Nieuwsoverzicht

 • Riool verstopt? Meld het bij de gemeente!

  05 juni 2023

  Heeft u een verstopt riool? Bel dan altijd eerst naar de gemeente via telefoonnummer 14 046. Dat kan ook ’s avonds en in het weekend.

 • José Fijnaut maakt beeld Haantje

  05 juni 2023

  Kunstenares José Fijnaut uit Elsloo maakt de landmark langs de A2 bij Holtum. Dat heeft de selectiecommissie voor het kunstwerk besloten. Het is de bedoeling dat het Haantje van Buchten na de zomervakantie een plek krijgt langs de snelweg. Het beeld wordt 13 meter hoog.

 • Gemeentelijke huisvesting voor besluitvorming naar raad

  02 juni 2023

  Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om de nieuwbouw van Vidar te realiseren aan de Mijnweg in Geleen. Eerder was deze plek al als voorkeurslocatie voor Vidar aangewezen. Ook heeft het college de programma’s van eisen voor Vidar en voor de nieuwe bestuurlijke en ambtelijke huisvesting aan de raad aangeboden. Laatstgenoemde komt zoals bekend in Geleen.

 • Open dag tijdelijke crisisnoodopvang Sittard

  02 juni 2023

  Op 12 juni opent aan de Zürichstraat in Sittard een tijdelijke crisisnoodopvang. Hier worden voor één jaar maximaal 300 asielzoekers opgevangen. Op zaterdag 10 juni is er een open dag op de locatie. U bent van harte welkom.

 • Verklaring gemeente Sittard-Geleen over de aangekondigde ontslagen bij VDL Nedcar

  01 juni 2023

  Het lag in de lijn der verwachting dat VDL Nedcar zou aankondigen dat er een ontslagaanvraag zou komen voor medewerkers. We hebben daarom de afgelopen tijd regelmatig gesproken met VDL Nedcar en we weten dat VDL bezig is met plannen voor de toekomst van de fabriek.

 • Betaal veilig en voorkom cybercriminaliteit

  01 juni 2023

  Tegenwoordig winkelen we steeds vaker online en daarbij hoort natuurlijk ook betalen via uw online bankaccount. Herkent u de gevaren en checkt u waar u iets koopt? Er zijn een aantal dingen die u kan checken om uw betaling veilig te laten verlopen.

 • Inzamelingsactie: Ieder kind een fiets

  02 juni 2023

  Voor veel gezinnen die rond moeten komen van een klein inkomen is het aanschaffen van een kinderfiets een probleem. Aan de andere kant staan er op veel plekken, zoals schuurtjes, nog altijd fietsen die niet gebruikt worden.

 • Contract Selexions niet verlengd

  30 mei 2023

  De samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen met Selexions stopt vanaf 1 januari 2024. Selexions is één van de organisaties die namens de gemeente huishoudelijke ondersteuning levert aan inwoners. De directie van Selexions en de inwoners die huishoudelijke ondersteuning krijgen van Selexions zijn persoonlijk geïnformeerd.

 • Versterking veiligheid Chemelot vastgelegd in afspraken

  30 mei 2023

  De Provincie Limburg, de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, Stichting Chemelot, CSP en DSM hebben op 25 mei afspraken ondertekend over het versterken van de veiligheid op en rondom Chemelot. Met deze afspraken creëren de partijen een nog veiligere leefomgeving rondom Chemelot.

 • Sittardse ‘jongens’ maken uniek graffiti kunstwerk op Eisenhowerflat

  30 mei 2023

  Op de eerste Eisenhowerflat in Sittard West werken drie graffitikunstenaars aan een unieke muurschildering. Extra bijzonder: de beroemde kunstenaars, Nash, Mr June en Does, komen alle drie uit Sittard.

 • Naar de kermis in Geleen? Dit moet je weten!

  02 juni 2023

  De kermis in Geleen vindt plaats van vrijdag 2 juni tot en met woensdag 7 juni. Bent u van plan de kermis te bezoeken? Lees dan hier alle handige informatie.

 • Meer genieten en beleven in Sittard-Geleen

  25 mei 2023

  Het college van Sittard-Geleen is akkoord met het voorstel over de nieuwe culturele kaders voor de gemeente en legt deze op 12 juli voor aan de Raad. Met de kaders ‘Gedeeld Plezier’ wil de gemeente organisaties stimuleren om publiek en makers zoveel mogelijk van cultuur te laten genieten door het te laten beleven en te beoefenen.

 • Ronde vergaderingen 1 juni

  31 mei 2023

  Op donderdag 1 juni zijn de rondes in de Raads- en Maaszaal in Geleen. U kunt de vergaderingen live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de rondes op een later moment terug te kijken.

 • Inspiratiebusreis met ondernemers naar andere gemeenten

  23 mei 2023

  Op maandag 22 mei 2023 is de gemeente Sittard-Geleen samen met ondernemers, ondernemersverenigingen en partners op pad gegaan naar drie steden. Het doel? Verbinden en inspireren.

 • De Everstraat en de Veeweg zijn klaar!

  22 mei 2023

  In Einighausen is hard gewerkt om de Everstraat en de Veeweg te vernieuwen.

 • Sittard-Geleen geeft met strategische keuzes kadernota vorm aan het coalitieakkoord

  31 mei 2023

  Op woensdag 17 mei heeft het college van B&W de kadernota 2023 aan de raad aangeboden. Met deze kadernota wordt richting gegeven aan de ambities voor deze bestuursperiode. Sittard-Geleen heeft in de komende jaren ondanks onzekerheden een gezond huishoudboekje. De gemeente merkt ook de stijgende kosten onder andere als gevolg van inflatie.

 • Extra raadsvergadering 22 mei

  16 mei 2023

  Op maandag 22 mei vergadert de gemeenteraad om 18.30 uur. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de vergadering op een later moment terug te kijken.

