Uittreksel BRP

Een BRP uittreksel is een uittreksel van de Basisregistratie Personen. Dit document bevat persoonsgegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en BSN. Dit kunt u nodig hebben voor bijvoorbeeld het huren van woonruimte, of het kopen van een auto.
U kunt dit uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Let op!: Geef bij het online aanvragen altijd aan waar u het uittreksel voor nodig heeft, dan weet u zeker dat de juiste gegevens worden opgenomen op het document. Het uittreksel kan voor buitenlandse instanties ook in een andere taal worden afgegeven.

U kunt het uittreksel online aanvragen. U logt in met DigiD en kunt betalen met IDEAL. Binnen vijf werkdagen ontvangt u het uittreksel in de brievenbus.
 

Aanvragen met DigiD
 

Kosten
 

BRP, uittreksel € 15,30
BRP, uittreksel voor gebruik pensioenfonds gratis

Wat u moet weten

  • Wanneer u het uittreksel online aanvraagt ontvangt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd op het adres waar u staat ingeschreven.
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld uw woonhistorie. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • Heeft u het uittreksel nodig voor een instantie in het buitenland? U kunt aangeven in welke taal u het uittreksel nodig heeft.
  • Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder of gezaghebbende bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de overheid.

Uittreksel aanvragen aan de balie

Wilt u het uittreksel in de stadswinkel aanvragen? Maak dan een afspraak. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U betaalt contant of met pin en u krijgt het uittreksel direct mee.

Geldigheid

Een BRP uittreksel heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.