Hotel en wonen in voormalig Bisschoppelijk College Sittard

Persbericht Sittard-Geleen, 14 februari 2017 – Mulleners Vastgoed heeft met de gemeente Sittard-Geleen overeenstemming bereikt over de koop van het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. In dit gemeentelijk monument komen een Grand Hotel en een aantal woningen. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 1,2 miljoen euro.

Initiatiefnemer van het plan is Povse en Timmermans Architecten-Ingenieurs. Dit bureau heeft een ontwerp gemaakt waarin tachtig hotelkamers zijn opgenomen. Daarnaast komen er in het gebouw horecafaciliteiten, vergaderruimtes en facilitaire voorzieningen. In het plan is ook rekening gehouden met de realisatie van maximaal 27 appartementen of 54 studio’s. Afgesproken is dat dit jaar de planvoorbereiding plaatsvindt en in 2018 en 2019 wordt gebouwd. Ingebruikname van het Grand Hotel is voorzien medio 2019.

,,We hebben de afgelopen tijd verschillende mogelijkheden voor de realisatie van een hotel in Sittard onderzocht,” zegt een enthousiaste Iwan Povse. ,,En opeens viel ons oog op het voormalige Bisschoppelijk College. Nota bene in de achtertuin van ons kantoor. Dit gebouw heeft riante mogelijkheden.” Volgens de architect zijn er meerdere kandidaat-exploitanten. Nog dit jaar hoopt hij bekend te maken onder wiens merknaam het Grand Hotel geëxploiteerd wordt. Naast de koopsom is met de realisatie van het Grand Hotel en de woningen een investering van zo’n 13 miljoen euro gemoeid

Ook wethouder Noël Lebens (Stedelijke Ontwikkeling) en Pieter Meekels (Vastgoed) juichen het plan toe. ,,De economie trekt aan. Daar profiteert ook Sittard-Geleen van. Gelukkig kan daardoor een van de meest markante gebouwen van Sittard een nieuwe bestemming krijgen,” zegt Pieter Meekels.

,,Een hotel met deze uitstraling past uitstekend in de historische binnenstad van Sittard,” constateert Noël Lebens. ,,De actualisatie van Zitterd ReviSited begint zijn vruchten af te werpen. Een duidelijke visie leidt in toenemende mate tot concrete projecten. En een project dat de gemeente niets kost, maar 1,2 miljoen euro oplevert is helemaal geweldig.”

Het gemeentelijk monument aan de Parklaan staat sinds 2009 leeg. Daarvoor was het in gebruik bij Gilde Opleidingen. Het meest bekend is het gebouw echter als middelbare school, waar tienduizenden jongeren sinds 1908 onderwijs hebben genoten.


Grand Hotel