 • Ronde vergaderingen 25 mei

  17 mei 2023

  Op donderdag 25 mei zijn de rondes in de Raads- en Maaszaal in Geleen. U kunt de vergaderingen live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de rondes op een later moment terug te kijken.

 • Vervangen straatverlichting, heel Sittard-Geleen

  16 mei 2023

  We vervangen in onze hele gemeente 196 lantaarnpalen. Bij 1.743 lantaarnpalen vervangen we de kap en de lamp, oftewel de armatuur. We vervangen de lampen door ledlampen. Deze ledlampen verbruiken minder energie. We verwachten dat de werkzaamheden op 28 juli klaar zijn.

 • Advies college over invulling voormalige zwem- en sportlocatie

  11 mei 2023

  In februari heeft de raad de drie denkrichtingen voor de toekomstige invulling van de voormalige sport- en zwemlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard besproken.

 • Vernieuwbouw Glanerbrook gestart

  15 mei 2023

  Nadat de afgelopen weken al voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, is op woensdag 10 mei het officiële startsein gegeven voor de vernieuwbouw van Glanerbrook.

 • Waterklaar afkoppel-winactie: de winnaar is bekend!!

  10 mei 2023

  De winnaar van de Waterklaar afkoppel-winactie in Sittard-Geleen is de familie Theunissen uit Geleen. Hartelijk gefeliciteerd! Zij winnen een ‘waterklaar’ tuinontwerp van tuinarchitect Nic Smeets uit Geleen.

 • Tijdelijke crisisnoodopvang in Sittard

  11 mei 2023

  Aan de rand van Bedrijvenstad Fortuna worden vanaf 12 juni tijdelijk asielzoekers opgevangen. Op het terrein naast de brandweerkazerne aan de Zürichstraat wordt voor maximaal één jaar een tijdelijke crisisnoodopvang geopend, voor maximaal 300 asielzoekers.

 • Werkzaamheden in Centrum Geleen

  02 juni 2023

  In de Agnes Printhagenstraat wordt een zakpaal geplaatst. Daarmee wordt het centrum afgesloten voor verkeer in het gebied voor de voetgangers. De werkzaamheden duren twee weken.

 • Koninklijke erepenning voor Sittards Mannenkoor Si-Tard

  08 mei 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op zaterdag 6 mei een Koninklijke erepenning uitgereikt aan Sittards Mannenkoor Si-Tard. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 125-jarig bestaan in het Toon Hermans Theater in Sittard.

 • Samen voor een veilige buurt: download de Burgernetapp

  08 mei 2023

  Samen met de gemeente en politie kunt ook ú meewerken aan de veiligheid in uw buurt. Dat kan door de BurgernetApp te downloaden. Want vanaf september stopt de politie met het versturen van sms/spraakberichten via Burgernet.

 • Verklaring ten aanzien van ontwikkelingen bij VDL Nedcar

  11 mei 2023

  Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft de afgelopen weken met bezorgdheid kennisgenomen van de ontwikkelingen bij VDL Nedcar, een van de grotere werkgevers in de gemeente.

 • Gemeentelijke onderscheiding voor mevrouw Miet Coenen-Ritzen uit Born

  02 mei 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 28 april een Speld van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Miet Coenen-Ritzen. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding, die is uitgereikt aan mevrouw Coenen-Ritzen als blijk van waardering voor haar langdurige vrijwilligersinzet bij De Zonnebloem afdeling Born-Holtum.

 • Dodenherdenking 2023 in Sittard-Geleen

  Op 4 mei staan we samen stil bij onze vrijheid en herdenken we de oorlogsslachtoffers. Er vinden in de gemeente diverse, openbare herdenkingsplechtigheden plaats.

 • Reparatie riool Hemelsley Sittard

  01 mei 2023

  Donderdag 4 mei wordt in de Hemelsley in Sittard het riool gerepareerd. Eerst worden boomwortels, vet en andere hindernissen weggehaald. Daarna wordt een kunststof kous naar binnen gebracht in het riool. Met UV-licht wordt deze kous hard gemaakt.

 • Inwonerspeiling: hoe staat het er nu voor?

  01 mei 2023

  De inwonerspeiling Sittard Geleen is een momentopname die ons vertelt wat de inwoners vinden van hun leefomgeving. Samen met de wijken gingen we aan de slag met de resultaten en dat deden we in elf bijeenkomsten verdeeld over de gemeente.

 • N276 bij Windraak twee weken afgesloten

  15 mei 2023

  De Provincie Limburg vernieuwt het asfalt op de N276 bij Windraak in Munstergeleen. De werkzaamheden duren 2 weken.

 • Actieplan veiligheid: Samen naar 100% veilig

  02 juni 2023

  In onze gemeente met meer dan negentigduizend inwoners is veel beweging en bedrijvigheid. Dat brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van veiligheid. Van woninginbraken tot personen met verward gedrag. Van evenementen tot externe veiligheid. Die uitdagingen zien we terug in allerlei ontwikkelingen in onze stad en regio. Veiligheid is en blijft een belangrijk thema in onze gemeente.

 • Parcours NK wielrennen definitief

  01 mei 2023

  Het parcours van het Nederlandse Loterij Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg is definitief vastgesteld. Daarmee voldoet Courage Events, de organisator van de wedstrijd, aan de vooraf opgelegde voorwaarden. En vindt het NK wielrennen definitief plaats in de gemeente Sittard-Geleen op 24 en 25 juni 2023. Het betreft de nationale titelstrijd voor profs-mannen, profs-vrouwen, beloften-mannen en elite-zonder-contract mannen en vrouwen.

 • Lintjesregen 2023 Sittard-Geleen

  26 april 2023

  Op woensdag 26 april vond traditiegetrouw de Lintjesregen plaats. Dit is altijd op de dag vóór Koningsdag. Burgemeester Hans Verheijen heeft aan zeven verdienstelijke personen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Een persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en zes personen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Afkoppelen in Sittard-Geleen: heb jij al subsidie aangevraagd?

