Coronavirus - informatie voor ondernemers

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

 • Stappenplan noodsteun voor ondernemers in Sittard-Geleen

  Bent u ondernemer in Sittard-Geleen en bent u door de coronacrisis in (financiële) problemen gekomen? Hebt u behoefte aan advies of (financiële) ondersteuning?

 • Regeling steunpakket ondernemers klaar

  Persbericht I Sittard-Geleen, 21 februari 2022 – Ondernemers in Sittard-Geleen kunnen vanaf vandaag, maandag 21 februari, een beroep doen op de gemeentelijke Corona-noodsteunregeling voor individuele ondernemers. Deze regeling is een uitwerking van het steunpakket voor ondernemers, dat eind vorige maand door de gemeenteraad is vastgesteld. De corona-noodsteunregeling is bedoeld voor ondernemers in Sittard-Geleen die wel een levensvatbaar bedrijf hebben maar door corona in de problemen zijn gekomen.

 • Nieuwe versoepelingen bieden meer ademruimte voor ondernemers

  Gisteravond, op dinsdag 15 februari, kondigde het kabinet nieuwe versoepelingen aan. Het kabinet heeft ervoor gekozen die versoepelingen over 3 stappen te verdelen. Via die drie stappen worden in de loop van februari de meeste coronamaatregelen geschrapt. Zo mag het mondkapje op veel plekken af en is afstand houden straks niet meer de norm. Ook neemt het aantal locaties waar de coronapas verplicht is af.

 • Gemeenteraad keurt steunpakket ondernemers goed

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft donderdag 27 januari eensgezind het steunpakket voor lokale ondernemers goedgekeurd. Het pakket omvat onder meer een noodfonds, facilitaire maatregelen en ondersteuning voor ondernemers.

 • Nieuw steunpakket om ondernemers een steuntje in de rug te bieden

  Op 27 januari 2022 heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor een steunpakket met lokale maatregelen. Dat steunpakket stelde de gemeente Sittard-Geleen samen met vijf lokale ondernemersverenigingen op. De lokale maatregelen gelden vanaf 1 januari 2022 (met terugwerkende kracht) voor ondernemers gevestigd in Sittard-Geleen. Het College van Burgemeesters en Wethouders stelt later nog aanvullende maatregelen vast. Daarover worden ondernemers zo snel mogelijk geïnformeerd.

 • Openstelling horeca en cultuurinstellingen 15 januari

  De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in de gemeenten van Zuid-Limburg. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. Zij zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen ze intensief in Den Haag. Ze hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond (vrijdag 14 januari) tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

 • Sittard-Geleen: nieuw steunpakket voor ondernemers

  Persbericht I Sittard-Geleen, 13 januari 2022 - Een noodfonds voor ondernemers. Ondersteuning bij het organiseren van evenementen die gericht zijn op het weer ‘open gaan’ in het voorjaar van de detailhandel en horeca. Geen precario- en reclamebelasting voor 2022 en een verruiming voor terrassen. Dat zijn de belangrijkste maatregelen waarmee de gemeente Sittard-Geleen de ondernemers de komende tijd wil ondersteunen.

 • Kabinet breidt coronasteun uit na directe lockdown

  Vanwege de onzekerheid over de nieuwe virusvariant heeft het kabinet afgelopen zaterdag (18 december 2021) een lockdown aangekondigd. Deze lockdown ging zondag 19 december 2021 direct in.

 • Gewijzigde regeling Besluit bijstandsverlening zelfstandigen

  Sinds 1 oktober 2021 kunnen zelfstandig ondernemers, die na de Tozo nog ondersteuning nodig hebben een beroep doen op het Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen).

 • Nederland in lockdown om verspreiding omikronvirus te vertragen

  Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht.

 • Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers uit

  Ondernemers die omzet mislopen als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen kunnen net als voorheen rekenen op financiële steun.

 • Belastingmaatregelen 2022

  In de vastgestelde belastingmaatregelen voor 2022 staat een aantal maatregelen om ondernemers te ontzien in deze zware coronatijd.

 • Tijdelijke aanpassingen Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) tijdens het 4e kwartaal 2021

  De Tozo-regeling voor ondernemers houdt na 1 oktober 2021 op te bestaan. Om te voorkomen dat u in de problemen raakt, doordat u bijvoorbeeld uw huur niet meer kunt betalen, creëert de Rijksoverheid een financieel vangnet voor de periode van 1 oktober 2021 tot 1 januari 2022.

 • Coronavirus - veelgestelde vragen voor ondernemers

  Op deze pagina vindt u gecategoriseerd antwoorden op enkele vragen die we van ondernemers ontvangen.