Wij zoeken Junior Cyber Agents!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in gemeente Sittard-Geleen. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Dat kan door het spelen van HackShield.

 In onderstaande video doet wijkagent Sjan een oproep waarin ze de jeugd uit de gemeente vraagt om Cyber Agent te worden. Aanmelden kan op de website.

Cybersecurity-spel

HackShield is een cybersecurity-spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, waarmee ze op een speelse manier online gevaren leren herkennen en voorkomen. Zo worden kinderen echte ‘Cyber Agents’ die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa’s en oma's) beschermen tegen online criminaliteit. 

Iedereen kan HackShield spelen

Alle kinderen in de gemeente Sittard-Geleen kunnen deze game gratis thuis spelen! HackShield is te downloaden voor smartphone of tablet, via de Play Store of App Store. In de app kunnen ze dan kiezen voor ‘Sittard-Geleen’. Hier kunnen ze ook de scores van bijvoorbeeld klasgenootjes of andere kinderen uit Sittard-Geleen zien.

Verschillende levels 

De kinderen starten in de online game met enkele HackSchield-levels waarin ze puzzels oplossen en vragen beantwoorden. Bij goede scores groeien ze door en kunnen ze, samen met hun ouders of grootouders, korte missies spelen. Daarin leren ze onder andere over wachtwoorden en phishing. Zodra ze deze stappen hebben doorlopen, kunnen de kinderen zelf levels maken en de games van andere kinderen uit Nederland spelen en zo een echte Cyber Agent worden.

Huldiging

De beste Cyber Agents van de gemeente worden in het najaar officieel gehuldigd.