Nieuwsoverzicht

 • Statement gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Echt-Susteren over spoedeisende hulp en zorg in de Westelijke Mijnstreek

  19 april 2024

  De Tweede Kamer heeft op 16 april een motie aangenomen voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis met spoedeisende hulp en Intensive Care in Heerlen. Hoewel de motie sympathiek lijkt voor de inwoners van de stadsregio Parkstad, verliest de Kamer de belangen van de inwoners van de Westelijke Mijnstreek uit het oog.

 • Maak kennis met onze jeugdboa’s

  18 april 2024

  Misschien heeft u ze al op straat gezien: de drie jeugdboa’s die in onze gemeente werken. Zosja Limpens, Fenne Frieling en Jasmijn Faas waren al actief als reguliere handhavers in Sittard-Geleen. Sinds februari zijn ze ook werkzaam als jeugdboa.

 • Rondes 25 april 2024

  17 april 2024

  Op donderdag 25 april zijn er ronde vergaderingen. U kunt deze live volgen in audio en video. Of kijk ze op een later moment terug.

 • Raadsvergadering 18 april

  11 april 2024

  Op donderdag 18 april vergadert de gemeenteraad. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Of kijk deze op een later moment terug.

 • Afvalbakken krijgen een nieuw jasje van kunst

  15 april 2024

  Minder troep op straat én samen werken, dat is de basis van een bijzonder plan: afvalbakken met een jasje van echte kunst. Wij noemen het ‘het Art Bins project’, een samenwerking tussen de gemeente en Vidar, Kunstbende, jongeren en leerlingen op scholen en Sanne van Hutsspot met steun van Stadslabs Sittard Geleen.

 • Toekomstbestendig ondernemen met Ambitieus MKB046

  11 april 2024

  Naast de uitreiking van de Brilliant Business Awards, met twee Sittard-Geleense winnaars, stond 10 april ook in het teken van de lancering van Ambitieus MKB046. Een programma gericht op de groei van het mkb in de Westelijke Mijnstreek (Beek, Stein en Sittard-Geleen). Waarbij de vraag en behoefte van de ambitieuze mkb-ondernemer samenkomen.

 • Officiële starthandeling voor nieuwbouw van Sportpark Glanerbrook

  10 april 2024

  Meer dan 100 enthousiaste belangstellenden verzamelden zich op woensdag 10 april op Sportpark Glanerbrook voor de officiële starthandeling van de nieuwbouw. Vertegenwoordigers uit de buurt en van diverse sportverenigingen die hun thuisbasis hebben op Glanerbrook, waren aanwezig om dit feestelijke moment samen met ons te vieren.

 • Winnaars Brilliant Business Awards 2024 bekend

  11 april 2024

  Woensdagavond 10 april zijn in Sittard-Geleen de Brilliant Business Awards uitgereikt. Tijdens hét ondernemersevent van de Westelijke Mijnstreek zijn Nedlin Healthcare uit Elsloo, Bistrot-Bar De Etalage en Human Material Loop uit Geleen in de prijzen gevallen. Zij behoorden tot de negen finalisten die uit meer dan driehonderd nominaties werden gekozen. De feestelijke uitreiking vond plaats in de Business Lounge van Fortuna Sittard.

 • Westelijke Mijnstreek brengt dakloosheid in kaart

  09 april 2024

  Na de geslaagde ETHOS telling dak- en thuisloosheid van vorig jaar in Noordoost-Brabant, doet dit jaar ook de Westelijke Mijnstreek mee aan de nieuwe telling van Kansfonds en Hogeschool Utrecht. Op 9 april brengen tal van organisaties in de Westelijke Mijnstreek dak- en thuisloze mensen in kaart. Doel is om inzicht te krijgen in de werkelijke omvang en aard van de groep dak- en thuisloze mensen.

 • Berden Mode realiseert Huis aan de Markt in Sittard

  05 april 2024

  Het oude V&D pand aan de markt in Sittard wordt door Berden Mode overgenomen en opnieuw ontwikkeld. Daarover sloten de gemeente Sittard-Geleen en Berden een overeenkomst. Daardoor wordt de lang gekoesterde wens tot renovatie van het gebouw werkelijkheid. De nieuwbouw krijgt een multifunctionele inrichting.

 • Aanleg nieuwe kabel voor elektriciteit gaat verder

  04 april 2024

  Tennet, de netbeheerder van de elektriciteit in Nederland, gaat een nieuwe kabel voor elektriciteit leggen. Vorig jaar werkten ze tussen Geleen-Lutterade en Graetheide. Vanaf 2 april werken ze tussen Graetheide en Born. Maar eerst onderzoeken ze de bodem op resten uit de oude tijd. Ze verwachten dat dit onderzoek eind september klaar is.

 • Blijf weg bij Geleenbeek vanwege breuk rioolleiding bij Schinnen

  03 april 2024

  In een rioolpersleiding in de buurt van Schinnen is op woensdagochtend 3 april een breuk ontstaan. Daarbij is rioolwater in de Geleenbeek gestroomd. Wandelaars en recreanten worden opgeroepen om tussen Schinnen en de monding in de Maas weg te blijven bij de Geleenbeek. Ook raden we af om honden in de beek te laten zwemmen.

 • Berichten over uw Buurt

  04 april 2024

  Bent u 25 jaar of ouder? En heeft u een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan ontvangt u vanaf 15 april maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt. Via deze berichten blijft u op de hoogte over wat er speelt in uw eigen buurt. Bijvoorbeeld over verbouwingen die uw buren uitvoeren. Of bedrijven die een pand openen of uitbreiden bij u in de buurt.

 • Drik Heffels nieuwe stadsdichter

  03 april 2024

  Drik Heffels werd in januari uitgeroepen tot stadsdichter van onze gemeente. De 31-jarige inwoner van Born hoopt in zijn nieuwe rol meer mensen enthousiast te kunnen maken voor poëzie. “Ik wil tekst, taal en poëzie voor iedereen maken.”

 • Westelijke Randweg Geleen afgesloten

  05 april 2024

  In een deel van de Westelijke Randweg vervangen we de toplaag van het asfalt. Op zaterdag 6 april is de weg tussen de kruising met de Hellingstockstraat en de rotonde bij de Demystraat (ingang ziekenhuis) vanaf 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Vanaf 22.00 uur is ook de rotonde bij de KFC afgesloten.

 • Neanderthalers in Geleen?

  28 maart 2024

  In de bouwkuip voor het nieuwe 50 meter bad van Sportpark Glanerbrook hebben archeologen interessante bodemlagen ontdekt. De aanwezigheid van deze bodemlagen langs de Keutelbeek wijst erop dat er in Geleen mogelijk ook voorwerpen in de bodem zitten uit de tijd van de Neanderthalers, zo’n 80.000 jaar geleden.

 • Voorlopig geen vervolg Groene Bon

  28 maart 2024

  Om energiearmoede aan te pakken, helpt Sittard-Geleen huishoudens met een laag inkomen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Vanaf mei vorig jaar kregen huishoudens met een laag inkomen de Groene Bon. Dit is een cadeaubon met een waarde van 600 euro, om energieslurpend witgoed (zoals een koelkast) te vervangen door energiezuinige apparatuur. Het doel was om 2900 huishoudens te helpen. Bijna 2400 huishoudens zijn geholpen.

 • Onkruid beheersen, een vak apart

  27 maart 2024

  Sinds 31 maart 2016 is het in Europa verboden om onkruid met chemische middelen weg te halen. Dat geldt dus ook in Nederland. We mogen onkruid alleen nog maar weg halen met middelen als heet water, hete lucht, branden en borstelen.