  15 mei 2023

  Weet water speelt want het komt uit de lucht vallen. We kennen allemaal de lange perioden van droogte waarin water schaarser wordt of juist perioden van hevige regenval met wateroverlast als gevolg.

 • Winnaars Brilliant Business Awards 2023 bekend

  21 april 2023

  Woensdagavond 19 april zijn in Beek de Brilliant Business Awards uitgereikt. Tijdens hét ondernemersevent van de Westelijke Mijnstreek zijn Helwig Kozijnen uit Geleen, Soupa Doupa uit Sittard en Computd uit Geleen in de prijzen gevallen. Zij behoorden tot de negen finalisten die uit meer dan zestig nominaties werden gekozen.

 • Informatieavond luchthavenbesluit Maastricht Aachen Airport

  19 april 2023

  Op donderdag 25 mei 2023 organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een informatieavond over de aanpak om tot een luchthavenbesluit te komen voor Maastricht Aachen Airport.

 • De verhuizing naar Odasingel 90 kan beginnen

  21 april 2023

  De afzetlinten mogen weg want na een verbouwing van ongeveer 8 maanden is de nieuwe gemeenschapsaccommodatie Odasingel 90 opgeleverd. Vanaf 1 mei wordt deze in gebruik genomen en verzorgt Seniorenvereniging Sittard Stad het beheer.

 • Vondst Sanderbouttoren in de oostelijke schootsvelden

  18 april 2023

  In de oostelijke schootsvelden, in het centrum van Sittard, zijn in een opgravingsput resten gevonden van een toren die in de middeleeuwen tegen de stadsmuur aangebouwd is. Het is niet precies bekend hoe oud deze toren is. Maar het is in ieder geval duidelijk dat deze toren in de Middeleeuwen gebouwd is.

 • Nieuwe subsidieregeling: Proeftuin Dans 2023

  17 april 2023

  De gemeenten Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht en de Provincie hebben een nieuwe subsidieregeling voor dans: Proeftuin Dans 2023. Wilt u een dansproject in de regio Zuid-Limburg organiseren? Lees dan vooral verder.

 • Militaire oefening in de omgeving van Sittard-Geleen

  13 april 2023

  Van woensdag 19 april tot en met woensdag 26 april vindt een militaire oefening plaats in onze gemeente. Tijdens de oefening trainen militairen van de Koninklijke Landmacht. Daarbij verplaatsen ze zich door onder andere onze gemeente. Het verkeer heeft hier geen last van.

 • Akkoord basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen getekend

  12 april 2023

  Vandaag (12 april 2023) is in bibliotheek de Ligne het “Akkoord samen werken aan basisvaardigheid in de Westelijke Mijnstreek 2023-2026” getekend. In het akkoord spreken gemeenten en maatschappelijke partners af om samen laaggeletterdheid in de Westelijke Mijnstreek aan te pakken.

 • Nieuwe fietstocht van Valkenburg naar Sittard

  07 april 2023

  Met de zojuist gelanceerde nieuwe fietsroute ‘Van vestingstad naar vestingstad’ bezoekt de fietser tijdens de route van 57,3 km de vestingsteden Valkenburg en Sittard. Onderweg genietend van een landschap dat op vele plekken hetzelfde uitzicht biedt als in de tijd van Walram de Rosse in het land van Valkenburg en het hertogdom Gulik in Sittard. Een tijd waarin beide steden een roerige periode kenden met verschillende heersers.

 • Aftrap participatieproject Pientere Tuinen

  06 april 2023

  Pientere Tuinen, het grootste participatieproject van Nederland, gaat donderdag 6 april 2023 officieel van start. Het doel van het project is om met vijfduizend meetpunten in privétuinen van bestaande en nieuwe woningen data te verzamelen en op basis hiervan maatwerk te bieden aan tuinbezitters met tips en voorlichting. Vanuit de gemeente Sittard–Geleen doen 20 adressen mee aan dit project.

 • Speeltuinen in Sittard-Geleen vanaf Pasen weer open

  11 april 2023

  Vanaf Pasen zijn alle beheerde speeltuinen in onze gemeente weer open. De meeste speeltuinen openen op Tweede Paasdag hun poorten. Speeltuin De Paddestoel in Born doet dat op Paaszaterdag.

 • Binnenstad Geleen podium voor cultuurfestival Spectaculo

  13 april 2023

  Met het cultuurfestival Spectaculo Geleen keert toneel, muziek, dans, spoken word, cabaret en nog veel meer terug in de straten van het centrum van Geleen! Het gratis toegankelijk festival zal op 16, 17 en 18 juni plaatsvinden. Spectaculo Geleen presenteert een mix van voorstellingen op wisselende locaties samen met internationale, nationale en regionale talenten.

 • Naar de Paastmarkt in Born? Dit moet je weten!

  11 april 2023

  Op maandag, 10 april 2023, vindt weer de jaarlijkse Paasmarkt plaats in Born. Bent u van plan de Paasmarkt te bezoeken? Lees dan hier alle handige informatie over deze jaarmarkt.

 • Nieuw groot schuimblusvoertuig voor brandweer Chemelot

  06 april 2023

  12 meter lang. Een blusarm van 32 meter. Een schuimtank van 6.000 liter. En een bluscapaciteit van 8.000 liter water per minuut. Het nieuwe schuimblusvoertuig van Sitech Fire Brigade dat dinsdag 4 april werd gepresenteerd, is indrukwekkend.

 • Nieuwe inrichting weg Graetheide

  04 april 2023

  De werkzaamheden in Graetheide zijn in fases verdeeld. In de fases 1 t/m 5 is het nieuwe riool al klaar. In de fase 3 en 4 wordt druk gewerkt aan de nieuwe inrichting van de weg.

