Nieuwsoverzicht

 • Sittard-Geleen presenteert sluitende begroting in onzekere tijden

  06 oktober 2022

  De gemeente Sittard-Geleen presenteert voor het jaar 2023 een sluitende begroting. Het college legt daarmee een gezonde basis voor de nieuwe periode maar blijft waakzaam.

 • Nieuw kunstwerk langs A2

  05 oktober 2022

  We gaan samen met Provincie Limburg en stichting Beelden in Beweging een nieuw kunstwerk maken langs de A2, ter hoogte van Holtum. Het kunstwerk is geïnspireerd op het beeldje genaamd ‘Haantje van Buchten’. We nodigen u uit om mee te denken over het kunstwerk via een digitale informatiesessie op dinsdag 18 oktober.

 • Liveblog Week van de Veiligheid

  04 oktober 2022
 • Verleng uw rijbewijs vanaf nu digitaal

  30 september 2022

  Vanaf maandag 3 oktober, kunt u uw rijbewijs digitaal verlengen via de website van de RDW. Het is dus niet meer nodig om naar de Stadswinkel te komen voor de aanvraag van uw verlenging. Ook kunt u uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in de Stadswinkel.

 • Bladkorven en bladvegen

  07 oktober 2022

  Het opruimen van de bladeren is gestart. Ook dit jaar kunt u weer rekenen op onze dienstverlening. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boom en het weer. We zijn gestart met het plaatsen van de bladkorven.

 • Omnibuzz zoekt chauffeurs personenvervoer

  28 september 2022

  Wie een Wmo-indicatie van de gemeente heeft en wil reizen, reserveert een rit bij Omnibuzz. Een gemeenschappelijke regeling van 30 Limburgse gemeenten. Omnibuzz zorgt voor het vervoer van mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen zoals ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.

 • Kijk terug: Raadsvergadering 29 september

  30 september 2022

  Op donderdag 29 september vergaderde de gemeenteraad in de raadszaal in Geleen. U kunt hier de vergadering terugkijken.

 • Week tegen Eenzaamheid: 29 september tot en met 6 oktober

  28 september 2022

  Ontmoeting en verbinding staan centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. In onze gemeente worden tal van activiteiten georganiseerd om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Om stil te staan bij eenzaamheid en aandacht te vestigen op ontmoeten. Iedereen is welkom, jong en oud.

 • GGD Gezondheidsmonitor van start

  23 september 2022

  De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. GGD Zuid Limburg en GGD Limburg-Noord brengen daarom de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Dit doen zij in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD’en. Met de onderzoeksresultaten bepalen gemeenten, GGD'en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

 • Twee wethouders Sittard-Geleen in VNG-commissies

  23 september 2022

  De Sittard-Geleense wethouders Leon Geilen en Yvonne Salvino-Meijer zijn voorgedragen voor het lidmaatschap van twee landelijke commissies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Leon Geilen gaat deelnemen aan de commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit. Yvonne Salvino-Meijer wordt lid van de commissie Economie, Klimaat, Energie & Milieu.

 • Buurtfeest in Zeeheldenbuurt gaat niet door

  23 september 2022

  Het betreffende evenement in Geleen zou zondag 25 september aanstaande plaatsvinden. Vanuit de aangeleverde gegevens en gesprekken met de organisatie van het ‘Zeeheldenfeest’ kwam onvoldoende naar voren op welke manier de openbare orde, veiligheid en gezondheid van bezoekers gewaarborgd kan worden. In samenspraak met de organisator heeft de gemeente moeten besluiten om de vergunning in te trekken en het feest niet te laten doorgaan.

 • Geslaagde Beleefmiddag op Wereld Alzheimerdag in het Fortunastadion!