 • Werkzaamheden aan het spoor in Sittard-Geleen

  In het weekend van 30 maart t/m 1 april vernieuwt ProRail de rails tussen de Mgr. Buckxstraat in Sittard en de Lintjesweg in Geleen. Tijdens de werkzaamheden is een aantal overwegen op verschillende tijden afgesloten. De Biesenhof, De Dikke Daniker, de manege en de kinderboerderij in Geleen zijn tijdens hun openingstijden gewoon bereikbaar, met de auto en ook te voet.

 • Lever je tuintegels in voor gratis planten

  25 maart 2024

  Als we tegels en klinkers in onze tuinen vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland koeler op warme dagen én veel mooier! In een tuin met tegels of klinkers blijft de hitte langer hangen. En bij zware regenbuien kan het regenwater niet snel wegstromen.

 • Paasmarkt Born: dit moet je weten!

  25 maart 2024

  Aanstaande maandag, 1 april 2024, vindt weer de jaarlijkse Paasmarkt plaats in Born. Bent u van plan de Paasmarkt te bezoeken? Lees dan hier alle handige informatie over deze jaarmarkt.

 • Uitreiking monumentenschildjes

  25 maart 2024

  Een tijdje geleden plaatsen we een nieuwsbericht over het aanvragen van monumentenschildjes. Meer dan 60 aanvragen kwamen binnen naar aanleiding van dit bericht. Op vrijdag 22 maart werden zelfs een aantal schildjes persoonlijk overhandigd.

 • Brandbrief aan onderwijsminister en Kamer met toekomstige regeringspartijen

  22 maart 2024

  Passende regelgeving en een internationale oriëntatie zijn harde noodzaak om in Limburg kaalslag in het onderwijs te voorkomen, het onderwijs op peil te houden en om voldoende professionals op te leiden voor de krappe arbeidsmarkt in de regio en Nederland. Sinds 2022 behoort Limburg volgens de Europese Commissie tot de top 40 van Europese innovatieve topregio’s.

 • Wat vind je van onze website? Geef je mening!

  22 maart 2024

  Later dit jaren vernieuwen we onze website: www.sittard-geleen.nl. Wij zijn benieuwd wat je op dit moment van onze website vindt. Geef je mening! Dan kunnen wij hier rekening mee houden bij het maken van de nieuwe website.

 • Vacature alert: Projectleider-medewerker-ondersteuner-criminoloog-wijkaanpak

  21 maart 2024

  Ben jij een specialist in het leiden van projecten? Of voel jij je prettiger om aan de slag te gaan met de uitvoering van projecten? Of ben jij die kei die onze projectleider en uitvoerder helpt om alle ballen in de lucht te houden? Of ben jij juist die criminoloog die helemaal opgaat in het doorgronden van criminaliteit? Dan zoeken wij jou!

 • Ronde 28 maart

  20 maart 2024

  Op donderdag 28 maart is de ronde vergadering. U kunt deze live volgen in audio en video. Of kijk de vergadering op een later moment terug. 

 • Corné van den Berg gekroond tot Koning van St.Joep

  19 maart 2024

  Corné van den Berg is uitgeroepen tot de Koning van St. Joep 2024. Wethouder Leon Geilen (markten) overhandigde de bijbehorende wisseltrofee vanmiddag aan de marktondernemer die met zijn bloemen en planten in de Engelenkampstraat stond, waar hij er een ware show van maakte.

 • Feestelijke dag voor vrijwilligers!

  19 maart 2024

  Op 16 en 17 maart werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet. Als gemeente vinden we dit erg belangrijk om te doen, want normaal zijn de vrijwilligers degenen die voor anderen zorgen. Nu mochten zij zelf een keer genieten van activiteiten die voor hen georganiseerd waren. Het was een geslaagd weekend als we de deelnemers mogen geloven!

 • Houd de rat buiten de deur!

  21 maart 2024

  De ratten komen weer uit het riool. Want het is buiten weer warmer dan in het riool. Dan neemt de overlast van ratten weer toe. Het is in Nederland verboden om rattengif te gebruiken. Kijk hier wat u zelf kunt doen tegen overlast van ratten.

 • Vredeslaan en Vrijheidslaan, Limbricht

  11 maart 2024

  De Vredeslaan en de Vrijheidslaan worden opnieuw ingericht. Het asfalt en de stoepen worden vernieuwd. Op 4 maart zijn we begonnen en we verwachten dat eind mei alles klaar is. Lees verder >>

 • Praat Mee, uw stem is belangrijk!

  12 maart 2024

  De stem van de inwoners over de toekomst van de zorg in de regio staat centraal bij de ‘Praat mee tafels’. Samen met inwoners is bepaald welke thema’s onderdeel van het toekomstverhaal voor de gezondheid en zorg in de regio zouden moeten zijn.

 • Uitbreiding aantal woonwagenstandplaatsen

  11 maart 2024

  In 2020 is onderzoek gedaan naar de vraag naar standplaatsen voor woonwagens in Sittard-Geleen. Hieruit kwam een behoefte van 35 - 42 standplaatsen naar voren. Samen met partners en vertegenwoordigers van woonwagenbewoners hebben wij een plan gemaakt om deze behoefte in te vullen. De gemeenteraad heeft dit plan in juni 2023 vastgesteld.

 • Theatervoorstelling Sterrelicht: over eenzaamheid én verbondenheid

  11 maart 2024

  Op zondag 26 mei om 15.00 uur organiseert de Coalitie Samen Sterk tegen Eenzaamheid Sittard-Geleen de gratis theatervoorstelling ‘Sterrelicht’. Deze vindt plaats in het Toon Hermans Theater in Sittard.

 • Sint Joepmarkt 2024: dit moet u weten!

  Dinsdag 19 maart 2024 vindt de 219e editie van de Sint Joepmarkt plaats. Bent u van plan de Sint Joepmarkt te bezoeken? Lees hier alle handige informatie over deze jaarmarkt.

 • Week van het geld 2024

  12 maart 2024

  Van 11 tot en met 15 maart 2024 vindt de Week van het geld plaats. Op allerlei manieren leren kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Ook in onze gemeente!

 • De fonteinen staan weer aan

  08 maart 2024

  Heeft u het al gezien? De fonteinen zijn weer teruggezet in onze vijvers.

 • Jaaroverzicht 2023 | De gemeenteraad in cijfers

  07 maart 2024

  Hoeveel leerlingen speelden het jeugdraadspel vorig jaar? Hoe lang en hoe vaak vergaderde de gemeenteraad? Hoeveel inwoners hebben ingesproken? Antwoord op deze vragen en nog veel meer vindt u het ‘Jaaroverzicht 2023 | De gemeenteraad in cijfers’.

 • Het Tijdelijk Noodfonds Energie sluit mogelijk eerder

  07 maart 2024

  Het Tijdelijk Noodfonds Energie, dat op 22 januari 2024 is geopend, sluit naar verwachting tussen 14 en 18 maart 2024. Dit is eerder dan de aangekondigde datum van 31 maart 2024.

 • Meldpunt goed verhuurderschap open

  06 maart 2024

  Sinds 1 januari is het Meldpunt Goed Verhuurderschap open. Dit meldpunt is er voor alle mensen die een woning huren. Vermoed je dat je verhuurder zich niet aan de regels houdt? Dan kun je bij het Meldpunt terecht voor informatie. Of om een melding te maken.

 • Help Burgerhart levens redden

  06 maart 2024

  In Sittard-Geleen komt gemiddeld 50 keer per jaar een hartaanval voor onder inwoners. Snel met reanimatie starten is dan heel belangrijk. Maar ook dat er snel een Automatische Externe Defibrillator (AED) komt. Want een AED kan – met een schok – het hart weer in het juiste ritme laten kloppen. Een AED kan dus levens redden.

 • Nieuwe regels voor zonnepanelen op monumentale gebouwen

  05 maart 2024

  De gemeente Sittard-Geleen heeft nieuwe regels vastgesteld rondom het plaatsen van zonnepanelen op monumentale panden en monumenten in beschermde stads- en dorpsgezichten. Dit sluit aan bij recente landelijke regels voor het leggen van zonnepanelen op Rijksmonumenten.

