Werk, inkomen en schulden

Inwoners uit de gemeente Sittard-Geleen, Stein en Beek kunnen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen.

Naar www.vidar.nl

Ik zoek werk 

Lukt het niet om werk te vinden? Vidar kan u helpen met het vinden van een baan die bij u past. Soms met behoud van uitkering, maar zo snel mogelijk met een salaris. 

Lees meer op de site van Vidar >>

Uitkering 

Als u niet genoeg geld heeft om van te leven, komt u mogelijk in aanmerking voor een uitkering. Met een uitkering kunt u noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken. U heeft dan een inkomen totdat u zelf (weer) voldoende inkomen heeft. Bij elke uitkeringsaanvraag hoort een persoonlijk gesprek om te praten over uw weg naar werk.

Meer info over uitkering op de site van Vidar >>

Extra’s bij laag inkomen 

Als u niet genoeg geld heeft om van te leven zijn er een aantal regelingen die u kunnen helpen. Voorbeelden zijn de energietoeslag, bijzondere bijstand of individuele inkomenstoeslag. Let op: de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een regeling kunnen per gemeente verschillen. 

Alles over extra's bij laag inkomen >> 

Hulp bij schulden 

Bent u bang dat u financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Kom dan zo snel mogelijk in actie om erger te voorkomen. Er zijn verschillende plekken waar u terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning.

Lees meer info over hulp bij schulden >>  

Project Start Schuldvrij

Heb je schulden en wil je daar graag van af? Ben je tussen de 18 en 27 jaar? En woon je in Sittard-Geleen? Lees dan verder hoe we jou helpen aan een toekomst zonder schulden.

Bewindvoerders

De gemeente Sittard-Geleen werkt samen met ruim 40 bewindvoerders en Kredietbank Limburg.

Bekijk het overzicht van deze bewindvoerders >>

Nieuwsbrief Vidar 

U kunt zich gratis aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van Vidar. In deze nieuwsbrief leest u meer over werk en inkomen. Denk bijvoorbeeld aan nieuws over uitkeringen, interessante regelingen voor mensen met een laag inkomen of activiteiten bij u in de buurt. De nieuwsbrief verschijnt zo'n 6 keer per jaar. U ontvangt de nieuwsbrief in uw mailbox.

Meld u aan voor de Vidar Nieuwsbrief >>