 • Onkruid beheersen, een vak apart

  05 april 2023

  Sinds 31 maart 2016 is het in Europa verboden om onkruid met chemische middelen weg te halen. Dat geldt dus ook in Nederland. We mogen onkruid alleen nog maar weg halen met middelen als heet water, hete lucht, branden en borstelen.

 • Bewoners Sittard West in beweging

  31 maart 2023

  Sittard West heeft vanaf vandaag een beweegroute in de wijk. De route is feestelijk geopend door leerlingen van het Trevianum, DaCapo College en Loedoes. Samen met bewoners en ondernemers in Sittard West en de gemeente Sittard-Geleen wordt gewerkt aan de toekomst van de wijk. De beweegroute is daar onderdeel van.

 • Langjarige aanpak van euregionale arbeidsmarkt voor Zuid-Limburg

  31 maart 2023

  Zuid-Limburg gaat onder aanvoering van de centrumgemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht nog steviger inzetten op een grensoverstijgende arbeidsmarkt. Dat is nodig, omdat de vraag naar specifieke vakkrachten en internationale kenniswerkers toeneemt. De drie gemeenten maken voor deze aanpak in 2023 ruim een miljoen vrij.

 • Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen maart 2023

  30 maart 2023

  De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

 • Fiets- en voetgangersveren over de Maas vanaf april gratis

  30 maart 2023

  Wie regelmatig gaat wandelen of fietsen langs de Maas komt kent ze wellicht al, de fiets- en voetgangersveren tussen Grevenbicht en Rotem, Geulle en Uikhoven en Ohé en Laak en Ophoven. De Maasveerpontjes vormen samen met het autoveerpont tussen Meeswijk en Berg een belangrijk verbindend element tussen de twee Limburgen.

 • Waterschap en gemeente Sittard-Geleen werken samen aan Corio Glana

  30 maart 2023

  Josette Van Wersch, dagelijks bestuurder van Waterschap Limburg, en wethouder Leon Geilen van de gemeente Sittard-Geleen, zetten maandag 27 maart jongstleden hun beider handtekening onder de Samenwerkingsovereenkomst voor het project Corio Glana HL20 fase 2. Oftewel de herinrichting van de Geleenbeek bij de Parklaan in het centrum van Sittard.

 • Hoogspanningsmasten gaan op termijn verdwijnen

  30 maart 2023

  De beheerder van het net voor hoogspanning in Nederland start over een paar jaren met het weghalen van de masten voor de hoogspanning. Maar eerst moeten daar kabels voor in de grond gelegd worden.

 • Onderzoek herhuisvesting Oekraïense ontheemden

  28 maart 2023

  De aanhoudende oorlog in Oekraïne heeft een grote vluchtelingencrisis veroorzaakt. Op dit moment verblijven ongeveer 96.000 Oekraïense ontheemden in ons land. Daarvan vangen we er zo’n 300 op in onze gemeente. Naar verwachting neemt dit aantal nog verder toe. Een klein deel van deze mensen wordt particulier opgevangen. Het grootste deel verblijft in tijdelijke opvanglocaties verspreid over de gemeente (sloopappartementen en hotels).

 • Bereikbaarheid en parkeren Elsbeek Geleen worden verbeterd

  27 maart 2023

  De Elsbeek in Geleen wordt opnieuw ingericht. De bereikbaarheid van de woningen en het parkeren worden verbeterd.

 • Week van het geld 2023: Initiatieven in Sittard-Geleen

  27 maart 2023

  Van 27 maart tot en met 31 maart 2023 vindt de Week van het geld plaats. Dit is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Het doel is kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Met gastlessen op scholen en vele andere activiteiten buiten de deur leren kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Ook in onze gemeente!

 • Sittard-Geleen en Maastricht in actie op NK Tegelwippen

  22 maart 2023

  De gemeentes Sittard-Geleen en Maastricht gaan vanaf vandaag voor de 2e keer de strijd met elkaar aan in het NK Tegelwippen. Een onvervalste Zuid-Limburgse derby dus. Het doel? Zoveel mogelijk tegels in tuinen verruilen voor groen. Zo maken we onze steden klimaatbestendig.

 • Paul Brugmans gekroond tot Koning van Sint Joep 2023

  20 maart 2023

  Paul Brugmans uit Kudelstaart is uitgeroepen tot de Koning van Sint Joep 2023. Wethouder Leon Geilen (markten) overhandigde de bijbehorende wisseltrofee op maandag 20 maart aan de standwerker die met zijn knoflookpers in de Engelenkampstraat stond.

 • Bekendmakingen besluiten voor verkeer vanaf nu digitaal

  20 maart 2023

  Tot nu toe kon u bekendmakingen over besluiten voor het verkeer altijd bekijken in de Stadswinkel in Geleen.

 • Voorbereidingen woonwijk Nieuw-Absbroek gestart

  30 maart 2023

  In het gebied tussen de Rijksweg-Noord Geleen, de spoorlijn Sittard-Heerlen, de Middenweg en het Landschapspark zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuw te bouwen woonwijk: Nieuw-Absbroek.

 • Penning van Verdienste voor Stichting Krombroodrapencomité Sittard

  20 maart 2023

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op zaterdag18 maart de Penning van Verdienste uitgereikt aan Stichting Krombroodrapencomité Sittard. De Penning van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan organisaties of verenigingen die zich langdurig, vrijwillig en op maatschappelijk terrein inzetten voor onze gemeente en haar inwoners.

 • Bekijk hier het definitieve ontwerp van Sportpark Glanerbrook

  17 maart 2023

  Donderdagavond  presenteerden we het Definitief Ontwerp van Sportpark Glanerbrook aan omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden. In een drukbezochte Hanenhof zagen ruim 200 aanwezigen hoe het huidige gebouw wordt omgebouwd naar een schitterend sportcomplex in het groen.