 • Uitbreiding opvangplekken Oekraïense ontheemden

  05 maart 2024

  Vanaf 1 april komen er in Sittard-Geleen 50 extra opvangplekken beschikbaar voor Oekraïense ontheemden. Dit doen we met een reden. De situatie in Oekraïne is en blijft onvoorspelbaar. Het aantal vluchtelingen blijft stijgen. Het Rijk heeft Veiligheidsregio’s daarom gevraagd om extra opvangplekken mogelijk te maken. Wij vinden het belangrijk hieraan bij te dragen.

 • Nieuwe plek voor beeld Krombroodrapen

  04 maart 2024

  31 jaar lang stond het beeld dat symbool staat voor het Krombroodrapen aan de rand van de Markt in Sittard. Door de uitbreiding van de terrassen viel het beeld steeds minder op. Daarom werd samen met de gemeente een nieuwe locatie gezocht voor het beeld.

 • Taalambassadeurs gezocht!

  04 maart 2024

  Een taalambassadeur is iemand die zelf moeite heeft (gehad) met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Vaak is een taalambassadeur op volwassen leeftijd weer naar school gegaan. Daarom noemen wij deze mensen ook wel ‘ervaringsdeskundigen’. Voor de Westelijke Mijnstreek zijn we nog op zoek naar taalambassadeurs. Bent u of kent u iemand die taalambassadeur wil zijn? Lees dan snel verder!

 • Nieuwe verdeling van ruimte op de Markt in Sittard

  04 maart 2024

  De verdeling van ruimte op het marktplein in Sittard is al vele jaren onderwerp van discussie. De horecazaken rond de Markt benutten het liefst zo veel mogelijk ruimte voor vaste terrassen. Tegelijkertijd is het plein al sinds jaar en dag het domein van de traditionele weekmarkten op donderdag en zaterdag.

 • Toekomst Zuyderland ziekenhuis - Goede kwaliteit van zorg voor iedereen!

  29 maart 2024

  We hebben met alle betrokken partijen afgesproken dat we gaan voor behoud van volwaardige zorg in beide regio’s. Dat is waar wij voor staan, zowel nu als in de toekomst.

 • Fietslampjes uitdelen bij Graaf Huyn College

  01 maart 2024

  Fietsers zijn een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan automobilisten. Een van de manieren om ervoor te zorgen dat ze niet over het hoofd worden gezien, is goede fietsverlichting. Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Met goede fietsverlichting neemt het risico met 20% af om in het donker te worden aangereden.

 • Terugblik: startbijeenkomst uitvoering detailhandelsbeleid

  29 februari 2024

  Op maandagavond 26 februari 2024 is het startschot afgevuurd voor de uitvoering van het detailhandelsbeleid. Samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belangrijke organisaties gaan we aan de slag voor meer aantrekkelijke winkelgebieden in heel Sittard-Geleen. Voor de kleine boodschap, het ‘shoppen’ en de grote aankopen.

 • Kastanjebloedingsziekte, heel Sittard-Geleen

  28 februari 2024

  Sinds 2010 hebben we in onze gemeente te maken met zieke bomen die lijden aan de kastanjebloedingsziekte. In verschillende straten in onze gemeente hebben we, voor de veiligheid van de bewoners, bomen moeten kappen. Want een zieke kastanjeboom kan heel snel takken verliezen en daardoor gevaar opleveren.

 • Extra drukte bij aanvraag paspoort en identiteitskaart

  28 februari 2024

  Verloopt uw paspoort of identiteitskaart (ID) dit jaar? Dan is het dit jaar nog belangrijker dan normaal om op tijd een nieuw reisdocument aan te vragen.

 • Drukbezochte informatieavond Sportpark Glanerbrook

  28 februari 2024

  Zo'n 175 mensen verzamelden zich dinsdagavond 27 februari in de Hanenhof om te worden bijgepraat over Sportpark Glanerbrook. Nieuwsgierig wat er besproken is geworden? Of was u er zelf bij en leest u het verslag graag terug? Lees dan snel verder!

 • Statement Gemeente Beek en Gemeente Sittard-Geleen inzake Toekomstvisie Handbal Westelijke Mijnstreek

  26 februari 2024

  In de media is het beeld ontstaan dat een doorstart voor Lions een aanleiding was voor het opstellen van de Toekomstvisie Handbal Westelijke Mijnstreek. Dit roept logischerwijs vele vragen op bij de andere handbalverengingen die aan de visie hebben meegewerkt. Wij begrijpen dit en betreuren de onrust die bij de andere clubs en hun achterban is ontstaan. 

 • Windenergie van zee naar land

  26 februari 2024

  Hoe kunnen we windenergie vanaf de zee aan land brengen? Hoe kunnen we het aansluiten op het hoogspanningsnet of waterstofnetwerk? En wat zijn de mogelijke effecten van de aanlandroutes en -locaties? Dat onderzoekt de rijksoverheid met het programma ‘Verbindingen Aanlanding Wind Op Zee’ (VAWOZ).

 • Verbreding A2, Vonderen-Kerensheide

  28 maart 2024

  Rijkswaterstaat (RWS) verbreedt tussen 2025 en 2027 de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Deze snelweg krijgt aan beide kanten 1 rijstrook erbij. De A2 heeft nu aan beide kanten 2 rijstroken en een vluchtstrook.

 • Ronde 29 februari

  22 februari 2024

  Op donderdag 29 februari vindt de ronde plaats. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Of kijk deze op een later moment terug.

 • Ziet u een Aziatische hoornaar? Meld het alstublieft bij www.waarneming.nl

  12 maart 2024

  De Aziatische hoornaar is een groot gevaar voor onze bijen. Zij halen hele bijenkasten leeg. Bijen zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit. De Aziatische hoornaar is geel met zwart. De Europese hoornaar is geen gevaar voor bijen. Voor u om te onthouden: “Ziet u rood? Maak het dan niet dood”. Want de Europese hoornaar is rood met zwart.

 • AAN in het donker: doe jij ook mee? Samen naar 100% veilig!

  20 februari 2024

  Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor het andere verkeer. En kun je zelf ook minder goed zien. Met goede verlichting neemt het risico dat je in het donker wordt aangereden met 20% af.

 • Trots op onze monumenten

  22 februari 2024

  In Sittard-Geleen staan veel monumenten. Ze zijn getuigen van de rijke geschiedenis van onze gemeente. Een geschiedenis om trots op te zijn en om door te vertellen aan toekomstige generaties. Als eigenaar van een gemeentelijk monument kunt u hieraan meewerken door een gratis monumentenschildje bij ons aan te vragen.

 • Raadsvergadering 22 februari

  19 februari 2024

  Op donderdag 22 februari vergadert de gemeenteraad om 18:30 uur. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de vergadering op een later moment terug te kijken.

 • Buurtpreventie zoekt meer mensen!

  20 februari 2024

  Wil jij iets doen voor jouw buurt? Sluit je dan aan bij buurtpreventie. Er zijn al elf teams in Sittard-Geleen. En ook in Oud-Geleen, Munstergeleen en Sittard-Centrum gaan we teams opzetten. De mensen in deze teams zijn betrokken buurtbewoners.

 • Deel Groenstraat Geleen afgesloten

  19 februari 2024

  In de Groenstraat gaan we het zebrapad bij het Martin Luther Kingplein verhogen. Dat remt de snelheid van het verkeer. We starten op 22 februari en op 1 maart is alles klaar.

 • Voetjes actie in Geleen-Zuid

  07 februari 2024

  Op dinsdagavond 6 februari vond de jaarlijkse Voetjes actie plaats in Geleen-Zuid. Het buurtpreventieteam, boa’s en wijkagenten gingen door de wijk om te kijken of er bij woningen makkelijk ingebroken kon worden.

