Tijdelijke corona-maatregel vanaf medio mei open voor grensondernemers

De tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers gedurende de coronacrisis (Tozo) is vanaf tweede helft mei ook aan te vragen door grensondernemers. Het ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid heeft de regeling aangepast zodat ook deze doelgroep in aanmerking komt. Staatssecretaris Van der Ark schreef dit eerder al aan de Tweede Kamer.

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland, waar nu al de ondernemers uit Sittard-Geleen terecht kunnen voor hun Tozo, gaat de ‘buitenlandersregeling’voor alle gemeenten van Nederland uitvoeren, op vraag van het ministerie. Wie in Nederland woont, maar over de grens zijn bedrijf heeft gevestigd, kan aanspraak maken op een tijdelijke uitkering op het levensonderhoud van drie maanden. Wie over de grens woont, maar hier zijn bedrijf heeft gevestigd, kan een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen.

Bent u grensondernemer en wilt u in aanmerking komen voor deze tijdelijke financiële steun? Houd dan onze website of de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in de gaten. In de loop van komende week komt er meer informatie over het aanvraagproces. Ook wordt dan een speciaal e-mailadres en telefoonnummer beschikbaar voor grensondernemers. De regeling kunt u vanaf tweede helft mei aanvragen.