 • Naar de Sint Joepmarkt in Sittard? Dit moet je weten!

  16 maart 2023

  Maandag 20 maart 2023 vindt de 218e editie van de Sint Joepmarkt plaats. Bent u van plan de Sint Joepmarkt te bezoeken? Lees hier alle handige informatie over deze jaarmarkt.

 • Sittard-Geleense vrijwilligers in het zonnetje

  14 maart 2023

  Afgelopen weekend werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet.

 • Stadssporthal Sittard voorzien van nieuwe tribune

  10 maart 2023

  Nadat de oude tribunes het eind van hun levensduur bereikt hadden en de stadssporthal in Sittard het heeft moeten stellen met tijdelijke tribunes en een beperkt aantal zitplaatsen, is het nu zo ver: de nieuwe tribunes zijn klaar.

 • Partijen tekenen Woondeal Limburg voor de bouw van 26.550 woningen

  10 maart 2023

  Op donderdag 9 maart 2023 ondertekenden minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de betrokken partijen de Woondeal Limburg.

 • Finalisten Brilliant Business Awards 2023 zijn bekend!

  10 maart 2023

  Op 19 april vindt in Beek de uitreiking van de Brilliant Business Awards plaats. Hét ondernemersevent voor schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. De negen finalisten die om de felbegeerde awards gaan strijden zijn bekend. Zij zijn uit ruim zestig nominaties gekozen.

 • Kandidatenlijsten provinciale verkiezingen uiterlijk zaterdag 11 maart in de bus

  10 maart 2023

  Op 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen. De kandidatenlijsten worden uiterlijk zaterdag 11 maart bij iedereen per post bezorgd.

 • Ruim zestig ondernemers geholpen met maatregelenpakket

  09 maart 2023

  In januari 2022 heeft de gemeente Sittard-Geleen € 1.240.000,- beschikbaar gesteld voor een breed maatregelenpakket als noodsteun voor ondernemers. Dit was voor de gevolgen van en het herstel na de coronapandemie. Onderdeel van het maatregelenpakket was het noodfonds. Het noodfonds werd veel aangevraagd, met zelfs meer aanmeldingen dan het beschikbare budget van € 0,5 miljoen. In totaal zijn 65 individuele ondernemers geholpen met het noodfonds.

 • Wij zoeken Junior Cyber Agents!

  08 maart 2023

  Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in gemeente Sittard-Geleen. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Dat kan door het spelen van HackShield.

 • Taalambassadeurs komen op voor laaggeletterden

  07 maart 2023

  Lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. Voor veel mensen is dat moeilijk. In totaal zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd. Jonge en oude mensen. Ook de vijf taalambassadeurs van de Westelijke Mijnstreek zijn heel verschillend. De jongste is 30, de oudste 62. Ze weten hoe het is als je veel woorden of de digitale omgeving niet begrijpt.

 • Uniek artistiek onderzoek op Graaf Huyn College

  03 maart 2023

  Kunnen kunstenaars bijdragen aan het emotioneel welzijn van jongeren en personeel binnen een middelbare school? Met die vraag zijn theatermakers van Het Laagland, Anoek Oostermeijer en Mees Walter, dit hele schooljaar aan de slag binnen het unieke onderzoekstraject Artist in School.

 • Bezoek de tentoonstelling over mensenhandel ‘Open je Ogen’

  03 maart 2023

  Wat zou het met jou doen als je zeven dagen per week twintig uur achter elkaar moet werken in de hitte van de keuken van een restaurant, zonder salaris en zonder huis of slaapplaats? Wat zou het met jou doen als je familie je niet meer terug wil, omdat ze denken dat je een crimineel bent, terwijl je onder bedreiging met de dood drugs moest verhandelen?

 • Geenstraat weer open, maar ook nog even dicht

  01 maart 2023

  De toegang tot de Geenstraat vanaf de Henri Hermanslaan in Geleen gaat vanavond weer open. De straat moet nog wel twee keer worden afgesloten.

 • Ontwerpen kunstwerk Haantje van Buchten te zien

  02 maart 2023

  De ontwerpen voor het kunstwerk ‘Het Haantje van Buchten’ zijn op 7 en 8 maart te zien in Buchten en Holtum. De Stichting Beelden in Beweging houdt samen met de gemeente Sittard-Geleen en met steun van de Provincie Limburg enkele tentoonstellingen voor inwoners van de dorpen langs de A2. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook welkom.

 • De gemeente Sittard-Geleen betaalt € 500,- aanvulling energietoeslag

  28 februari 2023

  Huishoudens in de gemeente Sittard-Geleen die de energietoeslag 2022 hebben gekregen, ontvangen in maart een aanvulling van € 500,-. Daarvoor hoeven zij niets te doen, dat gebeurt automatisch.

 • Groot onderhoud wegen

  21 februari 2023

  We zijn altijd aan het werk aan onze wegen. Groot onderhoud wegen heet dit programma.

 • Rotonde Mauritslaan/Henri Hermanslaan Geleen afgesloten

  21 februari 2023

  Vanaf maandag 27 februari wordt de rotonde Mauritslaan/Henri Hermanslaan/Tunnelstraat/Hellingstockstraat opgeknapt. De rotonde is 5 weken volledig afgesloten voor het verkeer.

 • Gratis compost afhalen op 25 maart

  02 maart 2023

  Groente-, Fruit- Tuinafval (GFT) en etensresten scheiden, loont écht. Er wordt compost van gemaakt. Die bieden wij ú, als goed GFT-scheidende inwoner, gratis aan op zaterdag 25 maart.

 • Welke held uit Sittard-Geleen verdient dit jaar het jeugdlintje?

  17 februari 2023

  Ieder jaar op of rond 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikt Sittard-Geleen het jeugdlintje uit. De burgemeester zet dan één of twee jonge helden uit de gemeente persoonlijk in het zonnetje.