 • Meld je nu aan voor ons testpanel!

  07 februari 2024

  Om onze website, formulieren, brieven, Stadskrant en andere communicatiemiddelen zo duidelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, richten wij het Sittard-Geleens testpanel op. Denk jij vaker “Waarom schrijft de gemeente dit nu zo?”, “Waarom zit de website zo in elkaar?” en “Dat kan beter!”? Dan zoeken we jou!

 • Positieve geluiden over crisisnoodopvang Zürichstraat

  06 februari 2024

  Sinds 12 juni 2023 vangt Veiligheidsregio Zuid-Limburg in onze gemeente asielzoekers op. Dat gebeurt in een tijdelijke crisisnoodopvang (CNO) aan de Zürichstraat in Sittard, voor de periode van één jaar.

 • Informatiesessies telling dak- en thuisloze mensen

  07 februari 2024

  Donderdag 1 februari vond een geslaagde startdag van de ETHOS-telling in de Westelijke Mijnstreek plaats. We kijken terug op een mooie bijeenkomst met veel potentiële telorganisaties. Klik hier voor een sfeerimpressie. In maart organiseren we informatiesessies voor potentiële telorganisaties.

 • Wereldwijd aandacht voor veilig internet

  06 februari 2024

  Vandaag, dinsdag 6 februari, wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor een veilige internetomgeving. Nog altijd worden burgers slachtoffer van sextortion. Sextortion is afpersing met seksueel getint beeldmateriaal van het slachtoffer. De dader dreigt deze beelden te verspreiden als u bijvoorbeeld geen geld betaalt of niet nog meer naaktbeelden stuurt.

 • Werkzaamheden verkeerslichten Rijksweg Geleen

  Vanaf vandaag, 5 februari, vervangen we onderdelen van de verkeerslichten op de kruising Rijksweg Noord - Geleenbeeklaan - Henri Hermanslaan in Geleen. De werkzaamheden duren 4 dagen.

 • Inschrijving vrijwilligersweekend 2024 gestart

  07 februari 2024

  Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, wijkplatform, zorg of zet u zich op andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Dan kunt u zich aanmelden voor het vrijwilligersweekend op 16 en 17 maart 2024.

 • Gedeputeerde Marc van Caldenberg bezoekt Glanerbrook

  02 februari 2024

  Op onze uitnodiging bracht gedeputeerde Marc van Caldenberg (Sociale agenda en Sport) een bezoek aan onze gemeente.

 • Stel je voor: je ziet iets verdachts naast je winkel. Meld je het of kijk je weg?

  01 februari 2024

  Ondermijnende criminaliteit speelt overal, zichtbaar en onzichtbaar. Ook in Limburg worden we ermee geconfronteerd. Stel je voor: je ziet iets verdachts naast je winkel. Meld je het of kijk je weg?

 • Koninklijke Onderscheiding voor Ricky Lochs-Romans uit Geleen

  01 februari 2024

  Burgemeester Verheijen heeft op woensdag 31 januari 2024 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Ricky Lochs-Romans uit Geleen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Finalisten Brilliant Business Awards 2024 zijn bekend!

  30 januari 2024

  Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét ondernemersevent in de Westelijke Mijnstreek waar innovatie, duurzaamheid en bloeiend ondernemerschap samenkomen. Uit bijna 300 nominaties zijn de negen finalisten gekozen. Zij strijden voor een felbegeerde award in de categorieën Diamant, Parel en Robijn.

 • Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt eraan!

  29 januari 2024

  In februari ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW, in opdracht van de gemeente.

 • Onderhoudswerkzaamheden: gemeente telefonisch minder goed bereikbaar

  26 januari 2024

  Op vrijdag 26 januari is de gemeente wegens technisch onderhoud vanaf 15u telefonisch niet of verminderd bereikbaar.

 • Ongeveer 250 reacties op eerste plannen Delta Rhine Corridor

  26 januari 2024

  In mei 2023 werden de eerste plannen onthuld voor de Delta Rhine Corridor. Dit is een ondergrondse bundel buisleidingen en kabels tussen Rotterdam, Moerdijk, Zuid-Limburg en Duitsland om de industrie te verduurzamen en windenergie landinwaarts te vervoeren. Er zijn ongeveer 250 reacties ingediend op de plannen. 

 • Controles in Geleen-Centrum

  29 januari 2024

  Op vrijdag 12 januari 2024 heeft de gemeente een aantal controles gedaan bij horecaondernemers in Geleen-Centrum.

 • Nieuwe stadsdichter voor Sittard-Geleen

  26 januari 2024

  Drik Heffels mag zich de komende twee jaar stadsdichter van Sittard-Geleen noemen. Hij is vandaag benoemd tijdens het open podium event ‘Tekstverslaafd’ in poppodium Volt.

 • Topdrukte bij Vergunningen door overgang naar nieuwe Omgevingswet

  25 januari 2024

  Het kan u bijna niet zijn ontgaan: op 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet in gegaan. Veel inwoners en bedrijven in Sittard-Geleen hebben voor de overgang naar de nieuwe Omgevingswet nog snel een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente.

 • Vastelaoveshart voor Loek Lemmens en Hofkapel ‘De Munsterglaner’

  25 januari 2024

  Burgemeester Verheijen heeft tijdens het Vastelaovestreffe in Munstergeleen het Vastelaoveshart 2024 uitgereikt aan Loek Lemmens en Hofkapel De Munsterglaner uit Munstergeleen. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze gemeente.

 • Tijdelijk Noodfonds Energie

  26 maart 2024

  Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari tot en met 31 maart 2024 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

 • Lichtjesavond Vouersveld, in de sneeuw

  22 januari 2024

  Zondag 21 januari organiseerden wij opnieuw, samen met DELA, een Lichtjesavond in begraaf- en gedenkpark Vouersveld in Geleen. In de sneeuw deze keer! De avond was weer hartverwarmend en vol emoties.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Hub Sanders uit Holtum

  22 januari 2024

  Burgemeester Verheijen heeft op zaterdag 20 januari 2024 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Hub Sanders uit Holtum. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Lichtjesavond Vouersveld Geleen - 21 januari

  22 januari 2024

  In begraaf- en gedenkpark Vouersveld (Vouershof 3) in Geleen worden op zondag 21 januari weer alle dierbaren in een warme sfeer herdacht.

 • Telling dak- en thuisloze mensen

  18 januari 2024

  Als gemeente willen we de best mogelijke hulp bieden aan onze inwoners. Onder andere op het gebied van dak- en thuisloosheid. Om goed beleid te kunnen maken om dak- en thuisloosheid te voorkomen en op te lossen, is het belangrijk om zicht te krijgen op het werkelijke aantal (dreigend) dak- en thuisloze mensen in onze regio. Maar ook op hun leefsituaties en profielkenmerken. Hoe meer we weten, hoe beter ons beleid aansluit op wat mensen nodig hebben.

 • Alzheimer Café afgelast

  16 januari 2024

  Het Alzheimer Café van dinsdagavond in de gemeenschapsaccommodatie aan de Odasingel 90 gaat niet door.

 • Nieuwe zendmachtiging voor lokale omroep

  09 januari 2024

  Omroep Westelijke Mijnstreek is sinds 2020 de streekomroep die radio, internet en tv maakt voor de regio Beek, Stein en Sittard-Geleen. Het Commissariaat voor de Media heeft Omroep Westelijke Mijnstreek hiervoor een zendmachtiging gegeven. Deze zendmachtiging loopt af op 1 januari 2025.

 • Rij voorzichtig bij gladheid

  10 januari 2024

  Het is een winterse week. In het gladheidbestrijdingsplan staat wat wij doen als het glad is. In dit plan staan ook de strooiroutes.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Mariet Knops-Jennekens uit Guttecoven

  08 januari 2024

  Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 5 januari 2024 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Mariet Knops-Jennekens uit Guttecoven. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Kan er al geschaatst worden op natuurijs? NEE!

