Uittreksel BRP

Een BRP uittreksel is een uittreksel van de Basisregistratie Personen. Dit document bevat persoonsgegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en BSN. Dit kunt u nodig hebben voor bijvoorbeeld het huren van woonruimte, of het kopen van een auto. U kunt dit uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Online aanvragen

Kosten

Een BRP uittreksel kost € 15,85.
Als uw pensioenfonds een BRP uittreksel vraagt, is het uittreksel gratis.

Wat u moet weten
  • Wanneer u het uittreksel online aanvraagt ontvangt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.
  • U mag het uittreksel aanvragen voor uzelf, maar ook een geregistreerd partner, echtgeno(o)t(e) of minderjarige kinderen die jonger zijn dan 16 jaar. Wilt u het uittreksel voor iemand anders dan hierboven genoemd aanvragen, dan kan dit alleen op afspraak in de stadwinkel. Neem hiervoor een ingevuld machtigingsformulier(pdf, 39kB) mee.
  • Heeft u het uittreksel nodig voor een instantie in het buitenland? U kunt aangeven in welke taal u het uittreksel nodig heeft.
  • Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel Burgerlijke Stand aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder of gezaghebbende bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de Rijksoverheid.
Uittreksel aanvragen aan de balie

Wilt u het uittreksel in de stadswinkel aanvragen? Maak dan een afspraak. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U betaalt contant of met pin en u krijgt het uittreksel direct mee.

Geldigheid

Een BRP uittreksel heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.