 • Een gezond en veilig Geleen-Zuid

  28 februari 2023

  In Geleen-Zuid werken tal van organisaties én bewoners samen aan een mooie, gezonde en veilige wijk. U heeft misschien wel eens gehoord dat het Laagland Theater met hun Zuidzone fantastische dingen doet samen met bewoners. Of dat de Tuinen van Zuid met de mensen die er wonen de tuinen bij de flats inricht.

 • Nieuwe inrichting voor weg Graetheide

  15 februari 2023

  De weg door Graetheide heen wordt opnieuw ingericht. Het projectgebied loopt van de Schutterskampweg tot aan de Oude Baan. Graetheide had veel wateroverlast bij zware regenbuien. Als de werkzaamheden klaar zijn heeft Graetheide een nieuw riool en een prachtige nieuwe weg.

 • Sittard-Geleen doneert 1 euro per inwoner aan Giro555 voor aardbeving Turkije & Syrië

  14 februari 2023

  De gemeente Sittard-Geleen doneert 1 euro per inwoner aan Giro555. Afgerond gaat een bedrag van € 92.000,- naar directe noodhulp via het Rode Kruis. Daarmee kunnen getroffen mensen geholpen worden met medische hulpmiddelen, water & voedsel en tenten zodat de slachtoffers in de winter een dak boven hun hoofd kunnen krijgen.

 • Verdachte situaties in jouw buurt? Geef het door via Meld Misdaad Anoniem

  16 februari 2023

  Onze gemeente werkt samen met Meld Misdaad Anoniem om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Maar we kunnen het niet alleen; we hebben ieders oren en ogen hard nodig. Verdachte situaties in jouw buurt? Meld dit anoniem via (0800) 70 00.

 • Raad bespreekt denkrichtingen voormalige zwem- en sportlocatie

  10 februari 2023

  Donderdag 9 februari heeft de raad de drie denkrichtingen voor de toekomstige invulling van de voormalige sport- en zwemlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard besproken.

 • Struikroven bij Glanerbrook

  10 februari 2023

  Voor de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook in Geleen moet een aantal struiken, planten, hagen en heesters plaatsmaken. Normaal verdwijnt dit groen in de container. Nu niet. Wij gunnen een deel van het groen een tweede leven op een andere plek. Stichting Struikroven helpt ons om dit groen samen met de bewoners een nieuwe kans te geven.

 • Landelijk Noodfonds Energie voor kwetsbare huishoudens

  13 februari 2023

  Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode.

 • Bijdrageregelingen voor Limburgse popmuzieksector

  08 februari 2023

  De Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds financieren vier regelingen voor de Limburgse popmuzieksector. Deze regelingen ondersteunen popmuziekorganisaties, professionals en muzikanten in Sittard-Geleen en maken ontwikkeling mogelijk. Pop in Limburg voert de regelingen uit.

 • Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen februari 2023

  07 februari 2023

  De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

 • Meer inwoners recht op kwijtschelding gemeentelijke belastingen

  07 februari 2023

  Vanaf 1 januari 2023 hebben meer inwoners van Sittard-Geleen recht op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. De zogenaamde ‘vermogensgrens voor kwijtschelding gemeentebelasting’ is verruimd. In dit bericht leest u wat dat betekent, of u recht heeft op kwijtschelding en waar u terecht kunt als u vragen heeft.

 • Tijdelijke cliëntenstop Selexions

  06 februari 2023

  Vanaf 6 februari 2023 kunnen inwoners van Sittard-Geleen tijdelijk niet meer terecht bij Selexions. Het gaat om nieuwe aanvragen voor huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

 • Tijdelijk visverbod vijvers Schwienswei

  06 februari 2023

  Tot nader bericht mag in de vijvers in de Schwienswei in Sittard niet gevist worden.

 • Café Chemelot in Geleen geopend

  06 februari 2023

  Chemelot-directeur Loek Radix en wethouder Yvonne Salvino-Meijer (economie) hebben maandag 6 februari Café Chemelot aan de Markt in Geleen officieel geopend. Hoewel Café Chemelot slechts een week geopend is, wordt met dit bezoekerscentrum een nieuwe verbinding gerealiseerd tussen het honderdjarige Chemelot en het centrum van Geleen.

 • Met de stemtaxi naar het inclusief stembureau

  09 februari 2023

  Op 15 maart zijn de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. U kunt dan stemmen op uw favoriete politieke partij. Wilt u ook gebruikmaken van uw stemrecht, maar kunt u bijvoorbeeld niet goed lopen? Of heeft u geen mogelijkheid om naar een stembureau te gaan? Dan kunt u gebruikmaken van de gratis stemtaxi.

 • Lancering gesprekstool crimitalk.nl

  02 februari 2023

  Hoe gaat u het gesprek aan met uw kind(eren) over drugs, wapens en criminaliteit? Het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra) Limburg lanceerde eind januari de campagne Crimitalk.nl: een online en offline gesprekstool die het ouders en verzorgers makkelijker maakt om het gesprek met hun kind(eren) aan te gaan over dit soort dingen.

 • Gemeentelijke onderscheiding voor mevrouw Tila Custers-Kolmer uit Geleen

  02 februari 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op 1 februari een Speld van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Tila Custers-Kolmer. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding, die werd uitgereikt als blijk van waardering voor haar langdurige vrijwilligersinzet bij De Zonnebloem.

 • Vastelaoveshart voor Ten Stans uit Geleen

  02 februari 2023

  Burgemeester Verheijen heeft tijdens het Vastelaovestreffe in Lindenheuvel het Vastelaoveshart 2023 uitgereikt aan Ten Stans uit Geleen. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze gemeente.

 • Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt er aan

  07 februari 2023

  Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW, in opdracht van de gemeente.

 • Een slimme stad, zo doe je dat!

  01 februari 2023

  Sittard-Geleen zet de volgende stap en zet opnieuw een handtekening onder de City Deal.