  15 januari 2024

  Het ijs wordt dagelijks gecontroleerd. Als het ijs minimaal 8 centimeter dik is, is het dik genoeg om op te kunnen schaatsen. Op dit moment is er pas een heel dun ijslaagje. Daarop schaatsen is voorlopig nog NIET mogelijk.

 • Werkzaamheden Hemelsley Sittard

  04 januari 2024

  De weg, de trottoirs en een deel van het groen in de Hemelsley zijn toe aan een opknapbeurt. Samen met de bewoners en ondernemers hebben we de nieuwe inrichting besproken en nu kan gestart worden met de uitvoering.

 • Meldpunt goed verhuurderschap

  04 januari 2024

  Op 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap ingegaan. De wet heeft als doel om ongewenst gedrag van verhuurders van woningen of andere verblijfsruimten te voorkomen. Daarnaast biedt de wet gemeenten meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen huurmisstanden.

 • Opening Alzheimer Café Sittard-Geleen op 16 januari

  02 januari 2024

  Heeft u, uw naaste of een bekende de diagnose dementie? Dan heeft dat veel impact. Het Alzheimer Café Sittard-Geleen opent, na jaren van afwezigheid, op 16 januari weer haar deuren. Elke derde dinsdag van de maand bent u van harte welkom deel te nemen aan themagesprekken over dementie.

 • Op naar het nieuwe jaar!

  22 december 2023

  Ook dit jaar organiseert de gemeente een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners, ondernemers en verenigingen van Sittard-Geleen. Vooral tijdens de feestdagen ervaren we des te meer hoe waardevol het is om samen te zijn.

 • Sven Kramer Academy op Glanerbrook

  20 december 2023

  Voormalig topschaatser Sven Kramer heeft zijn naam verbonden aan Geleen. Afgelopen zaterdag gaf burgemeester Verheijen op de ijsbaan van Sportpark Glanerbrook het officiële startschot voor de vijfde Sven Kramer Academy (SKA) in Nederland.

 • Nieuwe spoorbrug tussen bedrijvenstad Fortuna en Sanderbout volledig open

  21 december 2023

  Onlangs was het dan zo ver: de grote betonblokken die de toerit naar de nieuwe brug nog versperden, mochten weg. Nadat de brug eerder al opengesteld was voor voetgangers en fietsers, kunnen nu ook auto’s er weer gebruik van maken. Daarmee komt een einde aan een jarenlange afsluiting.

 • Warmtetransitie start in Broeksittard, Obbicht en Bedrijvenstad Fortuna

  22 december 2023

  Sittard-Geleen wordt geleidelijk aardgasvrij. Dat kan niet in elke wijk, kern of op elk bedrijventerrein op dezelfde manier. Begin volgend jaar worden plannen gemaakt voor de eerste drie plekken in de gemeente. Dat zijn Obbicht, Broeksittard en Bedrijvenstad Fortuna.

 • Uw gemeente tijdens de feestdagen

  02 januari 2024

  Rondom de feestdagen is onze dienstverlening aangepast. Zo gelden er andere openingstijden en liggen de werkzaamheden even stil. Hieronder vindt u een overzicht van alle aanpassingen. Ook delen we op deze pagina nog andere handige informatie zoals de regels rondom vuurwerk. Lees snel verder!

 • Koninklijke Onderscheiding voor Jo Savelkoul uit Obbicht

  18 december 2023

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op zondag 17 december een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Jo Savelkoul uit Obbicht. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor vrijwilligers Ouderenvereniging Obbicht

  18 december 2023

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op 15 december een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Harry Vrehen en Piet Brouwers. Beide heren ontvingen een Speld van Verdienste.

 • Gemeente investeert in huisvesting basisscholen De Driesprong, De Kluis en Talander

  18 december 2023

  Het stadsbestuur van Sittard-Geleen vergoedt de kosten voor aanpassing en uitbreiding van basisscholen De Driesprong en De Kluis in Geleen. Dat geldt ook voor kosten voor de eerste inrichting onderwijsleerpakket/meubilair van basisschool Talander in Sittard.

 • Wmo Adviescentrum laat wensen in vervulling gaan!

  18 december 2023

  In oktober bestond het Wmo Adviescentrum 10 jaar! Om dat te vieren stond oktober in het teken van feestvieren, samen met inwoners. In deze maand mochten bezoekers van het Adviescentrum een wens doen voor een inwoner van de gemeente Sittard-Geleen. Er werden prachtige wensen ingevuld. Vooral ook het verhaal achter iedere wens: verdrietig, mooi, grappig, van enkele woorden tot een heel verhaal.

 • Brief aan het college van Beekdaelen inzake natuurbegraven Danikerberg

  15 december 2023, pdf, 46kB

 • Afvalbakken dicht tijdens jaarwisseling

  15 december 2023

  Ieder jaar sneuvelen afvalbakken van de gemeente door vuurwerk. Dat levert gevaarlijke situaties en tienduizenden euro’s schade op.

 • Versterken winkelgebieden goed voor consument en ondernemer

  20 december 2023

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen stelde donderdag 14 december het zogeheten Subregionaal Detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek 2023 - 2030 vast. Net als eerder de raden van Stein en Beek deden. Daarmee ligt er een stevige basis om de komende jaren concrete stappen te zetten richting gezonde en leefbare winkelgebieden in de steden, dorpen, wijken en kernen.

 • Wijzigingen in ontwerp bouwplan ‘Hart voor Sittard’

  14 december 2023

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een gewijzigd ontwerp voor de ontwikkeling van het bouwplan ‘Hart van Sittard’ aan de President Kennedysingel. Het originele ontwerp bleek niet langer financieel haalbaar door stijgende bouwkosten, hypotheekrentes en hogere brandweereisen. Dit besluit maakt de realisatie van 210 woningen nog altijd mogelijk.

 • Stoken moet kunnen, maar houd rekening met overlast

  14 december 2023

  Het gebruik van houtkachels is de afgelopen jaren, ook door de energiecrisis, behoorlijk toegenomen. Het is een goedkopere oplossing dan gas om je huis te verwarmen. Houtkachels hebben ook nadelen. Op de verkeerde manier stoken zorgt voor veel rook en stank. Mensen hebben daar last van en melden dit bij de gemeente.

 • Kerstactiviteiten in gemeente Sittard-Geleen

  22 december 2023

  De kerstsfeer hangt weer in de lucht. Kerstbomen die thuis worden opgezet, kaarsjes die overal worden gebrand, kerstmuziek op de radio en ga zo maar door! Ook in onze gemeente is de kersttijd aangebroken.

 • Glanerbrook in opbouw: sporthal klaar

  13 december 2023

  De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook is in volle gang. Er wordt tegelijk gesloopt, gerenoveerd en gebouwd. ‘En dat terwijl vrijwel alle sportactiviteiten gewoon doorgaan’, zegt wethouder Leon Geilen. ‘Een heel ingewikkeld project met de nodige hobbels. Maar over een jaar of twee staat hier wel het mooiste sportcomplex van de regio. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn.’

 • €3050,- van verkoop kantoormeubilair voor Éngele van Zitterd-Gelaen

  11 december 2023

  Op zaterdag 28 oktober vond de verkoop van kantoormeubilair van de gemeente plaats. Voor €10 konden inwoners, organisaties en stichtingen kantoorstoelen, bureaus, (archief)kasten, lage tafels, kapstokken en whiteboards kopen. In totaal heeft de verkoop €3050,- opgebracht. Het hele bedrag is gedoneerd aan het goede doel Éngele van Zitterd-Gelaen.

