Nieuwsoverzicht

 • Ondernemers aan het woord: sierbestratingsbedrijf Steenrijk

  24 mei 2022

  We hebben een nieuwe rubriek: ‘Ondernemers aan het woord’. Sierbestratingsbedrijf Steenrijk aan de Nusterweg in Sittard doet de aftrap. Natasja Penders, medevennoot, deelt haar persoonlijke ervaring met ondernemen in het algemeen, het contact met de gemeente en heeft tips voor andere ondernemers. Nieuwsgierig? Lees verder!

 • De Aziatische Duizendknoop en Reuzenberenklauw

  23 mei 2022

  De Aziatische Duizendknoop groeit razendsnel, verdringt bestaande planten en kan door scheuren van funderingen groeien en door asfalt breken. Het probleem van de plant is dat hij zich snel verspreidt via een zeer uitgebreid wortelstelsel, waarbij ieder stukje Duizendknoop weer kan uitgroeien tot een volwaardige plant

 • Geslaagd vrijwilligersweekend 2022!

  25 mei 2022

  Afgelopen weekend (21 en 22 mei) werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet. Dit jaar kon het gelukkig weer doorgaan in de vorm van het vrijwilligersweekend.

 • Storm- of wateroverlast, waar melden?

  Alleen bij acuut gevaar belt u naar 112. Voorbeelden van acuut gevaar zijn instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten, een boom dreigt over de weg te vallen, er is risico op kortsluiting of brand of u kunt zichzelf niet in veiligheid brengen.

 • Wie verdient een lintje?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet voor de medemens of de samenleving? Dat kan een vrijwilliger zijn die zich inzet voor een vereniging, instelling of organisatie, maar ook iemand die binnen zijn werkkring een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Verdient deze persoon volgens u een lintje? Draag hem of haar dan voor!

 • Voorkom fietsdiefstal

  19 mei 2022

  Het is mooi weer en steeds meer mensen trekken er met de fiets opuit. U ook? Dan bent u vast benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw fiets gestolen wordt. Goede sloten zijn belangrijk, maar let bijvoorbeeld ook op waar u uw fiets neerzet.

 • Pieter Meekels ereburger van Sittard-Geleen

  18 mei 2022

  Pieter Meekels is benoemd tot ereburger van de gemeente Sittard-Geleen. Dat gebeurde bij zijn afscheid als wethouder. Hij heeft deze hoogste gemeentelijke onderscheiding ontvangen als blijk van waardering vanwege zijn bijzondere inzet voor Sittard-Geleen en zijn inwoners.

 • Ter Apel overvol: deze week opvang asielzoekers in Glanerbrook

  19 mei 2022

  Op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers worden sinds vrijdagavond zo’n vijftig asielzoekers opgevangen in Glanerbrook in Geleen.

 • Hemelvaart: Milieuparken gesloten en afval-inzameldagen gewijzigd

  12 mei 2022

  Op Hemelvaartsdag 26 mei en 2e Pinksterdag 6 juni zijn de milieuparken in Sittard-Geleen dicht.

 • Windraak helemaal vernieuwd

  12 mei 2022

  De Windraak in Munstergeleen, tussen de Provinciale weg (N276) en het Steingraafpad heeft een nieuwe riolering gekregen.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Bert Dewaide uit Munstergeleen

  13 mei 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 11 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Bert Dewaide uit Munstergeleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Zeven appartementengebouwen in Hart voor Sittard

  12 mei 2022

  De bouwcombinatie Hart voor Sittard heeft dinsdagavond 10 mei tijdens een drukbezochte bijeenkomst de plannen gepresenteerd voor de bouw van zeven appartementengebouwen langs de President Kennedysingel. In drie van deze gebouwen komen huurwoningen, in de overige vier worden koopappartementen gebouwd. In totaal gaat het om 210 nieuwe woningen.

 • Bakfiets ter promotie van Samen voor alle kinderen

  10 mei 2022

  Eind april parkeerde de contactpersoon voor Samen voor alle kinderen een kleurrijke bakfiets op het schoolplein bij basisschool Reuzepas in Geleen. Het was de bakfiets voor Samen voor alle kinderen. Dit is een organisatie voor ouders met een laag inkomen. Zij kunnen hier een vergoeding aanvragen voor hun kind(eren). Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportclub, muziekles of schoolreisje.

 • Afscheidsreceptie wethouder Pieter Meekels

  13 mei 2022

  Na een lange politiek-bestuurlijke carrière heeft wethouder Pieter Meekels besloten om met pensioen te gaan, zodra er een nieuw college van B&W in Sittard-Geleen is geïnstalleerd. Met het oog daarop biedt de gemeente Sittard-Geleen de afscheidnemend wethouder en zijn echtgenote José een receptie aan.

