Bestellen en afhalen

Het kabinet heeft het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels per 10 februari mogelijk gemaakt. Hierdoor zijn producten te bestellen en af te halen op een afgesproken afhaalpunt en op een afgesproken tijdstip.

Niet essentiële-winkels blijven voorlopig gesloten. Wel wordt het bestellen en afhalen van producten bij winkels toegestaan. Producten worden nu veel online gekocht en thuisbezorgd. Dit legt een grote druk op de pakketdiensten. Daarnaast krijgen de ondernemers hierdoor meer perspectief.

Voorwaarden voor bestellen en afhalen

Er zijn een aantal voorwaarden aan het bestellen en ophalen van producten bij een winkel. Daarbij blijven natuurlijk ook de andere basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en geen groepsvorming. Lees hierover meer op de website van Rijksoverheid

Afsprakenkader

Om van start te kunnen gaan met bestellen en afhalen (click en collect) reikte het Veiligheidsberaad een werkdocument afsprakenkader “Naleving en Handhaving Verantwoord winkelen” aan. Zo kunnen ondernemers die met bestellen en afhalen willen werken snel van start. Download hier het werkdocument. Hou de website in de gaten voor de meest actuele versie.