Ligne

dgffg dgsdfgdf gsdfg sd g

Ontmoeten in het historisch hart

Met Ligne is dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard een feit. Aan de rand van het historische centrum liggen een bibliotheek, filmhuis, museum, hogeschool, zorgwoningen, appartementen, winkels en horeca. Op het plein tussen de gebouwen is het gezellig vertoeven. Deze gevarieerde mix geeft Ligne een geheel eigen en onderscheidend karakter, maar vooral veel levendigheid.

De tekst gaat onder de foto verder.

Ligne plein stadsgezicht Sittard

Ontmoetingsplek

In Ligne werken museum, filmhuis, bibliotheek en hogeschool intensief samen. Al deze ‘bewoners’ delen de mogelijkheden van Ligne. Zo gebruikt de hogeschool overdag de filmzalen van het filmhuis als collegezaal. En zijn de openbare en hogeschoolbibliotheek volledig tot één bibliotheek geïntegreerd. Daar waar mogelijk werken ze ook inhoudelijk samen. Hierdoor is Ligne een unieke en dynamische omgeving met optimale mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Met winkels, horeca en een levendig plein in het midden is Ligne dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard.

Ligne plein Sittard

Openbare ruimte

Ook de openbare ruimte maakt een belangrijk deel uit van het nieuwe gebied. Naast het plein is een verbinding met de groene schootsvelden. De Keutelbeek stroomt langs Ligne. De werkzaamheden aan de openbare ruimte duren nog tot de zomer van 2017. Wilt u op de hoogte blijven, abonneer u dan op de Ligne nieuwsbrief.

Meer informatie over Ligne vindt u op de Ligne website.