Home

Nieuws

 • Nieuwe huisvesting voor stadsbestuur en ambtenaren Sittard-Geleen 17 februari 2017

  Persbericht Sittard-Geleen, 17 februari 2017 - Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over de huisvesting van de bestuurlijke en ambtelijke organisatie. Het stadsbestuur wordt gehuisvest in het Kloosterkwartier in Sittard en de ambtelijke organisatie wordt in zijn geheel gehuisvest in het te verbouwen stadhuis van Geleen en panden aan het horecastraatje. Het voorstel zal in maart ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

 • Hotel en wonen in voormalig Bisschoppelijk College Sittard 15 februari 2017

  Persbericht Sittard-Geleen, 14 februari 2017 – Mulleners Vastgoed heeft met de gemeente Sittard-Geleen overeenstemming bereikt over de koop van het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. In dit gemeentelijk monument komen een Grand Hotel en een aantal woningen. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 1,2 miljoen euro.

 • Opgravingen Fort Sanderbout 18 januari 2017

  Recente opgravingen in de schootsvelden in Sittard, rondom Fort Sanderbout, hebben enkele unieke vondsten opgeleverd.

 • Ruim € 10 miljoen voor Sittardse Historische binnenstad 02 december 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 1 december 2016. Het historisch stadscentrum van Sittard, wordt nog aantrekkelijker gemaakt om er te wonen, werken en te winkelen. Om dat financieel te realiseren stelt de Provincie Limburg de gemeente Sittard-Geleen een bijdrage in het vooruitzicht van ruim € 10 miljoen.

 • Lichtmasterplan Centrum Sittard 02 december 2016

  Een sfeervolle en veilige binnenstad in de avondlijke uren. Dat is het uitgangspunt van het onlangs vastgestelde masterplan voor de verlichting van de Sittardse binnenstad.

 • Archeologische opgraving bij Fort Sanderbout te bezoeken 28 oktober 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 28 oktober 2016 – De archeologische opgraving bij Fort Sanderbout in Sittard is te bezoeken. Dat kan op zondag 30 oktober tussen 12.00-15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich dan laten informeren over de nieuwe inzichten die het archeologische onderzoek heeft opgeleverd. Leden van de vereniging Sittards Verleden geven toelichting bij de sleuven die zijn gegraven.

 • Nieuwe invulling leegstaande winkelpanden in binnenstad Sittard 13 september 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 13 september 2016 - De Gemeente subsidieert het project Entrepreneur Zuyd Labs. Met de subsidie worden twee leegstaande winkelpanden aan de Steenweg omgevormd tot studieomgevingen waarin studenten werken aan vraagstukken van ondernemers. De subsidie bedraagt 113.527 euro.

 • ‘k Zie je in Ligne 29 augustus 2016

  Vanaf donderdag 1 september is het zover! Na jaren van plannen, ontwerpen en bouwen wordt Ligne – de nieuwste ontmoetingsplaats van Sittard - officieel in gebruik genomen.

Zitterd ReviSited

Zitterd Revisited staat voor een integrale en duurzame vernieuwing van het centrum van Sittard. Uitgangspunt van alle vernieuwing is het respecteren en versterken van het historisch karakter van de binnenstad. Want dáár ligt de kracht van  Sittard. En daarmee ook de basis voor alle verdere vernieuwing.

Uitzicht op Sittard

Als het project in 2025 klaar is, moet Sittard weer een regionaal ontmoetingscentrum zijn met een bovenregionale winkelfunctie. Dat alles gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen. Binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen zijn meerjarige processen. Het gaat om hele grote ingrepen. Die doe je niet in vijf of tien jaar, daar gaan meerdere decennia overheen.

Er spelen voortdurend ontwikkelingen die van invloed zijn op het project. Daarom blijven we studeren op de invulling van Zitterd Revisited. Of zoals supervisor Jo Coenen zei: "Ondanks dat het allemaal lang duurt, wordt het er niet slechter op. Snel gescoord is vaak geen garantie voor kwaliteit. Zeker niet bij het ontwikkelen van een stad. Wij maken dankbaar gebruik van de tijd om onderzoek te doen. Naar alles wat langs komt. Want in Zitterd Revisited moet het beste van Sittards burgerdom landen.'

 

Uitgelicht

Zoeken

Volg ons