Achtergronden en dossiers

 • Maak kennis met de gemeente

  Waarvoor kun je allemaal bij de gemeente terecht? Wat doet de gemeente voor jou? Benieuwd hoe een gemeente werkt? In deze reeks interviews stellen we de gemeente en haar medewerkers aan je voor.

 • Projecten en hoogtepunten 2023

  Het jaar 2023 zit er bijna op! Traditiegetrouw blikken we in december terug op afgelopen jaar. Er gebeurden veel mooie dingen in onze gemeente. Samen met inwoners, ondernemers en partners werkten we aan inspirerende en nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de inspiratiezuilen, het Jongerenpunt, Groot Onderhoud Wegen en er werden ook flinke stappen gezet bij Sportpark Glanerbrook. Bekijk hieronder alle hoogtepunten van afgelopen jaar!

 • Tijdelijke crisisnoodopvang Zürichstraat Sittard

  Aan de rand van Bedrijvenstad Fortuna worden vanaf 12 juni 2023 tijdelijk asielzoekers opgevangen. Op het terrein naast de brandweerkazerne aan de Zürichstraat wordt voor maximaal één jaar een tijdelijke crisisnoodopvang geopend. Deze crisisnoodopvang biedt opvang voor maximaal 300 asielzoekers. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

 • Opvang Oekraïeners

  Nu de oorlog in Oekraïene voortduurt en van snelle terugkeer van Oekraïense ontheemden geen sprake is, vinden we het belangrijk deze Oekraïense inwoners opvanglocaties te bieden waar ze langer kunnen verblijven. Lees hier meer over de herhuisvesting van Oekraïense ontheemden in onze gemeente.

 • Partners aan het woord

  In de rubriek ‘Partners aan het woord’ stellen we organisaties voor waar wij als gemeente veel mee samenwerken.

 • Ondernemers aan het woord

  In de rubriek ‘Ondernemers aan het woord’ vertellen ondernemers hoe en waarom zij ondernemen in Sittard-Geleen.

 • Nieuws uit het college

  In de rubriek ‘Uit het college’ deelt een wethouder of de burgemeester zijn of haar mening over een bepaald onderwerp. De artikelen plaatsen we ook in de Stadskrant (onderdeel van MIJNGazet).