Inspiratiebusreis met ondernemers naar andere gemeenten

Op maandag 22 mei 2023 is de gemeente Sittard-Geleen samen met ondernemers, ondernemersverenigingen en partners op pad gegaan naar drie steden. Het doel? Verbinden en inspireren.

Samen kom je verder. Vanuit deze gedachte is een busreis georganiseerd naar Venlo, Eindhoven en Roermond.  Een mooi moment om elkaar beter te leren kennen, te netwerken en te inspireren.

Venlo

De eerste stop van de busreis was de gemeente Venlo. Zij hebben een circulair stadskantoor met de grootste groene gevel ter wereld. Een opvallend gebouw met ruim 2.000 vierkante meter aan beplanting. Na een kop koffie en een welkomstwoord van de gemeente Venlo was het tijd voor korte stadswandeling en een bezoek aan het historisch stadshuis. Hier is een presentatie gegeven over het Plan Binnenstad 2030: de aanpak van Venlo voor het ontwikkelen van een toekomstbestendig centrum.  

Eindhoven

De stad Eindhoven blinkt uit op het gebied van stadsmarketing. Op hun creatieve eigen manier vertelt Eindhoven het verhaal van de stad aan inwoners, ondernemers en bezoekers. Genoeg reden om er een kijkje achter de schermen te nemen.
In Strijp-S, een oud industriegebied wat omgetoverd is tot creatieve broedplaats voor inwoners en ondernemers, is het verhaal achter de strategie van stadsmarketing verteld door Eindhoven365.

Roermond

De laatste stop van de busreis was bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Een cultureel centrum aan de Roer. Hier heeft de gemeente Roermond hun ambities en aanpak voor het verbeteren van de stadslogistiek gedeeld. Ook is gesproken over de samenwerking met ondernemers in de binnenstad en het parkeerbeleid.

Na een inspirerende dag is de busreis op een gezellige manier afgesloten met een lekker etentje. Eén mooi moment om ideeën uit te wisselen en nog even na te praten.

Kon u er niet bij zijn?

Niet getreurd. Op 25 augustus 2023 is het volgende moment waar ondernemers(verenigingen), partners en de gemeente samenkomen. Voor de tweede keer op rij wordt het ondernemersevent Lagerhuis Rosa georganiseerd. Een prikkelend evenement met interessante presentaties en de kans om elkaar (beter) te leren kennen. Houd de website en de LinkedIn-pagina van de gemeente in de gaten voor meer informatie over dit evenement.

Bekijk het fotoalbum