Stationskwartier

De 'nieuwe' binnenstad

Het Stationskwartier wordt gevormd door de Stationsstraat en de omringende straten als Rijksweg, Wilhelminastraat, Stationsplein, Parallelweg, Elisabeth van Barstraat.

Nieuwe ontwikkelingen

Wonen-boven-winkels heeft al vorm gekregen op een in het oog springende locatie aan het Stationsplein. Hier zijn vijftig studentenwoningen gebouwd boven drie commerciële ruimtes. Door het gebruik van verschillende geveltypes en siermetselwerk sluit de nieuwbouw mooi aan op de bestaande bebouwing. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een binnenplein met fietsenstalling.

De tekst gaat verder onder de foto.

Nieuwbouw aan Stationsplein vanaf station gezien.

Functioneel concept 

Het stationskwartier kan transformeren naar een studentenkwartier. Gelegen tussen het station en de hogescholen in Ligne brengt het meer levendigheid in dit aanloopgebied naar het centrum. Met studentenhuisvesting boven de winkels krijgt het Stationskwartier een nieuwe uitstraling en dynamiek.

Doorkijk Stationsstraat richting station.

Steenweg 

Met de realisatie van de nieuwbouw aan de Stationsstraat en de Stationsdwarsstraat is ook de openbare ruimte opnieuw ingericht. Evenals de Steenweg, dit is immers een sterke schakel tussen knooppunt openbaar vervoer en de historische binnenstad.

Doorkijk Steenweg van kruising met Stationsstraat richting spoorlijnen.