Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen

De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

Coolbrook

Op Chemelot werd deze week een nieuw soort naftakraker in gebruik genomen. Het gaat om een CO2-vrije kraker, die gebaseerd is op straalmotoren. Volgens Coolbrook, de ontwerper en de eigenaar van de nieuwe kraker, kan deze testinstallatie de industriële CO2-uitstoot mogelijk met 30 procent verminderen. Met supersonische snelheden wordt genoeg warmte opgewekt om ruwe olie en gas om te zetten in etheen en propeen. Burgemeester Hans Verheijen was bij de opening van de naftakraker aanwezig. De bedoeling van het Finse Coolbrook is om in 2024 een commerciële versie van de kraker klaar te hebben.

Tesenderloo Kerley

Op vrijwel hetzelfde moment werd even verderop, ook op Chemelot maar dan op het industrieel gedeelte, de schop in de grond gezet voor de bouw van een installatie van Tessenderlo Kerley. Dit bedrijf gaat in de nieuw te bouwen fabriek vloeibare kunstmest maken. Wethouder Yvonne Salvino-Meijer (r) mocht samen met Geert Geyselink van Tessenderlo Kerley en Loek Radix van Chemelot de schop zetten. In 2024 is de fabriek klaar. Die levert 20 arbeidsplaatsen op.

Stoer en Zo

In het centrum van Sittard heeft Stoer en Zo een winkel geopend waar (op afspraak) communiekleding te koop is. De zaak ligt aan de Limbrichterstraat 11.

N0.31

Een week geleden werd N0.31 Schoonheid en Beleving geopend in het voormalig pand van de Lampenier in de Limbrichterstraat in Sittard. In het pand zitten meerdere disciplines onder één dak. Schoonheid staat daarbij centraal. Tweede-kamerlid Barara Kathman bracht in de aanloopfase al een bezoek aan deze zaak.