Openstelling horeca en cultuurinstellingen 15 januari

De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in de gemeenten van Zuid-Limburg. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. Zij zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen ze intensief in Den Haag. Ze hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond (vrijdag 14 januari) tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

Horeca en cultuur

Voor de horeca en de cultuurinstellingen lijken er nog geen versoepelingen te komen. Daarom willen de burgemeesters hun morgen, zaterdag 15 januari 2022, ruimte geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan. Op deze manier hebben zij de gelegenheid om een signaal af te geven dat de ernst van hun situatie onderschrijft. Deze openstelling dient uiteraard op een corona-veilige manier (1,5 meter afstand, mondkapjes en CTB-check) plaats te vinden. De burgemeesters vertrouwen hierbij op de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers, inwoners en bezoekers.

Coronaregels

De coronaregels die door het Rijk zijn opgesteld worden door de gemeenten gehandhaafd. De burgemeesters van Zuid-Limburg handhaven deze regels langs de weg van de geleidelijkheid; excessen zijn uit den boze. De medewerkers moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen.