Nieuws

 • Organisatie vijfde editie Lichtjestocht voor Vrijheid trekt zich terug

  De organisatie van de vijfde editie van de Lichtjestocht voor Vrijheid trekt zich terug. De gemeente Sittard-Geleen is daarmee niet in de gelegenheid afspraken te maken rondom het ordelijk verloop van de lichtjestocht.

  Lees verder

 • Openstelling horeca en cultuurinstellingen 15 januari

  De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in de gemeenten van Zuid-Limburg. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. Zij zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen ze intensief in Den Haag. Ze hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond (vrijdag 14 januari) tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

  Lees verder

 • Sittard-Geleen: nieuw steunpakket voor ondernemers

  Persbericht I Sittard-Geleen, 13 januari 2022 - Een noodfonds voor ondernemers. Ondersteuning bij het organiseren van evenementen die gericht zijn op het weer ‘open gaan’ in het voorjaar van de detailhandel en horeca. Geen precario- en reclamebelasting voor 2022 en een verruiming voor terrassen. Dat zijn de belangrijkste maatregelen waarmee de gemeente Sittard-Geleen de ondernemers de komende tijd wil ondersteunen.

  Lees verder

 • Nieuwjaarsboodschap burgemeester Verheijen

  Beste inwoners van Sittard-Geleen,

  Lees verder

 • Weekmarkten gaan door!

  21 december 2021

  Weekmarkten zijn uitgezonderd van sluiting. De weekmarkten in Sittard-Geleen gaan dan ook door. Zowel de food als non-food kramen zijn op hun vertrouwde plekken te vinden. Woensdag 22 december tijdens de weekmarkt in Born en donderdag 23 december tijdens de versmarkt in Geleen en de weekmarkt in Sittard. Ook na de kerstdagen staan de marktkooplieden natuurlijk weer voor u klaar!

  Lees verder