 • Inschrijving vrijwilligersweekend 2023 gestart

  01 februari 2023

  Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, wijkplatform, zorg of zet u zich op andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Dan kunt u zich aanmelden voor het vrijwilligersweekend op 11 en 12 maart 2023.

 • Energieklussers deze maand in Lindenheuvel

  31 januari 2023

  Vorige maand zijn energieklussers gestart in Stadbroek en Broeksittard. Dat zijn twee wijken met veel huishoudens met hoog energieverbruik. De energieklussers brachten in woningen tochtstrips, radiatorfolie en leidingisolatie aan en gaven bespaaradvies.

 • Reserveer een elektrische auto!

  30 januari 2023

  Vanaf aanstaande woensdag 1 februari hebben we bij de gemeente een nieuw systeem voor deelauto’s. Ook u als inwoner kunt vanaf nu buiten kantoortijden gebruikmaken van onze elektrische auto’s. Hieronder leest u hoe het werkt.

 • Kom ook 15 maart werken bij het stembureau

  Op woensdag 15 maart 2023 zijn er Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Wilt u helpen als stembureaulid bij deze verkiezingen?

 • Proef met warmtekussens voor terrassen

  16 februari 2023

  Horecaondernemers hadden het moeilijk door corona en hebben nu te maken met hoge energiekosten. In de wintermaanden worden de terrassen vaak verwarmd met gasgestookte terrasverwarmers, die veel energie verbruiken.

 • Sittard-Geleen biedt tijdelijke tegemoetkoming voor inwoners met stijgende energielasten

  16 februari 2023

  Donderdag 26 januari is een voorstel voor tijdelijke tegemoetkoming voor inwoners met stijgende energielasten goedgekeurd door de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Het gaat om een bedrag van 1,5 miljoen euro.

 • Rechter vernietigt vergunning Windpark Holtum Noord

  25 januari 2023

  De rechtbank in Roermond heeft de omgevingsvergunning voor Windpark Holtum Noord vernietigd. Dat lag in de lijn der verwachting na de uitspraken van het Europese Hof (Nevele-arrest) en de Raad van State (Delfzijluitspraak) en de in november 2021 aangenomen motie in de gemeenteraad. De rechtbank heeft de gemeente wel opgedragen om de aanvraag van Engie opnieuw te behandelen. Hiertoe moet de gemeente met name de gevolgen voor de omgeving beter onderzoeken voordat een besluit genomen wordt over de aanvraag.

 • Nieuw: deelfietsen van Arriva

  26 januari 2023

  Misschien heeft u ze al gezien: de nieuwe deelfietsen van Arriva. De blauwe fietsen zijn sinds kort op een aantal plekken in onze gemeente te vinden. Inwoners en bezoekers kunnen de deelfietsen tegen een vergoeding gebruiken.

 • Sittard-Geleense Supersterren gezocht

  23 januari 2023

  Welke jonge held of heldin verdient het jeugdlintje van Sittard-Geleen? Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen. Maar er is ook veel jeugd die zich inzet voor de samenleving en hiervoor een onderscheiding verdient. Daarom reikt gemeente Sittard-Geleen jeugdlintjes uit als blijk van waardering.

 • Lichtjesavond Vouersveld in Geleen drukbezocht

  16 januari 2023

  Voor wie heb jij een kaarsje gebrand?

 • De Stadskrant vanaf nu onderdeel van MIJNGazet!

  20 januari 2023

  Morgen, zaterdag 14 januari, is het zover: dan verschijnt de eerste editie van de Stadskrant als onderdeel van huis-aan-huisblad MIJNGazet. We verschijnen voortaan in iedere editie, zodat we het nieuws vaker en actueler bij u thuis kunnen bezorgen.

 • Sittard-Geleen investeert ruim 1,1 miljoen euro in onderwijshuisvesting

  13 januari 2023

  Het college van B&W van Sittard-Geleen is akkoord gegaan met het vergoeden van de kosten voor uitbreiding van de basisscholen de Kluis en de Lemborgh, de Leeuwerik en ’t Heuvelke. Ook is er geld beschikbaar gesteld voor basisscholen Leyenbroek en Talander. In totaal heeft het college investeringen voor een bedrag van 1,1 miljoen euro goedgekeurd.

 • Lotgenotenbijeenkomst gedupeerden kinderopvangtoeslagenaffaire

  10 januari 2023

  Gemeente Sittard-Geleen organiseert samen met Stichting Lotgenotencontact op donderdag 19 januari een lotgenotenbijeenkomst voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagenaffaire.

 • Vrijwilligersweekend Sittard-Geleen op 11 en 12 maart 2023

  02 februari 2023

  Jaarlijks organiseren wij een vrijwilligersweekend voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen.

 • 15 januari Lichtjesavond in Geleen

  10 januari 2023

  In begraaf- en gedenkpark Vouersveld, Vouershof 1 te Geleen worden op zondag 15 januari weer alle dierbaren in een warme sfeer herdacht.

 • Nieuwjaarsreceptie 2023

  10 januari 2023

  Gisteravond, 3 januari 2023, vond in het Toon Hermans Theater in Sittard de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente plaats. Het was een goedbezochte bijeenkomst, met tussendoor een kort programma in de grote zaal.

 • Melding over afval? Bel RWM.

  04 januari 2023

  Heeft u een vraag of een melding over afval of over uw afvalcontainers? Neem dan contact op met RWM via 046-2100 120.

 • Nieuw jaar, nieuwe baan?

  04 januari 2023

  Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? In een fijne organisatie, waar kansen er zijn om op te pakken? En je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen?

 • Jaarverslag leerplicht 2021-2022

  04 januari 2023

  In het jaarverslag leerplicht 2021-2022 blikken we terug op het afgelopen schooljaar. Een jaar waarin veel gebeurd is en extra bijzonder door de komst van Oekraïense leerlingen.

