Parkeren

Gemeente Sittard-Geleen heeft verschillende mogelijkheden tot parkeren. In en rondom het centrum geldt betaald parkeren, zowel op straat als op parkeerplaatsen en in parkeergarages. Als u in een gebied woont of werkt waar vergunningparkeren geldt, zijn er verschillende mogelijkheden voor een vergunning.

Waar kan ik parkeren?

Op de digitale kaart ziet u welke parkeergarages er zijn, en in welke straten betaald parkeren geldt. Er is ook informatie over openingstijden en kosten in opgenomen.

Parkeervergunningen

Als u in een gebied woont waar betaald parkeren geldt zijn er verschillende opties waar u gebruik van kunt maken.

Parkeertarieven

De hoogte van parkeertarieven kan verschillen, afhankelijk van waar u parkeert. In Geleen kunt u op drie locaties van maandag tot en met vrijdag de eerste 2 uur vrij parkeren.

Parkeren en betalen

U kunt in Sittard-Geleen contant en met pin, Dip & Go en Tap & Go betalen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor belparkeren.

Ontheffingen

Als u met een motorvoertuig ergens moet rijden waar dat niet mag (bijvoorbeeld op voetpaden, fietspaden, of als u tegen het verkeer in moet rijden) kunt u soms een ontheffing krijgen. Er zijn tijdelijke en vaste ontheffingen.

Parkeerboete

U kunt een parkeerboete krijgen van de politie of van de gemeente. Deze zijn te herkennen aan het logo op de bon. Als u een boete van de gemeente heeft gekregen die volgens u onterecht is, kunt u bezwaar maken.

Ontheffing

Als u met een motorvoertuig ergens moet zijn waar een inrijverbod of parkeerverbod geldt, kunt u een ontheffing aanvragen. Dit kan een permanente ontheffing zijn, of een eenmalige.