  23 september 2022

  In het Fortunastadion was op woensdag 21 september (Wereld Alzheimerdag) van alles te beleven rondom dementie. Mensen konden informatie en advies ophalen over het leven met (een naaste met) dementie. Ook zetten bestuurders, wethouders en vertegenwoordigers van de partners die samenwerken op het gebied van dementie hun handtekeningen onder een samenwerkingsverband. Alleen samen zijn we sterk en bieden we een gevarieerd en professioneel aanbod voor mensen (en hun naasten) met dementie.

 • Partners aan het woord: Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

  22 september 2022

  Manon Berger, senior bedrijfsadviseur bij het IMK, legt uit wat het IMK kan betekenen voor ondernemers in Sittard-Geleen. Manon heeft vanuit het IMK veel gedaan in opdracht van onze gemeente. Zo voerde ze gesprekken vanuit het corona noodfonds. Ook werkt het IMK samen met de gemeente, Streetwise en Centrummanagement aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, de verbetering van het vestigingsklimaat en de aanpak van leegstand in de kernwinkelgebieden van Sittard en Geleen.

 • Tijdelijke plek voor Gymvereniging Swentibold

  19 september 2022

  De gemeente Sittard-Geleen heeft in nauw overleg met Gymvereniging Swentibold een oplossing gevonden voor de verouderde huisvesting van de vereniging. De vereniging verhuist voor een tijdelijke periode naar een nieuwe locatie aan de Dr. Nolenslaan 128. Hier blijven ze totdat de nieuwe en definitieve turnvoorziening gereed is. Op dit moment wordt op de beoogde locatie onderzocht welke mogelijkheden er zijn.

 • Gemeente tekent petitie sociale werkvoorziening

  16 september 2022

  ‘Verhoog de rijkssubsidie voor sociale werkgelegenheid met 10%, dan kunnen wij onze werknemers een arbeidsvoorwaardenpakket bieden waarmee ze rondkomen’. Deze dringende oproep doen de portefeuillehouders Vidar van de gemeenten Beek, Thijs van Es, gemeente Stein, Frank Dassen en van de gemeente Sittard-Geleen, Judith Bühler samen met 90 andere wethouders en de SW brancheorganisatie Cedris aan het Rijk, via een breed gesteund manifest.

 • Wijnseizoen compleet met lancering achtste Route des Vins

  16 september 2022

  Sittard kent u waarschijnlijk vooral van de historische markt, Toon Hermans en het Oktoberfeest. Maar wist u dat er in en rondom Sittard ook wijngaarden liggen? Deze kunt u vanaf nu ontdekken met de zojuist gelanceerde gloednieuwe wijnwandeling langs drie wijngoederen in en rondom Sittard: de nieuwe Route des Vins Sittard.

 • Maak kennis met ons nieuwe camerasysteem

  15 september 2022

  Heeft u altijd al eens willen weten hoe het gemeentelijk cameratoezicht werkt? Wist u dat we sinds kort zelfs camera’s hebben die 360 graden kunnen zien? En dat we meer plekken hebben ingericht waar we tijdelijk kunnen inzetten? Benieuwd hoe onze camera’s werken?

 • Ondernemers aan het woord: restaurant Thai Sajam

  09 september 2022

  Een droom in vervulling zien gaan, wie wil dat nu niet? Chrit Biesmans maakte hier werk van door de droom van zijn vrouw Kong uit te laten komen: een eigen Thais restaurant. Vorige week, op 1 september 2022, vond de officiële opening plaats van ‘Thai Sajam’ in Sittard. Wij spraken Chrit één dag van tevoren.

 • Leskist helpt scholen bij bespreken armoede

  08 september 2022

  In de gemeente Sittard-Geleen groeien gemiddeld twee tot drie kinderen per klas op in armoede. Om op school te bespreken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek De Domijnen een nieuwe leskist toegevoegd aan haar aanbod voor scholen.

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor succesvolle schutterijen en harmonie

  07 september 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 6 september de erepenning van Sittard-Geleen uitgereikt aan Schutterij St. Martinus Born en Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Schutterij St. Willibrordus Obbicht Heeft de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen gekregen.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Petra Horn uit Sittard

  06 september 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 5 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Petra Horn uit Sittard. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Stankoverlast in Sittard-Geleen door Duitse afvalbrand

  02 september 2022

  Door een brand in een recyclingbedrijf in het Duitse Baesweiler is er vrijdag geruime tijd stankoverlast geweest in de gemeente Sittard-Geleen.