 • Eenzaamheid tijdens de feestdagen

  04 januari 2023

  Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Van jong tot oud en in alle lagen van de samenleving. Ook in Sittard-Geleen voelen mensen zich eenzaam. De komende twee weken rijden streekbussen rond om iedereen ervan bewust te maken dat eenzaamheid ook tijdens de feestdagen kan voorkomen.

 • Nieuwe bushokjes in heel Sittard-Geleen

  19 december 2022

  De afgelopen maanden zijn in de hele gemeente alle bushokjes, de zogeheten abri’s, vervangen. De werkzaamheden zijn bijna klaar. De meeste abri’s zijn vervangen door een moderne versie.

 • Raad akkoord met onteigeningsprocedure Middengebied

  16 december 2022

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen is donderdag 15 december akkoord gegaan met het starten van de onteigeningsprocedure voor enkele percelen in het Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. In dat gebied komt de centrale onderwijs- en sportvoorziening voor Grevenbicht en Obbicht.

 • Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen

  15 december 2022

  De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

 • Lichtjesavond Lahrhof, een terugblik

  12 december 2022

  De Lichtjesavond in begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard werd afgelopen vrijdag druk bezocht. De fakkels, vuurblikken en muziek zorgden voor een mooie sfeer. Het was een hartverwarmende avond.

 • Geen asbest bij grote brand in Sittard

  13 december 2022

  Aan de Rijksweg-Zuid in Sittard heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand gewoed. In het bedrijfsverzamelgebouw zaten o.a. een fitnesscentrum, tennisbanen, padelbanen en bedrijven voor sportaccessoires. Tijdens de brand was niemand in het gebouw aanwezig.

 • Sittard-Geleen biedt verenigingen ondersteuning voor energiekosten

  07 december 2022

  Een groot aantal verenigingen en maatschappelijke organisaties betalen zelf de energiekosten voor de accommodaties waarin zij actief zijn. Door de stijgende energiekosten komen deze organisaties financieel in de problemen. Zij kunnen de voorschotten voor energie (bijna) niet meer betalen.

 • Geen gunning Huis aan de Markt - aanbiedingen veel te duur

  12 december 2022

  De gemeente Sittard-Geleen sluit de aanbesteding van het Huis aan de Markt af zonder gunning. De belangrijkste reden is dat de prijzen die de inschrijvers hebben afgegeven, vele miljoenen euro’s hoger zijn dan het nu beschikbare budget. De gemeente bekijkt de komende weken op welke wijze een ontwikkeling op deze markante plek in Sittard mogelijk gemaakt kan worden. Medio februari moet hier duidelijkheid over zijn.

 • Geslaagde aftrap van het project ‘energieklussers’

  05 december 2022

  Donderdag 1 december heeft de aftrap van het project ‘energieklussers’ plaatsgevonden in de wijken Stadsbroek en Broeksittard. Een geslaagde dag met koffie, warme chocolademelk en een goed gesprek over het project én het besparen van energie. Dit deed de gemeente Sittard-Geleen samen met ZOwonen, Stichting de Rollen, het energieklusteam en een energiecoach.

 • Nieuw platform voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp

  05 december 2022

  De vraag naar vrijwilligers neemt toe. Een helpende hand bieden wordt steeds belangrijker. Sinds november wordt vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp in de Westelijke Mijnstreek op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht.

 • Gemeenten Zuid-Limburg sluiten convenant voor inwoners met schulden

  02 december 2022

  Gemeenten in Zuid-Limburg (Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Valkenburg, Gulpen-Wittem, Vaals, Meerssen en Stein) vinden het belangrijk dat hun inwoners zo soepel mogelijk geholpen kunnen worden om hun schulden op te lossen. Zij hebben daarom besloten om samen met Kredietbank Limburg het convenant Lokale Overheid van de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulp en financiële dienstverlening, te ondertekenen.

 • Natuurfestival Geleen winnende idee van hackathon

  01 december 2022

  Verschillende leerlingen van groep 8 zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met de vraag: “Wat zou jij in je omgeving doen als je kon toveren?” Samen hebben zij ideeën uitgewerkt en gepresenteerd aan de jury. Het winnende idee, een natuurfestival in Geleen, gaat de gemeente samen met de kinderen uitvoeren.

 • Kindregeling kinderopvangtoeslag

  30 november 2022

  Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. De problemen met de kinderopvangtoeslag hebben veel met hen gedaan. Stress thuis. Armoede. Soms zijn ouder(s) / verzorger(s) uit elkaar gegaan. Speciaal voor kinderen en jongeren is daarom de kindregeling gemaakt.

 • Nieuwe locaties openbare laadpalen bekend

  25 november 2022

  Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom komen er meer openbare laadpalen. We streven ernaar eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben. De eerste 23 hiervan zijn (of worden binnenkort) geplaatst.

 • Gratis parkeren in december in centra Sittard en Geleen

  25 november 2022

  Parkeren is in december in de stadscentra van Sittard en Geleen gratis op koopavonden en koopzondagen. Het college heeft daartoe besloten na verzoeken van Centrum Management Geleen en Centrum Management Sittard.

 • Sittard-Geleen steekt 6 miljoen in bestrijding energiekosten samenleving

  25 november 2022

  De gemeente Sittard-Geleen investeert 6 miljoen euro in een pakket maatregelen om de energiekosten voor inwoners, verenigingen & maatschappelijke organisaties en het mkb te verlagen en energieverbruik te verminderen. Dat staat in de vierde programmarapportage waar de gemeenteraad van Sittard-Geleen op 15 december een besluit over neemt.

 • Nieuwe website en helpdesk voor veilig internetten in Limburg

  23 november 2022

  Het platform Digitaal Veilig Limburg is vandaag live gegaan met een gloednieuwe website en helpdesk voor alle inwoners van en ondernemers in Limburg.