Uittreksel BRP

Een BRP uittreksel is een uittreksel van de Basisregistratie Personen. Dit document bevat persoonsgegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en BSN. Dit kunt u nodig hebben voor bijvoorbeeld het huren van woonruimte, of het kopen van een auto. U kunt dit uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U ontvangt het uittreksel binnen 5 werkdagen per post.

Online aanvragen

 

Kosten

Een BRP uittreksel kost € 17,65.
Als uw pensioenverstrekker een BRP uittreksel vraagt, is het uittreksel gratis.

Let op: u ontvangt het uittreksel alleen als u in de gemeente Sittard-Geleen woont. Is dat niet het geval en vraagt u toch een uittreksel aan? Dan betalen wij de door u betaalde kosten niet terug. 

Wat u moet weten
  • U mag het uittreksel aanvragen voor uzelf, maar ook een geregistreerd partner, echtgeno(o)t(e) of minderjarige kinderen die jonger zijn dan 16 jaar. Wilt u het uittreksel voor iemand anders dan hierboven genoemd aanvragen, dan kan dit alleen op afspraak in de stadwinkel. Neem hiervoor een ingevuld machtigingsformulier(pdf, 39kB) mee.
  • Heeft u het uittreksel nodig voor een instantie in het buitenland? U kunt aangeven in welke taal u het uittreksel nodig heeft.
  • Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel Burgerlijke Stand aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder of gezaghebbende bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de Rijksoverheid.
Geldigheid

Een BRP uittreksel heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.