 • Rijk steunt Geleen Centrum met 2,2 miljoen euro

  08 september 2022

  De gemeente Sittard-Geleen krijgt van het Rijk ruim 2,2 miljoen euro subsidie om het winkelgebied in het centrum van Geleen toekomstbestendig te maken.

 • Opening wijkpost boa in Geleen-Centrum

  25 augustus 2022

  Vanaf 1 september 2022 is er in Geleen-Centrum een wijkpost voor onze buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

 • Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen

  24 augustus 2022

  Dit jaar vindt er op zaterdag 3 september weer een etappe van de wielerwedstrijd Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen en Beekdaelen plaats. De Simac Ladies Tour is de enige Women’s World Tour-etappewedstrijd van de Benelux. Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van locaties in Sittard-Geleen.

 • Rijksweg Zuid Geleen deels afgesloten vanwege werkzaamheden

  22 augustus 2022

  Op het kruispunt Rijksweg Zuid – Kerenshofweg - Jos Klijnenlaan in Geleen worden de verkeerslichten vervangen. Op de afbeelding ziet u waar de werkzaamheden verricht worden en hoe de omleidingen voor gemotoriseerd verkeer én het fietsverkeer geregeld zijn.

 • Beleefmiddag ‘samen op pad’ op 21 september

  12 augustus 2022

  Op woensdag 21 september (Wereld Alzheimer Dag) is de beleefmiddag ‘samen op pad’ in het Fortunastadion. Tussen 16:00 en 19:00 uur valt er van alles te beleven rondom leven met dementie (waaronder Alzheimer).

 • Welke energiecoach past bij mij?

  21 september 2022

  Bij de gemeente Sittard-Geleen en woningcorporatie Zowonen kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Sinds kort kunt u ook bij de provincie een afspraak maken met een energiecoach. De coaches van de provincie zijn tijdelijk beschikbaar, tot 30 september. Er zijn meer verschillen.

 • Op vakantie of dagje weg? Laat uw woning veilig achter!

  23 augustus 2022

  De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn. Denk maar aan een stapel post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nergens een lampje dat brandt. Ons advies: geef uw woning een bewoonde indruk.

 • Oproep aan hondenbezitters

  16 september 2022

  Ons Sittard-Geleense landschap nodigt met zijn groene velden, bossen en uitgestrekte heuvellandschappen uit tot een mooie wandeling. Mensen met een hond nemen hun trouwe viervoeter dan ook graag mee.

 • Ondernemers aan het woord: Mobile Repair Solutions over ondernemen in coronatijd

  28 juli 2022

  Het kan iedereen gebeuren: je telefoon valt per ongeluk en ja hoor, je scherm is kapot. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat jouw onmisbare bezit tegen een betaalbare prijs weer repareert.

 • Vraag uiterlijk 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aan

  28 juli 2022

  Had u minder inkomen in 2021? Bijvoorbeeld omdat u in coronatijd minder werkte, bent gescheiden of met pensioen bent gegaan? Misschien kunt u dan nog huur- of zorgtoeslag krijgen.

 • Chauffeurstekort bij Omnibuzz

  22 juli 2022

  Net als alle andere taxibedrijven in Nederland heeft ook Omnibuzz last van een tekort aan personeel. Er worden vacatures gevuld, maar helaas is nog steeds een tekort aan chauffeurs.

 • Controle hondenbelasting van start

  26 juli 2022

  Vanaf maandag 1 augustus gaan controleurs in Sittard-Geleen huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren.

 • De Rijke Schooldag: gelijke kansen voor kinderen

  19 juli 2022

  De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft op meedoen, zonder belemmeringen. Kinderen met dezelfde talenten hebben recht op gelijke kansen.