 • Sittard-Geleen ontvangt €2,5 miljoen voor aanpak van jeugdcriminaliteit

  11 december 2023

  Ondanks dat de jeugdcriminaliteit op basis van cijfers in algemene zin daalt, raken steeds meer kwetsbare jongeren betrokken bij zware vormen van criminaliteit. Het ministerie van Justitie en Veiligheid investeert daarom in een brede aanpak van jeugdcriminaliteit, genaamd ‘Preventie met Gezag’. De gemeente ontvangt € 2,5 miljoen voor het plan dat gericht is op Sittard-Geleen.

 • Iedereen verdient een lichtpuntje

  08 december 2023

  Wij vinden het belangrijk dat we aandacht voor elkaar hebben. Zeker in deze tijd. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen omringd wordt door de warmte van naasten. Daarom verspreiden we graag zoveel mogelijk ‘lichtpuntjes’ in onze gemeente.

 • Grenslandconferentie in 2025 in Sittard-Geleen

  07 december 2023

  Elk jaar brengt de Grenslandconferentie de hoofdrolspelers van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen (Duitsland) en Nederland samen. In 2025 zal deze conferentie in Sittard-Geleen plaatsvinden. Dit is gisteren op de conferentie in Nijmegen bekend gemaakt.

 • SportContrainer vanaf 6 december in Geleen-Zuid

  05 december 2023

  Met de wijkontwikkeling Luuj make Gelaen Zuid werken we in Geleen-Zuid aan een gezonde en veilige wijk. Dat doen we onder andere door sport en beweging voor iedereen leuk en toegankelijk te houden. Dat kan al heel eenvoudig, door samen buiten te sporten.

 • Eigenaren Casa Mia blij met plannen Corio Glana

  04 december 2023

  De gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Limburg zijn partners bij de nieuwe inrichting van de Geleenbeek in het centrum van Sittard.

 • Rode toplaag voor fietspaden

  04 december 2023

  In 2023 hebben we bij een groot aantal wegen het asfalt vernieuwd. Sommige wegen hebben ook een strook voor fietsers. Zoals de Frans Erenslaan, de Molenstraat en de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen.

 • Praat Mee tafel ‘Zorg in de Mijnstreek’

  04 december 2023

  Verschillende (zorg)organisaties, onder andere Zuyderland en zorgverzekeraar CZ, denken na over de toekomst van de zorg.

 • Werkzaamheden Bergerweg, Lissabonlaan klaar!

  04 december 2023

  Op de kruispunten Bergerweg – Lissabonlaan en Bergerweg – Hasseltsebaan (N276) zijn de stoplichten vervangen.

 • Zuid-Limburgse gemeenten gezamenlijk aan de slag met vrijetijdseconomie

  04 december 2023

  Zestien Zuid-Limburgse gemeenten hebben besloten om gezamenlijk uitvoering te geven aan de Visie Vrijetijdseconomie 2030 Bestemming Zuid-Limburg (Visie VTE ZL). De wethouders vrijetijdseconomie van de zestien gemeenten hebben ingestemd met het gezamenlijk uitvoeringsprogramma.

 • Praat mee over de Omgevingsvisie 2040

  01 december 2023

  De gemeente Sittard-Geleen werkt samen met inwoners, bedrijven en organisaties aan een nieuwe Omgevingsvisie voor de stad. Deze visie wordt in diverse stappen uitgewerkt. Een tweede stap in het proces is afgerond.

 • Vidar medewerkers helpen met start sloop

  30 november 2023

  Vidar krijgt in de toekomst een nieuwe locatie op de Mijnweg/Tunnelstraat in Geleen. Het zal nog zeker vier jaar duren voordat dit af is, maar de sloop kan al beginnen. Vanaf 1 december werken Vidar medewerkers mee aan de sloop van het oude gebouw.

 • Naomy: “Het geeft veel kracht dat ik met mijn ervaring anderen kan helpen”

  30 november 2023

  Op 25 november startte weer de jaarlijkse campagne ‘Orange the World’. Gemeenten, provincies, bedrijven, maatschappelijke organisaties en sportclubs organiseren dan allerlei activiteiten om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en stoppen. Ook Sittard-Geleen doet mee.

 • Heeft u een winterjas nodig? Haal hem op!

  30 november 2023

  De winter staat voor de deur en de temperaturen dalen. Tijd om de winterjas weer aan te trekken. Niet voor iedereen is het weggelegd om een winterjas te kopen. Heeft u een winterjas nodig? Lees dan dit bericht waar en wanneer u een jas kunt ophalen.

 • Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari

  05 december 2023

  Alle inwoners van Sittard-Geleen zijn van harte uitgenodigd voor de Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 9 januari 2024. Komt u samen met ons het nieuwe jaar inluiden? In tegenstelling tot eerdere jaren is deze bijeenkomst in 2024 gepland op de tweede dinsdag van januari.

 • Aanpassing uitslag verkiezingen

  29 november 2023

  Er is een fout gevonden in de verkiezingsuitslag. Het gemeentelijk stembureau (GBS) heeft dit onderzocht.

 • 58 betaalbare woningen in Sittard-Geleen door 725.000 euro subsidie van het Rijk

  29 november 2023

  U heeft het misschien al gehoord: de gemeente ontvangt een subsidie van 725.000 euro voor twee woningbouwprojecten. Eén in Einighausen en één in Geleen. Het gaat om startklare projecten die dreigden stil te vallen als gevolg van gestegen kostenplaatjes.

 • Sportpark Glanerbrook ontvangt 2,5 miljoen euro Europese subsidie voor verduurzaming

  28 november 2023

  Het sportpark Glanerbrook in Sittard-Geleen heeft de maximale subsidie van 2,5 miljoen euro gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de verduurzamingsmaatregelen van de vernieuwbouw.

 • Lichtjesavond Lahrhof, het was prachtig!

  27 november 2023

  De Lichtjesavond in begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard was weer hartverwarmend. Ondanks de regen werden 1000 kaarsjes uitgedeeld en gebrand. Ook de fakkels, vuurblikken en muziek zorgden voor een mooie sfeer.

 • Controles op thuisprostitutie

  30 november 2023

  Thuisprostitutie is verboden in Sittard-Geleen. Thuisprostitutie gaat vaak samen met mensenhandel, onveilige en/of ongezonde situaties, overlast en criminaliteit. Om hier meer zicht op de hebben, voert de gemeente controles uit.

 • Stop geweld waaronder tegen vrouwen en meisjes

  30 november 2023

  Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld, waaronder tegen vrouwen en meisjes. We sluiten aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november het Stadhuis in Sittard en op 9 december de Stadswinkel in Geleen oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 • Nieuwe inrichting Geleen-Zuid

  24 november 2023

  Op maandag 20 november tekenden we samen met het Waterschap en de woningbouwvereniging ZOwonen een contract om met elkaar te werken aan de ontwikkeling van de wijk Geleen-Zuid. Samen met de bewoners denken we na over wonen en het vernieuwen van de inrichting van delen in deze wijk.

 • Nieuw riool en inrichting Rozenlaan, Gladiolensingel en Klaproosstraat Geleen

  23 november 2023

  We vernieuwen het riool in de Rozenlaan, de Gladiolensingel en de Klaproosstraat in Geleen. We leggen een gescheiden riool aan, één voor vuil water en één voor regenwater.

 • Rijkssubsidie van 725.000 euro voor twee woningbouwprojecten in Sittard-Geleen

  29 maart 2024

  De gemeente Sittard-Geleen ontvangt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidie van 725.000 euro voor twee woningbouwprojecten in Einighausen en Geleen. Het gaat om projecten die startklaar zijn. Maar die door veranderde economische omstandigheden dreigden stil te vallen.

 • Liveblog Tweede Kamerverkiezingen 2023

  Update 29 november: Er is een fout gevonden in de verkiezingsuitslag. Het gemeentelijk stembureau (GBS) heeft dit onderzocht.

