Nieuws

 • Restauratie historische bouwwerkjes

  Na de zomervakantie starten we met de restauratie van drie bouwwerkjes in de oostelijke schootsvelden.

  Lees verder

 • Volkstuinencomplex opgeleverd

  3 juni 2018 - Het nieuw ingerichte volkstuincomplex is overgedragen aan het bestuur van Volkstuinvereniging De Gats. Er zijn hier en daar nog wat afwerkingspuntjes. Die worden komende tijd opgepakt.

  Lees verder

 • Noodweer teistert tuinen

  Het klimaat verandert. Temperaturen stijgen, de hoeveelheid neerslag en het aantal extreme buiten neemt toe. Dit zorgt voor een vergrote kans op overstromingen. De riolen kunnen de hoeveelheid water niet aan. Het water stroomt op straat. En in de tuinen, zoals we gisteren helaas zagen.

  Lees verder

 • Groen

  18 mei 2018 - De oostelijke schootsvelden verschieten langzaam van kleur. Hagen en planten lopen uit en staan in bloei. Het volkstuincomplex krijgt weer mooie doorkijkjes.

  Lees verder

 • Update oostelijke schootsvelden

  Stand van zaken werkzaamheden op 14 april 2018

  Lees verder

 • Bodemwerkzaamheden in Oostelijke Schootsvelden

  Vandaag, 4 april 2018, wordt gestart met diverse onderzoeken in de Oostelijke Schootsvelden.

  Lees verder

 • Laatste volkstuinen verplaatst

  27-03-2018 - De laatste volkstuinen in de Oostelijke Schootsvelden zijn verplaatst. De niet meer in gebruik zijnde tuinen worden momenteel ontdaan van de resterende materialen en begroeiing. Daarmee komt het eerste deel van de werkzaamheden in de Oostelijke Schootsvelden tot een einde.

  Lees verder

 • Overdracht tuinhuisjes

  Op 21 maart vond de officiële overdracht plaats van de eerste reeks tuinhuisjes. Aan de kant van de Pres. Kennedysingel is een stuk haag verwijderd. En zes van de zeven verplaatste tuinen worden momenteel leeggeruimd.

  Lees verder

 • Lentekriebels

  16 maart 2018 - De volkstuinen in de oostelijke schootsvelden zijn zo goed als lenteklaar. Het gebied is opgeschoond en de hagen zijn gesnoeid. De nieuw aangelegde tuinen zijn klaar en de nieuwe tuinhuisjes staan er voor een groot deel. We zijn momenteel druk bezig met de laatste werkzaamheden voor de eerste fase van het project.

  Lees verder

 • Na regen komt zonneschijn

  Ook in de oostelijke schootsvelden. Het was de afgelopen weken prima weer voor de werkzaamheden aan de hagen en de funderingen van de nieuwe tuinhuisjes. En voor de verplaatsing van het laatste bijenvolk.

  Lees verder

 • Verjongingssnoei volkstuinen

  De verjongingssnoei is in volle gang. Om een goed beeld te krijgen van wat er in het gebied allemaal gebeurt, hebben we een filmpje gemaakt.

  Lees verder

 • Snoeien doet groeien

  De werkzaamheden in de oostelijke schootsvelden zijn in volle gang. Het gebied ziet er nu nog kaal en modderig uit. Maar als de weersomstandigheden het toelaten, zijn de tuinen in maart weer klaar voor het nieuwe poot- en groeiseizoen.

  Lees verder

 • Update werkzaamheden oostelijke schootsvelden

  19 december 2017 - De tweede week van werkzaamheden in de oostelijke schootsvelden zit er op. De strook grond tussen de wal en de tuinen is opgeschoond en asbestvrij gemaakt. Nu zijn we druk bezig met het perceel waar straks de zeven nieuwe tuinen worden aangelegd.

  Lees verder

 • Eerste werkzaamheden oostelijke schootsvelden

  12 december 2017 - De eerste week van werkzaamheden in de oostelijke schootsvelden zit er op. Tijd voor een kort overzicht

  Lees verder

 • Snoeiwerkzaamheden oostelijke schootsvelden

  Donderdag 12 oktober start de gemeente met snoeiwerkzaamheden in de oostelijke schootsvelden. Conform politieadvies snoeien we de hagen van de zeven te verplaatsen volkstuinen uit veiligheidsoverwegingen terug naar een hoogte van 1.60 meter. De snoeiwerkzaamheden zijn afgestemd met het bestuur van de volkstuinvereniging en zijn niet vergunningplichtig.