 • Wethouders nieuwe college Sittard-Geleen geïnstalleerd

  15 juli 2022

  De wethouders van het nieuwe college van Sittard-Geleen zijn woensdagavond 13 juli officieel beëdigd. Het nieuwe college telt vijf wethouders. Leon Geilen (gob), Judith Bühler (CDA), Yvonne Salvino-Meijer (gob), Andries Houtakkers (CDA) en Ivo Tillie (gob) vormen samen met burgemeester Hans Verheijen het college.

 • Coalitieakkoord Sittard-Geleen

  15 juli 2022

  De afgelopen weken is er in Sittard-Geleen een poging gedaan om te komen tot brede samenwerking in de gemeenteraad en een gezamenlijke agenda in de vorm van een raadsakkoord.

 • Samenwerking Watersley en gemeente Sittard-Geleen

  13 juli 2022

  Watersley Sports en talentpark en de gemeente Sittard-Geleen hebben een partnerovereenkomst getekend. Daarmee onderstrepen de twee instanties de al bestaande samenwerking en geven aan dat deze in de toekomst kan worden uitgebreid.

 • Energietoeslag wordt verhoogd naar 1.300 euro

  13 juli 2022

  Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een eenmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

 • Nicolle Bisschoff nieuwe griffier Sittard-Geleen

  13 juli 2022

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft dinsdagavond 12 juli Nicolle Bisschoff benoemd tot griffier van Sittard-Geleen. Ze volgt Jouke Vis op, die begin dit jaar met pensioen is gegaan.

 • Schutterij Sint Martinus uit Born wint het OLS 2022

  09 juli 2022

  Schutterij Sint Martinus uit Born heeft het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2022 in Meijel gewonnen. Samen met schutterij Sint Willibrordus uit Obbicht stonden ze in een spannende finale.

 • Beoogde coalitie Sittard-Geleen presenteert Uitvoeringsafspraken

  08 juli 2022

  De beoogde coalitiepartners gob en CDA hebben vandaag hun Uitvoeringsafspraken voor de periode 2022-2026 bekendgemaakt. Deze afspraken geven op onderdelen richting aan de uitwerking van het raadsakkoord.

 • Afgezegd: informatiebijeenkomst gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen

  08 juli 2022

  Wegens onvoldoende animo gaat de informatiebijeenkomst van 12 juli voor gastgezinnen van Oekraïense vluchtelingen niet door.

 • 14 juli, Midzomerontmoeting in Toon Hermans Theater

  08 juli 2022

  Komt u volgende week donderdag, 14 juli, ook naar de Midzomerontmoeting in het Toon Hermans Theater?

 • Militaire oefening in Sittard-Geleen

  05 juli 2022

  Van 13 tot en met 18 juli vindt er een oefening plaats van de Koninklijke Landmacht. Daarbij verplaatsen ze zich door onder andere onze gemeente.

 • Ambitiedocument Steegpark Sittard vastgesteld

  05 juli 2022

  Het aanzien van De Kleine Steeg en omgeving in Sittard zal gaan veranderen. Waar nu nog scholen en kantoorgebouwen het beeld van het gebied bepalen, is het de bedoeling om de komende jaren een groen-stedelijke woonomgeving te ontwikkelen met de naam Steegpark.

 • Rattenoverlast

  Ratten voorkomen, is beter dan ratten bestrijden. We vragen u dan ook om zelf maatregelen te nemen, in de strijd tegen rattenoverlast. Bekijk de poster met tips op onze website!

 • Ondernemers aan het woord: DHL opent eerste Limburgse CityHub in Geleen

  30 juni 2022

  Half juni opende pakjesbezorger DHL aan de Transportlaan in Geleen zijn eerste Limburgse CityHub nieuwe stijl. Een gloednieuw, duurzaam gebouwd distributiecentrum van waaruit zes dagen per week zo’n 200 bezorgers op pad gaan om duizenden pakketten te bezorgen bij particulieren, winkels en bedrijven.