 • Een jeugdlintje voor drie kinderen uit Sittard-Geleen

  21 november 2023

  Locoburgemeester Leon Geilen heeft vandaag het jeugdlintje van Sittard-Geleen uitgereikt aan drie kinderen: Sil, Merel en Renske. Zij zetten zich alle drie op een heel bijzondere manier in voor de samenleving. Daarom zet de gemeente Sittard-Geleen ze graag in het zonnetje!

 • Oefening Koninklijke Landmacht

  06 december 2023

  Van 11 tot en met 15 december is er weer een oefening van de Koninklijke Landmacht. De militairen verplaatsen zich te voet en met voertuigen door onze gemeente. Deze activiteiten zullen voornamelijk in de nacht plaatsvinden.

 • Jeugdkampioenen 2023: meld ze nu aan!

  20 november 2023

  Op 4 januari 2024 is de Dag der Jeugdsportkampioenen! Sittard-Geleen kent ongelofelijk veel jong sporttalent. En daar is de gemeente waanzinnig trots op. Begin 2024 gaan we de jeugdkampioenen weer eren.

 • Nieuwe woningen in Nieuw-Absbroek

  20 november 2023

  In het bouwplan Nieuw-Absbroek worden straks nieuwe woningen gebouwd. Er is al een aarden wal gemaakt van 1,5 meter hoog. Deze wal vormt de rand van de nieuwe woonwijk. Op de wal planten we bomen en struiken. Het wordt een mooie groene rand van de nieuwe woonwijk.

 • Knuffels kunnen niet praten, jij wel!

  19 november 2023

  In de Week tegen Kindermishandeling staan we stil bij het recht van kinderen om veilig op te kunnen groeien. Helaas is dat nog niet altijd de werkelijkheid voor elk kind. In elke klas zit gemiddeld nog steeds één kind dat in aanraking komt met huiselijk geweld.

 • Werkzaamheden Lissabonlaan: Winkels en bedrijven bereikbaar

  17 november 2023

  Op dit moment werken we aan de kruispunten Bergerweg – Lissabonlaan en Bergerweg – Hasseltsebaan (N276). Dit is een groot verkeerspunt, vlakbij het Fortuna Stadion.

 • Ben loyaal, koop lokaal!

  17 november 2023

  Ondernemers en mkb-bedrijven zorgen ervoor dat het fijn wonen, werken en leven is in onze gemeente. Ze dragen bij aan werkgelegenheid, toerisme en ontspanning. En daarmee ook aan de economische groei en bloei in Sittard-Geleen.

 • Ondernemers Westelijke Mijnstreek weer in de race voor Brilliant Business Awards

  17 november 2023

  Op de Dag van de Ondernemer, vrijdag 17 november, lanceren de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen de nominatieronde van de vijfde editie van de Brilliant Business Awards.

 • Glanerbrook open tijdens verbouwing. Hoe werkt dat?

  17 november 2023

  De vernieuwbouw van Glanerbrook is in volle gang. Toch kunt u er ook nu sporten, zwemmen of schaatsen. Vestigingsmanager Ralph Verbael legt uit wat dat betekent voor het project.

 • Nationale Actieagenda Mkb-dienstverlening zet behoefte van ondernemer centraal

  05 december 2023

  Een betere mkb-ondersteuningsinfrastructuur stelt ondernemers in staat hun producten, diensten en bedrijfsprocessen toekomstbestendig te maken. Dat is het doel van de Nationale Actieagenda Mkb-dienstverlening, die onlangs aan minister Micky Adriaansens (EZK) werd aangeboden.

 • Telefoontje over de gemeentegids? Vertrouw het niet!

  16 november 2023

  De laatste tijd krijgen wij regelmatig het signaal dat ondernemers gebeld of gemaild worden door zogenaamde advertentieverkopers. Deze verkopers doen alsof ze – namens de gemeente – advertenties voor de gemeentegids verkopen. Wij willen u voor deze oplichters waarschuwen. Wij geven namelijk geen gemeentegids uit.

 • NK Tegelwippen 2023: we hebben gewonnen!

  16 november 2023

  Maar liefst 7.843 tegels zijn vervangen door groen. Dank jullie wel inwoners van Sittard-Geleen! Wat een geweldige score. Sittard-Geleen is alweer een stukje groener en mooier.

 • Vijverweg en Pastoor Chappinstraat, Sittard

  13 november 2023

  Bij de nieuwe appartementen ‘De Viever’ wordt een container voor afval onder de grond geplaatst. We hebben goed gekeken hoe de vrachtwagens, zonder schade aan tegels en de weg, de container kunnen leegmaken.

 • Ziet u een Aziatische hoornaar? Meld het alstublieft!

  10 november 2023

  De Aziatische hoornaar is een groot gevaar voor onze bijen. Zij halen hele bijenkasten leeg. Bijen zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit. De Aziatische hoornaar is geel met zwart. De Europese hoornaar is geen gevaar voor bijen. Voor u om te onthouden: “Ziet u rood? Maak het dan niet dood”. Want de Europese hoornaar is rood met zwart. 

 • Werkzaamheden Burgemeester Lemmensstraat in Geleen

  09 november 2023

  In de Burgemeester Lemmensstraat vernieuwen we het asfalt. De vakken waarin we werken zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden.

 • Lantaarnpaal kapot? Meld het ons.

  09 november 2023

  Het is weer vroeg donker. De lantaarnpalen branden dan ook weer langer. Ziet u onderweg een lantaarnpaal die niet brandt?

 • Brug over het spoor Veestraat Sittard open voor fietsers en voetgangers

  09 november 2023

  De nieuwe brug over het spoor in de Veestraat is sinds maandag 6 november open voor fietsers en voetgangers.

 • Zeer geslaagd G-debat

  09 november 2023

  Donderdag 2 november jongstleden vond het eerste G-debat plaats in Sittard-Geleen. Veertien mensen met een verstandelijke handicap gingen in gesprek met onze burgemeester, wethouders en raadsleden over waar ze tegenaan lopen in onze gemeente. Een belangrijke stap richting inclusie en gelijke kansen voor iedereen in onze gemeente.

 • Pleintje In de Camp Sittard is klaar

  08 november 2023

  Het pleintje In de Camp is voor veel bewoners van Broeksittard een belangrijke plek om elkaar te ontmoeten. Het

 • Online test helpt mantelzorgers

  06 november 2023

  Sittard-Geleen en Heerlen zijn de eerste gemeenten in Limburg waarvan inwoners de mantelzorgtest kunnen doen. De mantelzorgtest geeft een beeld van hoe zwaar een mantelzorger wordt belast. Mantelzorgers die de test invullen krijgen daarna praktische tips en een overzicht van (lokale) hulp bij zorg voor hun naaste.

 • Sittard-Geleen maakt tijdelijk samenwonen met behoud van uitkering mogelijk

  09 november 2023

  Uitkeringsgerechtigden in Sittard-Geleen kunnen voor een periode van 6 maanden gaan samenwonen zonder dat het gevolgen heeft voor hun uitkering. Op die manier kan het samenwonen eerst uitgeprobeerd worden, zonder de angst de uitkering direct te verliezen.

 • Jenaplanschool de Vlieger en Kinderopvang Bambini naar schoolgebouw Pattonstraat 2 in Sittard

  02 november 2023

  Het stadsbestuur van Sittard-Geleen is voornemens het schoolgebouw aan de Pattonstraat 2 in Sittard opnieuw in gebruik te geven voor basisonderwijs in combinatie met kinderopvang.

 • 24 november, Lichtjesavond Sittard

  02 november 2023

  Voor wie steekt u een kaarsje aan? In begraaf- en gedenkpark Lahrhof aan de Lahrstraat in Sittard herdenken we op 24 november weer alle dierbaren in een warme sfeer. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is iedereen welkom.

