Legitimatie

Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs

 • Paspoort

  Een paspoort kunt u aanvragen in de gemeente waar u woont. U moet de Nederlandse Nationaliteit hebben. Het aanvragen en ophalen doet u zelf. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen. Na 5 werkdagen kunt u het paspoort ophalen.

  Lees verder

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart kunt u aanvragen in de gemeente waar u woont. U moet de Nederlandse Nationaliteit hebben. Het aanvragen en ophalen doet u zelf. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen. Na 5 werkdagen kunt u de identiteitskaart ophalen.

  Lees verder

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs vraagt u aan in de gemeente waar u woont. Het aanvragen en ophalen doet u zelf. Standaard ligt het rijbewijs na 5 werkdagen klaar.

  Lees verder

 • Burgerservicenummer (BSN)

  Iedereen die ingeschreven staat in de Basisregistratie personen (BRP) krijgt automatisch een burgerservicenummer (BSN). U hoeft dit dus niet speciaal aan te vragen. Het burgerservicenummer heette vroeger sofinummer.

  Lees verder

 • Legalisatie handtekening

  Met de legalisatie van handtekening verklaart de burgemeester dat de handtekening, geplaatst op een bepaald document, 'echt' is. De gemeente legaliseert uitsluitend documenten die door de gemeente zelf worden afgegeven.

  Lees verder

 • Bewijs van in leven zijn

  Sommige pensioenfondsen of andere uitkeringsinstanties vragen om een bewijs van in leven zijn. Ook wel een 'attestatie de vita' genoemd. Heeft u dit nodig? Haal dan bij de gemeente een uittreksel op. Daarmee bewijst u dat u in leven bent.

  Lees verder

Meer onderwerpen

Uitgelicht