 • Werkzaamheden Urmonderbaan

  29 juni 2022

  De Provincie Limburg laat in de weekenden van 1 juli en 8 juli het asfalt van de Urmonderbaan vervangen.

 • Angelique Cremers maakt eerbetoon aan straatmuzikant Remco van de Vorst

  07 juli 2022

  Het eerbetoon aan ‘stadstroubadour’ Remco van de Vorst komt van de hand van de Sittardse kunstenares Angelique Cremers. Een driekoppige jury koos haar ontwerp voor de plaquette uit veertien inzendingen.

 • Limburgs en Noord-Brabants elektriciteitsnetwerk op slot voor grote aansluitingen

  07 juli 2022

  Netbeheerder TenneT heeft op 9 juni 2022 bekend gemaakt dat het hoogspannings-elektriciteitsnetwerk in Limburg en Noord-Brabant bijna vol zit. Hierdoor worden nieuwe aanvragen van grootverbruikers en grootschalige opwek voor transportcapaciteit voorlopig niet meer aangesloten op het elektriciteitsnet.

 • Glanerbrook sluit voorlopig als locatie voor asiel- en vluchtelingenopvang

  07 juli 2022

  Sinds 19 april jl. is sporthal Glanerbrook aan de Kummenaedestraat in Geleen dé doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de regio Zuid-Limburg. Sinds afgelopen zaterdag diende de locatie als crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers die vanaf Ter Apel waren overgebracht.

 • Oefening Veiligheidsregio Zuid-Limburg in gemeente Sittard-Geleen

  22 juni 2022

  Veiligheidsregio Zuid-Limburg organiseert op 23, 24, 27 en 28 juni oefeningen in de Westelijke Mijnstreek.

 • GL1 van start: gezamenlijk op weg naar een vernieuwd Geleen Centrum

  07 juli 2022

  Inwoners, ondernemers, overheid en onderzoekers gaan samen aan de slag om van Geleen Centrum weer dé plek te maken waar iedereen wil zijn, wil werken en wil genieten. Dat is het doel van de samenwerking, kortweg GL1 genoemd, tussen meerdere partijen die op dinsdag 21 juni bezegeld is met een symbolische handtekening.

 • Saneringsplan duurzaam bodembeheer Chemelot

  07 juli 2022

  Gedeputeerde Staten van Provincie Limburg nemen binnenkort een besluit over het door DSM geactualiseerde saneringsplan voor duurzaam bodembeheer op Chemelot.

 • Geen raad op 23 juni

  21 juni 2022

  De geplande raadsvergadering van donderdag 23 juni vervalt. Er zijn geen agendapunten.

 • Stadswinkel Geleen krijgt een nieuwe uitstraling

  07 juli 2022

  Gemeente Sittard-Geleen vindt een servicegerichte dienstverlening belangrijk. Inwoners moeten makkelijk bij de gemeente terecht kunnen om dingen te regelen en goed klantcontact staat hoog op de agenda. En we willen dat iedereen zelfstandig bij de gemeente terecht kan, met of zonder beperking.

 • Kaders voor ontwikkeling voormalige sport- en zwemlocatie

  16 juni 2022

  Het college van B&W vraagt de gemeenteraad van Sittard-Geleen om de kaders te bespreken die gebruikt moeten worden bij de ontwikkeling van de voormalige sport- en zwemlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard.

 • We hebben een winnaar!!

  07 juli 2022

  Na een spannende periode van meedoen aan een wedstrijd en stemmen verzamelen moesten de kinderen van basisschool De Kingbeek en basisschool de Reuzepas nog deelnemen aan de finale van de de Kids for Kids Challenge.

 • John Heesen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur

  07 juli 2022

  Het college van burgemeester en wethouders heeft John Heesen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Sittard-Geleen. Heesen volgt Gert-Jan Kusters op, sinds 1 januari gemeentesecretaris in Maastricht.

