Ontdek de kunstwerken van Sittard-Geleen

Vandaag, op 28 juni, onthulde wethouder Andries Houtakkers 1 van de 52 kleine gevelbordjes op het standbeeld van Zefke Mols bij de Begijnenhofwal in Sittard. In Sittard-Geleen hebben sinds kort 52 kunstwerken een bordje met een QR-code.

Op het gevelbordje staan de naam van het kunstwerk, de naam van de kunstenaar en de datum van plaatsing. Maar er staat ook een QR-code op. Die leidt naar meer informatie over het kunstwerk. Andries Houtakkers (cultuur): “Elk kunstwerk heeft een verhaal, en met één scan ligt dat verhaal nu binnen handbereik”.

Kunstwerken Sittard-Geleen online

Door de QR-code van een van de 52 kunstwerken te scannen, komt u uit op de pagina van Visit Sittard-Geleen. Hier leest u meer informatie over het kunstwerk, waar het kunstwerk staat, of het in een bepaalde wandel- en of fietsroute is opgenomen, wat er nog meer te zien en te doen is in de buurt en waar men bijvoorbeeld kan genieten van een hapje en een drankje.

Er staat ook een totaaloverzicht op www.visitsittardgeleen.nl/kunstwerken. Hier vindt u ook een plattegrond zodat u meteen kunt zien waar alle kunstwerken staan. U kunt de kunstwerken dus ook altijd digitaal bekijken en de bijbehorende informatie lezen.

Bijzondere QR-code

Eén van de 52 QR-codes toont op een bijzondere manier informatie over een kunstwerk. Dat is de QR-code bij het beeld van Zefke Mols. Na het scannen van deze code ziet u een filmpje. Daarin vertelt een acteur Zefkes levensverhaal. Zo zien en horen geïnteresseerden op een bijzondere manier alle informatie over dit kunstwerk.

_DSC_9508 (1)