Inzamelingsactie: Ieder kind een fiets

Voor veel gezinnen die rond moeten komen van een klein inkomen is het aanschaffen van een kinderfiets een probleem. Aan de andere kant staan er op veel plekken, zoals schuurtjes, nog altijd fietsen die niet gebruikt worden.

Daarom vindt op zaterdag 10 juni een inzamelingsactie van kinderfietsen plaats op diverse plekken in Zuid-Limburg. Ook in onze gemeente is er een inzamelpunt!

Inzamelpunt

Breng uw fiets op zaterdag 10 juni tussen 11.00 en 14.00 uur naar Millenerweg 2 in Sittard. De ingezamelde fietsen worden opgeknapt in een sociale werkplaats. Vervolgens zorgt Leergeld Westelijke Mijnstreek dat de fiets terecht komt bij een kind dat hem goed kan gebruiken.

Laat geen kind achterop!

De ingezamelde fietsen zijn bestemd voor kinderen van gezinnen die zelf geen fiets kunnen betalen. Zij kunnen door het krijgen van een fiets ook meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes met buitenschoolse activiteiten en met sport- en cultuuractiviteiten. En ze kunnen natuurlijk op de fiets naar school. Op deze manier dragen we met z'n allen een steentje bij aan het motto van de actie: laat geen kind achterop!

Samenwerking

Deze actie is een samenwerking tussen de ANWB, Zuid-Limburg Bereikbaar en de stichtingen Leergeld in Zuid-Limburg. Deze drie partijen willen de fietsen graag een nieuw leven geven en zorgen dat ze een goede bestemming krijgen. 

Uw fiets op een andere dag brengen?

Breng de fiets dan naar de fietsen-opknap-werkplaats in Geleen: Wagenaarstraat 11.