Reserveer een elektrische auto!

Vanaf aanstaande woensdag 1 februari hebben we bij de gemeente een nieuw systeem voor deelauto’s. Ook u als inwoner kunt vanaf nu buiten kantoortijden gebruikmaken van onze elektrische auto’s. Hieronder leest u hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Eerst moet u zich aanmelden om gebruik te kunnen maken van de deelauto's. Dat kunt u nu alvast doen.

Woont u in Sittard?

Aanmelden

Woont u in Geleen?

Aanmelden

U ontvangt dan een verificatiecode via e-mail. Let op: dit kan even duren. Vervolgens downloadt u de app van OnzeAuto. Na uw aanmelding ontvangt u de link om deze app te downloaden. Via de app kunt u een auto reserveren. En u gebruikt deze app om de auto te openen en af te sluiten.

Woont u in Born?

Op dit moment zijn er nog geen deelauto’s in Born. Als daar later auto’s geplaatst worden, komt er voor Born een aparte inschrijflink. Wilt u nu toch al gebruikmaken van de deelauto’s in Sittard of Geleen? Schrijf u dan in voor de locatie waar u de deelauto wilt gebruiken.

Waar staan de auto’s?

In totaal hebben we vier deelauto’s. In Sittard staan twee deelauto's bij het Stadskantoor (op de parkeerplaats aan de achterkant) en eentje bij het Walramkantoor. In Geleen staat één deelauto bij de Stadswinkel (op de parkeerplaats aan de voorkant).

Locaties

Stadskantoor

Hub Dassenplein 1, Sittard

Kantoor Walram

Walramstraat 9, Sittard

Stadswinkel Geleen

Markt 1, Geleen

Weet u deze locaties niet te vinden? In de app ziet u precies welke auto op welke plek staat.

Hoeveel kost het?

De tarieven variëren van € 1,80 tot € 5,30 per uur en van € 0,24 - € 0,27 cent per kilometer, afhankelijk van het gekozen rijtegoed en de gekozen auto.

Vragen?

U ontvangt na aanmelding ook een uitgebreide handleiding over de deelauto’s. Of kijk alvast op Elektrische auto's delen met mensen die je kent | Deelauto's voor de buurt (onzeauto.com) voor meer informatie. Is er toch nog iets onduidelijk? Stel uw vraag dan via support@onzeauto.com.