzondagen (11 en 18 december). De koopavonden zijn, met uitzondering van 23 december, gelijk aan die van Sittard. In het centrum van Born en bij andere wijkwinkelcentra is parkeren gratis. 

'Hart onder de riem'

Centrummanagement Sittard en Centrum Management Geleen zijn blij met het besluit van het college van B&W. “Op deze manier steekt de gemeente onze ondernemers in de centra een hart onder de riem. Dat maakt het extra aantrekkelijk om in onze gemeente Sinterklaas- en kerstinkopen te doen.”

Op deze plekken kun je gratis parkeren

Gemeentelijke parkeergarages

  • Hub Dassenplein Sittard
  • Oda Parking Sittard
  • ABC Parkeergarage Sittard
  • Markt Geleen 

Gemeentelijke parkeerterreinen:

  • Steenweg Sittard
  • Tempelplein Sittard
  • Elisabethstraat Geleen

Straatparkeren

Op de koopavonden kun je gratis parkeren van 18:00-00:00 uur en op de koopzondagen van 00:00-00:00

Uitzonderingen

Het gratis parkeren geldt enkel op parkeerlocaties die eigendom zijn van de gemeente. Parkeergarage Ligne en parkeergarage Walramstraat in Sittard zijn daarom uitgesloten van deze actie.