Actueel

 • Laatste nieuws

  Op zoek naar het laatste nieuws, persberichten en het nieuwsarchief? U vindt het op onze nieuwssite.

 • Stadskrant

  Vanaf 2023 is de Stadskrant onderdeel van huis-aan-huisblad MIJNGazet. We verschijnen voortaan in iedere editie, zodat we het nieuws vaker en actueler bij u thuis kunnen bezorgen. Het blad valt één keer in de twee weken op zaterdag bij alle inwoners van Sittard-Geleen op de deurmat. Wij hebben hierin twee pagina’s ter beschikking. Uiteraard zijn we goed herkenbaar doordat de pagina’s geheel in onze huisstijl zijn opgemaakt. Houd uw brievenbus in de gaten!

 • Coronavirus

  Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

 • Werk in uitvoering en projecten

  Op diverse plekken in onze gemeente wordt gewerkt. U vindt hier informatie over werkzaamheden die onlangs gestart zijn of binnenkort van start gaan.

 • E-mail nieuwsbrief

  Abonneer u hier op de gratis e-mail nieuwsbrief van de gemeente Sittard-Geleen.

 • Gemeenteraad

  Het vergaderschema, de agenda’s en onderliggende stukken van de gemeenteraad en de raadscommissies vindt bij "Bestuur en organisatie'.

 • Bekendmakingen

  Bekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten of gebeurtenissen die voor u belangrijk kunnen zijn. Bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over omgevingsvergunningen, wegafsluitingen, nieuwe regels in de gemeente of vergunningen voor grote evenementen. De bekendmakingen van de gemeente Sittard-Geleen staan op de landelijke website overheid.nl.

 • Oekraïne: wat doen wij?

  Sinds 24 februari 2022 is het oorlog in Oekraïne. Deze oorlog leidt tot grote vluchtelingenstromen in Europa en ook in Nederland. Nederlandse gemeenten bieden vanaf het begin van de oorlog opvang aan Oekraïense ontheemden. Per juli 2023 moeten gemeenten in totaal 90.000 opvangplekken hebben. Naast deze plekken wordt er ook nog opvang aangeboden door particulieren. In de gemeente Sittard-Geleen verblijven inmiddels ongeveer 300 Oekraïense ontheemden. Op deze pagina leest u meer informatie over hoe de opvang is geregeld, waar vluchtelingen en gastgezinnen terecht kunnen en welke initiatieven er zijn.