 • Overeenstemming over afronding Vijverparc

  11 mei 2022

  De gemeente Sittard-Geleen en Vijverparc BV hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop het Vijverparc-gebied in Sittard wordt afgerond.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Dick Smit uit Tüddern

  11 mei 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 8 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Dick Smit uit Tüddern. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Bestrijding eikenprocessierups, hoe doen wij dat?

  Ook in 2022 besteden we weer veel aandacht aan de bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups of eikenprocessievlinder is de naam van een nachtvlinder.

 • Vraag nu de energietoeslag aan

  20 mei 2022

  Huishoudens met een laag inkomen (maximaal 120% van het minimum inkomen) krijgen in 2022 een éénmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Dit gebeurt via de energietoeslag. Bent of kent u iemand met een laag inkomen? Vraag dan voor 31-12-2022 de energietoeslag aan.

 • Groen licht en LEADER-subsidie voor voedselvoorziening Watersley

  04 mei 2022

  Watersley Sports & Talentpark in Sittard wordt uitgebreid met een voedselvoorziening met gezonde en duurzame voedingsmiddelen. Zowel de gemeente Sittard-Geleen als de Provincie Limburg en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling dragen financieel bij middels een subsidie uit het programma LEADER Zuid-Limburg.

 • Sittard-Geleen, MKB Green Deal: een duurzame aanpak voor het MKB

  04 mei 2022

  Afgelopen week is het startschot gegeven voor de MKB Green Deal gericht op een nieuwe aanpak voor duurzaam ondernemen in Sittard-Geleen. Pieter Meekels, wethouder van economische zaken, zette samen met een aantal partners van de gemeente zijn handtekening. Hieronder leest u wat de Green Deal en de nieuwe aanpak betekent.

 • Extra ondersteuning voor gedupeerde ouders toeslagenaffaire met uithuisgeplaatste kinderen

  02 mei 2022

  Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst, krijgen extra ondersteuning. Sinds kort is voor hen namelijk het onafhankelijk Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire beschikbaar.

 • Lintjesregen 2022 Sittard-Geleen

  29 april 2022

  Vandaag (dinsdag 26 april) vond traditiegetrouw de zogenaamde lintjesregen plaats. Dit is altijd op de dag voor Koningsdag oftewel de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Burgemeester Hans Verheijen heeft aan dertien verdienstelijke personen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Drie personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en tien personen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Wat doen we tegen hennepplantages?

  29 april 2022

  Hennepplantages zijn gevaarlijk. Vaak worden plantages gevonden in woonwijken. Dan lopen buren gevaar. Er kan brand uitbreken of wateroverlast ontstaan. Bovendien is het niet prettig en niet veilig wonen in een buurt met drugscriminaliteit.

 • DJ Ötzi & Band en Die Schürzenjäger publiekstrekkers op 17de editie Oktoberfeest Sittard

  23 april 2022

  De projectorganisatie Oktoberfeest Sittard heeft het programma bekendgemaakt van de 17de editie van het Oktoberfeest. Het evenement zal dit jaar plaatsvinden van 21 tot en met 26 oktober op de schootsvelden en in de binnenstad van Sittard. De kaartverkoop voor het Oktoberfeest - met als thema Auf geht’s - is vanmiddag om 16.00 uur van start gegaan.

 • Bestemmingsplan Unilocatie in werking getreden

  22 april 2022

  Het bestemmingsplan Unilocatie Grevenbicht-Obbicht is deze week in werking getreden. Dit bestemmingsplan is nu leidend bij de beoordeling van een vergunningaanvraag voor de Centrale Onderwijs en Sportvoorziening tussen Grevenbicht en Obbicht.

 • Wijzigingsaanvraag Windpark Holtum Noord geweigerd

  20 april 2022

  Het college heeft het wijzigingsverzoek van energiebedrijf ENGIE voor de omgevingsvergunning van Windpark Holtum Noord geweigerd.

 • Mijnweg eerste keus nieuwe locatie Vidar

  19 april 2022

  Het terrein aan de Mijnweg en Tunnelstraat in Geleen is de voorkeurslocatie voor de nieuwbouw van Vidar. Dat heeft het college van B&W van Sittard-Geleen besloten.

