Compact kernwinkelgebied: aanpak Stationsstraat - kop Steenweg

Woensdag 30 maart vindt de startbijeenkomst plaats voor het eerste deelgebied in het compactiseringstraject: de Stationsstraat en de kop van de Steenweg (vanaf Overhovenerstraat richting station).

Op naar een compact kernwinkelgebied in Sittard

De gemeente Sittard-Geleen wil haar kernwinkelgebieden compacter maken, leegstand terugdringen en aanloopstraten transformeren. In 2015 onderzochten we samen met ondernemers, eigenaren en bewoners van de binnenstad op welke wijze we deze doelstellingen kunnen behalen voor het centrum van Sittard. De conclusies hiervan zijn verwoord in het kaderdocument Compactisering Kernwinkelgebied Sittard-Centrum, dat we in juni 2015 presenteerden in het Forum.

Meerjarig proces
Belangrijkste conclusie was dat er niet één pasklaar antwoord is voor de hele binnenstad. Het centrum van Sittard kent verschillende deelgebieden die elk vragen om een eigen aanpak. In een meerjarig en intensief traject gaan we daarom samen met ondernemers en eigenaren aan de slag in zowel het kernwinkelgebied als in de aanloopstraten.

Startbijeenkomst eerste deelgebied
Eind maart maken we een vliegende start met het eerste deelgebied: de aanloopstraten Stationsstraat en de kop van de Steenweg (vanaf Overhovenerstraat richting Station CS). Eigenaren en ondernemers in dit deelgebied zijn van harte uitgenodigd voor de startbijeenkomst. Deze vindt plaats op:

Woensdag 30 maart 2016, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Stadsatelier Sittard, Misboekstraat 10 in Sittard.

1-op-1 gesprekken
Na deze startbijeenkomst zal bureau DNTP individuele gesprekken voeren met eigenaren en ondernemers in het betreffende deelgebied. Betrokkenen ontvangen daarvoor een persoonlijke uitnodiging.

Overige deelgebieden
Binnen enkele weken start eenzelfde traject voor één of meerdere deelgebieden binnen het kernwinkelgebied. Betrokken ondernemers en eigenaren ontvangen hierover nog nader bericht.

Meer weten?
Uitgebreide informatie over het compactiseringstraject voor het centrum van Sittard vindt u hier.