Mantelzorg

Ondersteuning bij Mantelzorg, Mantelzorgcompliment, Vrijwilligersverzekering

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Bijvoorbeeld vanwege een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd? Dan bent u mantelzorger. Dat is soms zwaar. De zorg kan soms teveel worden. De gemeente kan u dan helpen.

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers zijn onmisbaar en doen belangrijk werk. De gemeente waardeert uw inzet met het Mantelzorgcompliment: een geldbedrag dat u zelf mag besteden.

Vergoeding

U kunt misschien vanuit uw aanvullende zorgverzekering een vergoeding krijgen voor mantelzorg. De vergoeding loopt per zorgverzekering uiteen. Informeer bij uw eigen zorgverzekering naar de mogelijkheden, of kijk via een onafhankelijke vergelijkingswebsite wat voor uw situatie de beste zorgverzekeraar is.

Aanvragen

  • Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment gekregen? En is er niets veranderd in uw situatie? U krijgt dan automatisch informatie van ons.
  • Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment gekregen? En is er iets veranderd in uw situatie? Geef dit dan door aan het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, telefoon 046-4575700
  • Wilt u voor het eerst in 2018 een mantelzorgcompliment aanvragen? U kunt zich tot 31 december 2018 aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, telefoon 046-4575700.

Vrijwilligersverzekering

Als u schade veroorzaakt of er overkomt u iets als u mantelzorg geeft, dan bent u verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente.