Groen

18 mei 2018 - De oostelijke schootsvelden verschieten langzaam van kleur. Hagen en planten lopen uit en staan in bloei. Het volkstuincomplex krijgt weer mooie doorkijkjes.

 

Hagen
Goed nieuws: een aantal van de oude kornoeljes - die verspreid in het gebied zijn herplant, beginnen uit te lopen! De hagen krijgen voorlopig extra water bij warm weer.

 

Zeven tuinen
Het braakliggende gebied van de voormalige zeven tuinen wordt tijdelijk ingezaaid met een bloemenmengsel.

Paden
De twee grote voetpaden in het gebied zijn geasfalteerd. Hier komt nog een splitlaag op. Die wordt in juni aangebracht, als alle andere werkzaamheden klaar zijn. Dan blijft de splitlaag mooi schoon. Naast de paden zijn bermplaten gelegd. Die zijn gevuld met grond en ingezaaid met gras.

Wal
Volgende week starten we met plaatselijke onderhoudswerkzaamheden aan de wal. De rijplaten worden hiervoor verlegd naar de voet van de wal.

Kabels
Om in de avonduren de veiligheid te vergroten, komt er verlichting in het gebied. De hiervoor benodigde stroomkabels zijn inmiddels aangelegd. Ook de meeste armaturen zijn al geplaatst.

 

Asbest
In een van de tuinen achter de Kennedyflat zijn we op ruim een halve meter diepte vijf ingegraven asbestplaten tegengekomen. Deze zijn door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd.

Pompen
De oorspronkelijke waterpompen zijn vervangen. Ook de negen nieuwe pompen zijn eind deze maand allemaal klaar.

  

Poorten en hekwerk
Volgende week worden de poorten geleverd en in het hekwerk geplaatst. Waar nodig wordt het hekwerk nog afgewerkt.
Langs het voetpad aan de Kennedysingel wordt tijdelijk een gladde draad geplaatst ter bescherming van de pas ingezaaide berm.