Hoogste punt nieuwe ijshal Glanerbrook

Woensdag 10 juli bereikte de bouw van de nieuwe ijshal in Sportpark Glanerbrook het hoogste punt. Daarmee zijn we weer een stapje dichterbij gekomen op weg naar een veelzijdig en energieneutraal sportpark voor jong en oud.

Sportpark Glanerbrook wordt groots ‘vernieuwbouwd’. De afgelopen tijd hebben we al behoorlijke vooruitgang geboekt. De twee sporthallen zijn helemaal gerenoveerd en de nieuwe fitnessruimte is al volop in gebruik. Buiten werkt de aannemer hard aan de nieuwbouw van een 50-meter(wedstrijd)bad en een gloednieuwe ijshal. Het stalen skelet van de ijshal heeft vandaag het hoogste punt bereikt. 

Wethouder Geilen hijst gemeentelijke vlag hoogste punt bouw nieuwe ijshal Glanerbrook
Wethouder Geilen markeerde deze mooie mijlpaal met het hijsen van de gemeentelijke vlag

Meer aanbod, minder energie

In het Burgemeester Damenpark krijgt de schaatsbaan een overkapping met zonnepanelen. In totaal komen er straks 6.000 zonnepanelen in het vernieuwde sportpark. Het nieuwe Sportpark Glanerbrook heeft straks méér te bieden, maar gaat de helft minder energie gebruiken. En minstens evenveel zelf opwekken! Dat is uniek voor een sportcomplex als het onze, met binnen én buiten ijsbanen en zwembaden. 

Sport én ontspanning

Als de gebouwen grotendeels klaar zijn, krijgt het Burgemeester Damenpark eromheen nog een metamorfose. Het wordt een park met veel groen, wandel- en sportpaden, speeltoestellen en plekken om met goed weer te ontspannen. Gebouwen en park gaan straks in elkaar over in een mooie, groene omgeving. Zo leggen we de basis voor een veelzijdig en duurzaam sportpark voor jong en oud. Meer informatie over Sportpark Glanerbrook en het Burgemeester Damenpark vindt u op de website MetSittardGeleen.nl.