Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Bijvoorbeeld vanwege een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd? Dan bent u mantelzorger. Dat is soms zwaar. De zorg kan soms teveel worden. De gemeente kan u dan helpen.

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers zijn onmisbaar en doen belangrijk werk. De gemeente waardeert uw inzet met het Mantelzorgcompliment: een geldbedrag dat u zelf mag besteden.

Aanvragen

  • Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment gekregen? En is er niets veranderd in uw situatie? U krijgt dan automatisch informatie van ons.
  • Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment gekregen? En is er iets veranderd in uw situatie? Geef dit dan door aan het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, telefoon 046-4575700
  • Wilt u voor het eerst in 2018 een mantelzorgcompliment aanvragen? U kunt zich tot 31 december 2018 aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, telefoon 046-4575700.

Vrijwilligersverzekering

Als u schade veroorzaakt of er overkomt u iets als u mantelzorg geeft, dan bent u verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente.

Uitgelicht