Buurtpreventie

Prettig wonen in een schone, nette en veilige wijk, dat wilt u toch ook? U kunt daar zelf iets aan doen. Meld u aan bij een buurtpreventieteam en help samen met buurtbewoners mee aan een leefbare en veilige woonomgeving.

Wat is een buurtpreventieteam?

Een buurtpreventieteam is een groep inwoners die het initiatief neemt voor een veilige(re) en sociale wijk. U herkent de leden van een buurtpreventieteam aan een felgele jas of aan een hesje met daarop ‘Buurtpreventie’ geschreven. Als gemeente werken wij samen met buurtpreventieteams aan het nóg beter signaleren van onveilige situaties. Ook proberen we om buurtpreventieteams in steeds meer wijken actief te laten zijn. U herkent een wijk waar buurtpreventie actief is aan de borden met ‘Buurtpreventie’.

Buurtpreventie

Hoe gaat buurtpreventie precies in zijn werk?

Buurtpreventisten lopen of fietsen (met z’n tweeën) door de wijk. Op wisselende tijdstippen, zowel overdag als ’s avonds. U kunt het bijvoorbeeld combineren met het naar school brengen van de kinderen of het uitlaten van de hond. Elk buurtpreventieteam heeft een coördinator die contactpersoon is voor alle preventisten, de politie en de gemeente.

Meer weten?

Wilt u meer weten over buurtpreventie? Of wilt u lid worden van het buurtpreventieteam in uw wijk? Laat het ons weten via het online formulier.

Contactformulier buurtpreventie 

“Bewoners vinden het vaak normaal dat alles goed geregeld is, maar niets is minder waar. Het gaat niet vanzelf en samen met de gemeente en politie kunnen we wel hiervoor zorgen. Het zou fijn zijn als meer bewoners mee zouden doen.”

Manuel Janssen, coördinator buurtpreventie

“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Daarnaast heeft het ook nog een preventieve werking voor andere bewoners in de wijk.”

Ronald Otten, coördinator buurtpreventie

 

Born/Hondsbroek
 Limbrichterveld 
Munstergeleen
Ophoven
Sittard-Centrum
Windraak