Nieuws RSS icoon

 • Hotel en wonen in voormalig Bisschoppelijk College Sittard

  15 februari 2017

  Persbericht Sittard-Geleen, 14 februari 2017 – Mulleners Vastgoed heeft met de gemeente Sittard-Geleen overeenstemming bereikt over de koop van het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. In dit gemeentelijk monument komen een Grand Hotel en een aantal woningen. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 1,2 miljoen euro.

 • Opgravingen Fort Sanderbout

  18 januari 2017

  Recente opgravingen in de schootsvelden in Sittard, rondom Fort Sanderbout, hebben enkele unieke vondsten opgeleverd.

 • Ruim € 10 miljoen voor Sittardse Historische binnenstad

  02 december 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 1 december 2016. Het historisch stadscentrum van Sittard, wordt nog aantrekkelijker gemaakt om er te wonen, werken en te winkelen. Om dat financieel te realiseren stelt de Provincie Limburg de gemeente Sittard-Geleen een bijdrage in het vooruitzicht van ruim € 10 miljoen.

 • Lichtmasterplan Centrum Sittard

  02 december 2016

  Een sfeervolle en veilige binnenstad in de avondlijke uren. Dat is het uitgangspunt van het onlangs vastgestelde masterplan voor de verlichting van de Sittardse binnenstad.

 • Archeologische opgraving bij Fort Sanderbout te bezoeken

  28 oktober 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 28 oktober 2016 – De archeologische opgraving bij Fort Sanderbout in Sittard is te bezoeken. Dat kan op zondag 30 oktober tussen 12.00-15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich dan laten informeren over de nieuwe inzichten die het archeologische onderzoek heeft opgeleverd. Leden van de vereniging Sittards Verleden geven toelichting bij de sleuven die zijn gegraven.

 • Nieuwe invulling leegstaande winkelpanden in binnenstad Sittard

  13 september 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 13 september 2016 - De Gemeente subsidieert het project Entrepreneur Zuyd Labs. Met de subsidie worden twee leegstaande winkelpanden aan de Steenweg omgevormd tot studieomgevingen waarin studenten werken aan vraagstukken van ondernemers. De subsidie bedraagt 113.527 euro.

 • ‘k Zie je in Ligne

  29 augustus 2016

  Vanaf donderdag 1 september is het zover! Na jaren van plannen, ontwerpen en bouwen wordt Ligne – de nieuwste ontmoetingsplaats van Sittard - officieel in gebruik genomen.