Uittreksel BRP

Een BRP uittreksel is een uittreksel van de Basisregistratie Personen. Dit document bevat persoonsgegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en BSN. Dit kunt u nodig hebben voor bijvoorbeeld het huren van woonruimte, of het kopen van een auto.
U kunt dit uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Let op!: Geef bij het online aanvragen altijd aan waar u het uittreksel voor nodig heeft, dan weet u zeker dat de juiste gegevens worden opgenomen op het document. Het uittreksel kan voor buitenlandse instanties ook in een andere taal worden afgegeven.

U kunt het uittreksel online aanvragen. U logt in met DigiD en kunt betalen met IDEAL. Binnen vijf werkdagen ontvangt u het uittreksel in de brievenbus.
 

Online aanvragen
 

Kosten
 

BRP, uittreksel € 15,30
BRP, uittreksel voor gebruik pensioenfonds gratis

Wat u moet weten

  • Wanneer u het uittreksel online aanvraagt ontvangt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd op het adres waar u staat ingeschreven.
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld uw woonhistorie. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • Heeft u het uittreksel nodig voor een instantie in het buitenland? U kunt aangeven in welke taal u het uittreksel nodig heeft.
  • Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder of gezaghebbende bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de overheid.

Uittreksel aanvragen aan de balie

Wilt u het uittreksel in de stadswinkel aanvragen? Maak dan een afspraak. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U betaalt contant of met pin en u krijgt het uittreksel direct mee. Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan, neem dan ook een ingevuld machtigingsformulier mee.

Geldigheid

Een BRP uittreksel heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.

Uitgelicht