Coronavirus - informatie voor ondernemers

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.
NB: deze pagina wordt in de loop van de dag verder ingericht.

 • Wethouders op de bres voor ondernemers die in buitenland wonen

  02 april 2020

  De wethouders Economische Zaken van de drie grote gemeenten in Zuid-Limburg en gedeputeerde Van den Akker hebben een dringend beroep gedaan op de minister van Binnenlandse Zaken om een regeling te maken voor in Duitsland of België wonende ondernemers die in Nederland een zaak hebben.

 • Uitstel betaling huur gemeentelijk vastgoed

  31 maart 2020

  Het gemeentebestuur heeft besloten om bedrijven en maatschappelijke organisaties die liquiditeitsproblemen hebben vanwege de coronacrisis uitstel van betaling te verlenen als ze vastgoed huren van de gemeente Sittard-Geleen.

 • Uitstel betaling belastingen

  27 maart 2020

  Er zijn voorbeeldbrieven in omloop waarmee ondernemers het college van B&W van een gemeente kunnen vragen om uitstel te verlenen voor het betalen van belasting. Wij vragen u om deze brieven niet op te sturen, want Sittard-Geleen heeft al besloten om ondernemers drie maanden uitstel van betaling van belastingen te verlenen.

 • Drukte bij zelfstandigenloket

  24 maart 2020

  Sinds maandagavond 23 maart kunnen ondernemers en zelfstandigen via het zelfstandigenloket financiële steun aanvragen. Daarvan wordt zoveel gebruik gemaakt dat dit kan leiden tot vertraging bij het aanvragen.

 • Financiële steun tijdens corona-crisis voor ondernemers en zelfstandigen

  31 maart 2020

  Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Een van de maatregelen is tijdelijke financiële steun voor ondernemers en zelfstandigen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten.

 • Maatregelen vergaderingen raad

  20 maart 2020: De Raadsagendacommissie heeft besloten de Ronde van 26 maart niet te laten doorgaan. De Raad van 2 april wel, maar onder enkele voorwaarden gezien de huidige omstandigheden.

 • Uitstel van betaling voor ondernemers

  Persbericht I Sittard-Geleen, 19 maart 2020 – In navolging van de landelijke belastingmaatregelen voor ondernemers die last hebben van de coronacrisis, heeft ook Sittard-Geleen maatregelen genomen om de ondernemers te ontzien. Het college van B&W heeft besloten om de komende drie maanden geen invorderingsactiviteiten voor ondernemers te laten plaatsvinden. Tegelijkertijd roept het gemeentebestuur de vastgoedeigenaren in de gemeente op om ook een geste te doen voor wat betreft de inning van de huur.

 • Afstand houden vanwege het coronavirus

  19 maart 2020

  In groepjes samenkomen? Even geen goed idee! We moeten samen voorkomen dat we het coronavirus verspreiden. En hoewel er op dit moment nog geen samenscholingsverbod is, toch een oproep om niet samen te komen op bijv. sportvelden, schoolpleinen, supermarkten en in speeltuinen.

 • Welke regeling geldt voor mijn bv?

  19 maart 2020

  Een ondernemer met een bv heeft zelf helemaal geen inkomsten meer, maar wel lasten (bv. huur locatie). Waar kan hij aanspraak op maken?

 • Loon doorbetalen moet

  19 maart 2020

  Als u als werkgever geen werk meer heeft voor uw medewerkers, moet u ze wel blijven doorbetalen. U mag de werknemers niet naar huis sturen en stoppen met het betalen van het salaris.

 • Oproep aan vastgoedeigenaren

  19 maart 2020

  Het gemeentebestuur roept vastgoedeigenaren op om hun commerciële huurders tegemoet te komen en uitstel van het betalen van huur mogelijk te maken.

 • Liquiditeit

  18 maart 2020

  MKB Limburg heeft alle gemeentebesturen in Limburg gevraagd om maatregelen te nemen om de liquiditeit van de ondernemers te verbeteren. Ook het gemeentebestuur van Sittard-Geleen heeft deze vraag gekregen.

 • Geen werktijdverkorting meer

  18 maart 2020

  De landelijke regeling Werktijdverkorting (wtv) is dinsdag 17 maart stopgezet. Het kabinet heeft in de plaats hiervan de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) in het leven geroepen.

 • Nieuwe maatregelen kabinet

  24 maart 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

 • Uitvoering maatregelen kabinet

  17 maart 2020

  Dinsdagavond 17 maart heeft het kabinet een aantal maatregelen bekendgemaakt om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

 • Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

  17 maart 2020: Besluit van de voorzitter van de veiligheidsregio Veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Veiligheidsregio Zuid-Limburg)

 • Afhalen van eten toegestaan

  24 maart 2020

  De Rijksoverheid heeft op 16 maart bekendgemaakt dat het afhalen bij eet- en drinkgelegenheden mogelijk blijft. Bezorgen, afhalen en thuisbezorgen van voedsel blijft dus mogelijk.

 • Links naar meer informatie over corona voor ondernemers

  24 maart 2020

  Een overzicht van links naar betrouwbare informatie voor ondernemers en werkgevers

 • Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

  24 maart 2020

  U kunt voor de gemeentelijke belastingen een betalingsregeling treffen. Dit kan via BsGW, de Belastingsamenwerking.