Tijdelijke crisisnoodopvang Zürichstraat Sittard

Aan de rand van Bedrijvenstad Fortuna worden vanaf 12 juni 2023 tijdelijk asielzoekers opgevangen. Op het terrein naast de brandweerkazerne aan de Zürichstraat wordt voor maximaal één jaar een tijdelijke crisisnoodopvang geopend. Deze crisisnoodopvang biedt opvang voor maximaal 300 asielzoekers. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

 • Contact

  Bel voor vragen over de tijdelijke CNO met IMA: 06 - 28 17 17 69 (24/7 bereikbaar).

 • Vrijwilligerswerk

  Heeft u een paar uurtjes per week en wilt u aan de slag als vrijwilliger in de tijdelijke CNO? Meld u dan aan bij IMA.

 • Informatiebijeenkomsten

  Bekijk hier de presentatie en de verslagen van de informatiebijeenkomsten voor de omgeving van de tijdelijke crisisnoodopvang in Sittard.

 • Vragen en antwoorden

  Meer weten over de crisisnoodopvang van asielzoekers? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

 • Open dag tijdelijke crisisnoodopvang Sittard

  Op 12 juni opende aan de Zürichstraat in Sittard een tijdelijke crisisnoodopvang. Hier worden voor één jaar maximaal 300 asielzoekers opgevangen. Op zaterdag 10 juni was er een open dag op de locatie.

 • Toelichting burgemeester Hans Verheijen op tijdelijke crisisnoodopvang Sittard

  Aan de rand van Bedrijvenstad Fortuna worden vanaf 12 juni 2023 tijdelijk asielzoekers opgevangen. Dat doen we op verzoek van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. In dit filmpje licht burgemeester Hans Verheijen de komst van deze tijdelijke crisisnoodopvang toe.

 • Tijdelijke crisisnoodopvang in Sittard

  Lees het persbericht van 10 mei 2023 over de tijdelijke crisisnoodopvang op het terrein naast de brandweerkazerne aan de Zürichstraat.

 • Positieve geluiden over crisisnoodopvang Zürichstraat

  Sinds 12 juni 2023 vangt Veiligheidsregio Zuid-Limburg in onze gemeente asielzoekers op. Dat gebeurt in een tijdelijke crisisnoodopvang (CNO) aan de Zürichstraat in Sittard, voor de periode van één jaar.