 • Sittard-Geleen keert 800 euro energietoeslag woensdag al uit

  19 april 2022

  Sittard-Geleen keert morgen, woensdag 20 april, de eenmalige energietoeslag van 800 euro uit aan een groot deel van de inwoners die daarvoor in aanmerking komen. Daarmee loopt Sittard-Geleen vooruit op de toekenning van de gelden aan de gemeenten door het Rijk.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Maria Peeters-Houben uit Munstergeleen

  14 april 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 13 april een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Maria Peeters-Houben uit Munstergeleen. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Inschrijving vrijwilligersweekend 2022 gestart

  14 april 2022

  Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, wijkplatform, zorg of zet u zich op andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Dan kunt u zich aanmelden voor het vrijwilligersweekend op 21 en 22 mei 2022.

 • Glanerbrook als doorstroomlocatie Oekraïense vluchtelingen geopend

  14 april 2022

  Vanaf 19 april is sportcomplex Glanerbrook aan de Kummenaedestraat in Geleen de eerste doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Zuid-Limburg. Glanerbrook vervangt het MECC in Maastricht, dat vanaf 23 april door onder meer congressen en tentoonstellingen niet meer beschikbaar is. Hier vangen we Oekraïense vluchtelingen op zonder verblijfadres.

 • Activiteiten voor Oekraïense jongeren georganiseerd door MIK & PIW

  08 april 2022

  In de gemeente Sittard-Geleen zijn verschillende partijen actief op het vlak van opvang aan Oekraïense vluchtelingen. Daarbij hoort ook opvang en activiteitenbegeleiding voor jongeren.

 • Meeleesgroep start in Sittard-Geleen

  12 april 2022

  Iedereen moet kunnen meedoen. Het begint al bij het lezen van een tekst. De gemeente krijgt sinds kort hulp van een ‘meeleesgroep’. Dit is een groep mensen die laaggeletterd zijn, een beperking hebben of de Nederlandse taal (nog) niet helemaal beheersen.

 • Campagne Senioren en Veiligheid van start

  07 april 2022

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 5 april 2022 vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de campagne Senioren en Veiligheid gestart.

 • Denk mee over locaties nieuwe laadpalen

  04 mei 2022

  Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom vergroten we de komende tijd het aantal openbare laadpalen in onze gemeente. Dat doen we samen met energieleverancier Vattenfall. Wilt u meedenken over de locaties van de nieuwe laadpalen? Lees dan hieronder verder, want we kunnen uw hulp goed gebruiken.

 • Cadeaubonnen om energie te besparen

  06 april 2022

  In de nieuwste Stadskrant staat een bericht over cadeaubonnen van 75 euro, die kunnen worden gebruikt om energiebesparende producten te kopen. Er zijn bonnen voor woninghuurders en voor woningeigenaren. Helaas zijn de bonnen voor woningeigenaren al op.

 • Samenwerking om uithuiszetting te voorkomen

  04 april 2022

  De vier woningcorporaties die in Sittard-Geleen actief zijn, hebben een convenant gesloten met de gemeente. Daarin spreken ZoWonen, Wonen Limburg, Zaam Wonen, Woonpunt en de gemeente af zich gezamenlijk in te zetten om uithuiszetting als gevolg van oplopende huurachterstanden te voorkomen.

 • Koninklijke erepenning voor Club Wo-Van uit Sittard

  19 april 2022

  Burgemeester Verheijen heeft zondag 3 april een Koninklijke erepenning uitgereikt aan Club Wo-Van. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

 • Inwonerspeiling: uw mening telt

  03 mei 2022

  Een dezer dagen valt bij u een oproep in de bus om deel te nemen aan de tweejaarlijkse inwonerspeiling. Omdat we graag van onze inwoners willen weten hoe we Sittard-Geleen nog beter en mooier kunnen maken. We vragen alle 18-plussers de vragenlijst in te vullen.

 • Onthulling tijdvenster Maurits: ode aan het mijnverleden

  01 april 2022

  Exact op de plek waar ooit de ingang was van de befaamde Mauritsmijn werd vorige week een tijdvenster onthuld. Door zo’n tijdvenster kijken we naar het verleden van plekken die bepalend zijn geweest voor het mijnverleden. ‘Een tijdvenster laat zien hoe het er daar vroeger uitzag en vormt een prachtige manier om het verhaal van onze stad levend te houden en ons te herinneren aan datgene wat er ooit geweest is,’ vertelt wethouder Andries Houtakkers die het tijdvenster namens het college officieel onthulde.

 • Strippen V&D-pand klaar

  31 maart 2022

  Het strippen van het voormalige V&D-pand aan Markt in Sittard is klaar. Enkele medewerkers van Vidar hebben de afgelopen tijd het gebouw van binnen voor zover mogelijk circulair gesloopt. Daarbij zijn de verschillende materialen die beschikbaar kwamen, gesorteerd en waar mogelijk al naar een verwerker gebracht voor hergebruik. Voordat het strippen begon, is de aanwezige asbest uit het gebouw gehaald.