 • Kermis Geleen: Rijksweg Centrum afgesloten en markt verplaatst

  10 juni 2022

  Door de kermis in Geleen is de Rijksweg Centrum tussen de Beekhoverstraat en de Mauritslaan tot en met 16 juni afgesloten. De zaterdagmarkt van 11 juni is verplaatst naar de Annastraat.

 • Sociale Coöperatie Vidi nu op locatie

  07 juli 2022

  De gemeente Sittard-Geleen heeft de Sociale Coöperatie Vidi opgericht. Die is bedoeld voor mensen met een uitkering die een eigen bedrijf willen beginnen. Vidi heeft sinds 10 juni 2022 een eigen plek waar inwoners terecht kunnen. Dat is op Rijksweg Zuid 1B in Geleen, in het pand waar ook Stadslabs zich bevindt.

 • Wmo in begrijpelijke taal

  Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Iedere gemeente legt in regels vast hoe deze ondersteuning geregeld wordt. De gemeenteraad heeft deze regels vastgesteld in een zogenaamde verordening.

 • Sittard-Geleen sluit 2021 af met positief resultaat

  07 juli 2022

  De gemeente Sittard-Geleen heeft het jaar 2021 afgesloten met een positief saldo van ruim vijf miljoen euro. Twee miljoen daarvan zijn nog niet uitgegeven coronamiddelen, die uiteraard voor dit doel gereserveerd blijven. Dat blijkt uit de jaarrekening 2021, die het college van B&W vandaag heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Opening van Witte Anjerperkje in Sittard-Geleen

  07 juli 2022

  Komende zondag, 12 juni 2022, vindt de opening van het Witte Anjerperkje plaats. Op initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag zijn gemeenten opgeroepen om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag.

 • Actiedag ‘Hensplantages de woonwijk uit’ in Geleen centrum

  07 juli 2022

  Op dinsdag 7 juni informeerde de gemeente Sittard-Geleen samen met diverse partners inwoners en ondernemers over het gevaar van hennepplantages. Wellicht heeft u ons gezien in het centrum van Geleen. Graag informeren we u via dit bericht over de actiedag ‘hensplantages de woonwijk uit’ die plaatsvond op 7 juni.

 • Pinksteren: Milieuparken gesloten en afval-inzameldagen gewijzigd

  03 juni 2022

  Op 2e Pinksterdag 6 juni zijn de milieuparken in Sittard-Geleen dicht.

 • Eindelijk weer Sint Rosa Festival

  03 juni 2022

  Na twee jaar coronabeperkingen keert het Sint Rosa Festival deze zomer in volle glorie terug. Van 26 tot en met 28 augustus is het evenemententerrein op de Schootsvelden het toneel voor tal van grote artiesten uit binnen- en buitenland, spetterende circus- en theateracts, maar vooral veel ouderwets vertier en plezier voor iedereen.

 • Huren en toch verduurzamen? Waarom niet?

  03 juni 2022

  Ook in een huurwoning kun je zelf maatregelen nemen om energie te besparen, zonder grote verbouwing en hoge kosten. Met enkele kleine ingrepen bespaar je al snel enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar.

 • Individuele studietoeslag opnieuw vastgesteld

  03 juni 2022

  Studenten die door ziekte of een andere medische reden niet in staat zijn om via een baantje een extra zakcent te verdienen, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van de individuele studietoeslag.

 • Talander en Taalschool wisselen van gebouw

  01 juni 2022

  Basisschool De Talander en de Taalschool van Kindcentrum Sittard wisselen met ingang van het nieuwe schooljaar van gebouw.

 • De Aziatische Duizendknoop en Reuzenberenklauw

  23 mei 2022

  De Aziatische Duizendknoop groeit razendsnel, verdringt bestaande planten en kan door scheuren van funderingen groeien en door asfalt breken. Het probleem van de plant is dat hij zich snel verspreidt via een zeer uitgebreid wortelstelsel, waarbij ieder stukje Duizendknoop weer kan uitgroeien tot een volwaardige plant