Jeugdlintje

Sittard-Geleense Supersterren gezocht! Gemeente Sittard-Geleen wil kinderen en jongeren die iets bijzonders doen, en daarmee misschien wel een held zijn voor anderen in hun omgeving, graag in het zonnetje zetten. Die waardering uiten we in de vorm van het jeugdlintje.

Afbeelding-Jeugdlintje

Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving. Maar er is ook veel jeugd die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving en hiervoor een onderscheiding verdient. Daarom reikt gemeente Sittard-Geleen vanaf dit jaar ook jeugdlintjes uit als blijk van waardering.

Hoe het werkt?

Er zijn twee categorieën: het jeugdlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 4 tot en met 11 jaar en aan jongeren van 12 tot en met 17 jaar. 

Aanmelden

De spelregels

Elk kind of jongere die woont in Sittard-Geleen en iets heel bijzonders doet voor de Sittard-Geleense samenleving kan worden voorgedragen. De kandidaat is een voorbeeld voor andere jeugdigen.

Iedereen ouder dan 18 jaar kan een kind of jongere aanmelden voor een jeugdlintje. Bij een aanmelding zijn twee referenties nodig. Dat zijn mensen die de aanmelding ondersteunen. Deze referenties mogen geen familie zijn van de kandidaat. Een onafhankelijke jury beoordeelt welke kinderen en jongeren het jeugdlintje verdienen. 

Wie komen in aanmerking?

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar die:

  • iets heel bijzonders hebben gedaan
  • iemand enorm hebben geholpen
  • meehelpen/zich inzetten voor een goed doel 

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar die:

  • iets heel bijzonders hebben gedaan
  • al langere tijd hulp bieden aan zieken, ouderen en/of eenzamen
  • bijzonder vrijwilligerswerk doen 
  • zich inzetten voor een goed doel of een andere maatschappelijke bijdrage hebben geleverd

Aanmelden voor jeugdlintje 2024

Sittard-Geleense Supersterren aandragen is simpel! Klik op de button 'aanmelden' en vul het formulier in. Aanmeldingen voor het jeugdlintje in 2024 moeten bij ons binnen zijn vóór 15 september 2024.

Uitreiking

De uitreiking vindt plaats op of rond 20 november 2024, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Aanvragen na 15 september 2024

Ook na 15 september kunt u kinderen en jongeren voorgedragen voor een jeugdlintje. De uitreiking vindt dan plaats tijdens een bijzonder moment in 2024.

Vragen?

Neem dan contact op via telefoonnummer 046 477 80 48 of per mail: jeugdlintje@sittard-geleen.nl.