  Lees verder

 • Herinrichting Oostelijke Schootsvelden

  Gemeenschappelijk Persbericht I Sittard-Geleen, 1 september 2017 – De voorbereidingen van de herinrichting van de Oostelijke Schootsvelden verlopen in constructief overleg met de Volkstuinvereniging Sittard en historische verenigingen.

  Lees verder

 • Sittard groeit. In kracht. En van trots.

  pdf, 3MB

  Artikel uit 1Sittard-Geleen over de binnenstad van Sittard.

  Lees verder

 • Nieuwe huisvesting voor stadsbestuur en ambtenaren Sittard-Geleen

  17 februari 2017

  Persbericht Sittard-Geleen, 17 februari 2017 - Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over de huisvesting van de bestuurlijke en ambtelijke organisatie. Het stadsbestuur wordt gehuisvest in het Kloosterkwartier in Sittard en de ambtelijke organisatie wordt in zijn geheel gehuisvest in het te verbouwen stadhuis van Geleen en panden aan het horecastraatje. Het voorstel zal in maart ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

  Lees verder

 • Hotel en wonen in voormalig Bisschoppelijk College Sittard

  15 februari 2017

  Persbericht Sittard-Geleen, 14 februari 2017 – Mulleners Vastgoed heeft met de gemeente Sittard-Geleen overeenstemming bereikt over de koop van het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. In dit gemeentelijk monument komen een Grand Hotel en een aantal woningen. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 1,2 miljoen euro.

  Lees verder

 • Opgravingen Fort Sanderbout

  18 januari 2017

  Recente opgravingen in de schootsvelden in Sittard, rondom Fort Sanderbout, hebben enkele unieke vondsten opgeleverd.

  Lees verder

 • Ruim € 10 miljoen voor Sittardse Historische binnenstad

  02 december 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 1 december 2016. Het historisch stadscentrum van Sittard, wordt nog aantrekkelijker gemaakt om er te wonen, werken en te winkelen. Om dat financieel te realiseren stelt de Provincie Limburg de gemeente Sittard-Geleen een bijdrage in het vooruitzicht van ruim € 10 miljoen.

  Lees verder

 • Lichtmasterplan Centrum Sittard

  02 december 2016

  Een sfeervolle en veilige binnenstad in de avondlijke uren. Dat is het uitgangspunt van het onlangs vastgestelde masterplan voor de verlichting van de Sittardse binnenstad.

  Lees verder

 • Archeologische opgraving bij Fort Sanderbout te bezoeken

  28 oktober 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 28 oktober 2016 – De archeologische opgraving bij Fort Sanderbout in Sittard is te bezoeken. Dat kan op zondag 30 oktober tussen 12.00-15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich dan laten informeren over de nieuwe inzichten die het archeologische onderzoek heeft opgeleverd. Leden van de vereniging Sittards Verleden geven toelichting bij de sleuven die zijn gegraven.

  Lees verder

 • Nieuwe invulling leegstaande winkelpanden in binnenstad Sittard

  13 september 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 13 september 2016 - De Gemeente subsidieert het project Entrepreneur Zuyd Labs. Met de subsidie worden twee leegstaande winkelpanden aan de Steenweg omgevormd tot studieomgevingen waarin studenten werken aan vraagstukken van ondernemers. De subsidie bedraagt 113.527 euro.

  Lees verder

 • Geen overeenstemming over overdracht en doorontwikkeling Hanenhof

  09 september 2016

  Persbericht Sittard-Geleen, 9 september 2016 - De gemeente Sittard-Geleen en Jan Smeets Produkties BV hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de overdracht en doorontwikkeling van de Hanenhof. Ondanks het constructieve overleg in de afgelopen periode heeft dit helaas niet geleid tot een overeenkomst.

  Lees verder

 • ‘k Zie je in Ligne

  29 augustus 2016

  Vanaf donderdag 1 september is het zover! Na jaren van plannen, ontwerpen en bouwen wordt Ligne – de nieuwste ontmoetingsplaats van Sittard - officieel in gebruik genomen.

  Lees verder

 • Compact kernwinkelgebied: aanpak Stationsstraat - kop Steenweg

  15 maart 2016

  Woensdag 30 maart vindt de startbijeenkomst plaats voor het eerste deelgebied in het compactiseringstraject: de Stationsstraat en de kop van de Steenweg (vanaf Overhovenerstraat richting station).

  Lees verder

Uitgelicht