 • 40 miljoen euro voor een groen en gezond Zuid-Limburg

  01 november 2023

  Op 1 november ondertekenden het Rijk en tien samenwerkende gemeenten in centraal westelijk Zuid-Limburg de Regio Deal ‘Ingenieus, Groen en Gezond: Zuid-Limburg maakt Nederland groter’. De tien gemeenten- Beek, Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Sittard-Geleen, Stein, Vaals en Valkenburg aan de Geul - hebben gezamenlijk vier programmalijnen opgezet waarin de komende 4 jaar stevig vanuit het Rijk én de gemeenten wordt geïnvesteerd.

 • Gouverneur Roemer op ambtsbezoek in Sittard-Geleen

  31 oktober 2023

  De commissaris van de Koning Emile Roemer was maandag 30 oktober op ambtsbezoek in Sittard-Geleen. Tijdens zijn bezoek heeft hij - soms in de stromende regen - verschillende belangrijke onderwerpen in de gemeente besproken en kennisgemaakt met diverse betrokkenen en projecten.

 • Nationale Klimaatweek 2023 in Sittard-Geleen

  27 oktober 2023

  Van 30 oktober tot en met 5 november vindt de Nationale Klimaatweek plaats. In heel Nederland is er deze week extra aandacht voor het klimaat. Iedereen kan iets doen voor een beter klimaat. En elke stap is er één. In onze gemeente zijn er al heel wat goede voorbeelden te vinden. We delen ze hieronder met u.

 • Elisabeth van Barstraat Sittard 1 dag afgesloten

  24 oktober 2023

  Bij het kruispunt met de Parallelweg wordt dinsdag 31 oktober een deel van het asfalt vernieuwd.

 • Workshops veiligheid bij evenementen

  24 oktober 2023

  De bijeenkomst ‘veiligheid bij evenementen’ krijgt een vervolg in de vorm van twee workshops. We organiseren deze op 16 januari en 27 februari 2024.

 • Lissabonlaan Sittard afgesloten vanaf 11 november

  24 oktober 2023

  Op de kruispunten Bergerweg – Lissabonlaan en Bergerweg – Hasseltsebaan (N276) vervangen we de stoplichten. We voeren ook werkzaamheden uit aan de plekken om over te steken én we vervangen op één plek het asfalt.

 • Koop een kast, bureau of bureaustoel voor € 10!

  23 oktober 2023

  Op zaterdag 28 oktober van 10.00 - 15.00 uur kunnen inwoners, organisaties en stichtingen kantoormeubels van onze gemeente kopen. Aan de Mijnweg 1 in Geleen (oud OCI-gebouw) kan iedereen meubels kopen voor € 10 per stuk. De opbrengst gaat naar een goed doel.

 • Eigen bijdrage Wmo in 2024 naar € 20,60

  19 oktober 2023

  Vanaf 1 januari 2024 verandert de eigen bijdrage (het ‘abonnementstarief’) voor hulp of ondersteuning uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Behalve voor Beschermd Wonen. De eigen bijdrage wijzigt van € 19,- naar maximaal € 20,60 per maand.

 • Sporten en bewegen makkelijk en dicht bij huis

  19 oktober 2023

  We vinden het belangrijk om inwoners van Sittard-Geleen te helpen bij een gezonde en actieve leefstijl. Want zo werken we aan een veerkrachtige stad. Andries Houtakkers (wethouder Sport) vertelt:

 • Samenwerkende overheden beste kans voor Zuid-Limburgs warmtenet

  18 oktober 2023

  De gemeenten Sittard-Geleen en Stein, Beek, Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, de Provincie Limburg en Enpuls Warmte Infra gaan samen verder onderzoek doen naar een publiek warmtenet. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een grootschalig warmtenet in Zuid-Limburg; het Warmtenet Zuid-Limburg.

 • Werkzaamheden Elsenburglaan in Geleen

  17 oktober 2023

  In de Elsenburglaan, vernieuwen we vanaf de rotonde Dassenkuillaan tot aan de rotonde Businesspark de toplaag van het asfalt. Waar nodig repareren we ook de laag ónder de toplaag.

 • Wereldarmoededag 2023

  17 oktober 2023

  Vandaag is Wereldarmoededag. Op deze dag wordt overal op de wereld stilgestaan bij mensen die te maken hebben met armoede, honger, geweld en angst. Ook wij laten deze dag niet zomaar voorbij gaan! Want ook in onze gemeente worden inwoners geraakt door de stijgende prijzen en hebben moeite om rond te komen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Sjef Schurgers uit Sittard

  19 oktober 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op maandag 16 oktober een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Sjef Schurgers uit Sittard. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Glanerbloempje is er voor iedereen

  17 oktober 2023

  Al 14 jaar biedt Glanerbloempje mensen een gezellige tijd. Senioren komen er graag voor een kopje koffie of een high tea. En kinderen die het thuis niet zo breed hebben, kunnen er terecht voor een gratis kinderfeestje.

 • De Week van de Veiligheid in Sittard-Geleen

  18 oktober 2023

  “Veiligheid is iets waar we allemaal samen aan kunnen werken”
  We blikken terug op vorige week die in het teken stond van veiligheid.

 • Twee nesten hoornaars weggehaald

  16 oktober 2023

  Vorige week hebben we twee hele grote nesten van Aziatische hoornaars weggehaald. Eén nest hing in een boom in Geleen. Het andere nest hing in een boom in Born.

 • Het Jeugdeducatiefonds helpt kinderen die opgroeien met weinig geld

  13 oktober 2023

  Honderden kinderen in Sittard-Geleen hebben het lastig op school. Niet omdat ze moeilijk leren, maar omdat ze opgroeien in een gezin dat niet veel geld te besteden heeft. Daar willen we graag wat aan doen. Op 11 oktober bezocht het Jeugdeducatiefonds onze gemeente. Ze spraken met de verschillende basisscholen over het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen.

 • Onderzoek bodem Engelenkampstraat Sittard

  16 oktober 2023

  In de Engelenkampstraat en de Rosmolenstraat is de bodem vervuild. Er heeft vroeger een gasfabriek gestaan. Op dit moment onderzoeken we de vervuiling in de bodem.

 • Gemeente Sitard-Geleen hijst vredesvlag

  10 oktober 2023

  De gemeente heeft besloten om de vredesvlag te hijsen. Het conflict in het Midden-Oosten is complex en gevoelig. We willen ons als gemeenschap richten op het bevorderen van dialoog, begrip en vreedzaamheid.

 • Mijn telefoon is gehackt! Wat nu?

  10 oktober 2023

  Vermoedt u dat uw telefoon gehackt is? Dan is het belangrijk om snel te handelen en de nodige maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen:

 • Controle garageboxen in Sittard-Geleen

  09 oktober 2023

  De gemeente heeft afgelopen maanden 425 garageboxen in de wijken Geleen-Zuid en Geleen-Centrum gecontroleerd. Dit is ruim 70% van de garageboxen in deze twee wijken. De overgebleven garageboxen worden komende maanden nog gecontroleerd.

 • Energietoeslag 2023

  28 november 2023

  In 2022 kregen huishoudens met een laag inkomen een tegemoetkoming in de stijgende energieprijzen: de energietoeslag. Met dit extra geld konden zij (een deel van) de energiekosten betalen. Ook in 2023 komt er een energietoeslag. In dit nieuwsbericht vertellen we u alvast meer hierover.

 • Start Week van de Veiligheid

  05 oktober 2023

  Wij vinden het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen en ondernemers veilig kunnen ondernemen. Van 9 tot en met 15 oktober is weer de landelijke Week van de Veiligheid. Het is dé week waarin diverse organisaties het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen. Ook wij doen mee.

 • Naar het Oktoberfeest? Dit moet u weten!

  06 oktober 2023

  Het Oktoberfeest vindt plaats van 13 tot en met 18 oktober plaats in de historische binnenstad van Sittard. Bent u van plan om het Oktoberfeest te bezoeken? Lees dan hier alle handige informatie.

 • Last van muggen? Wij hebben tips voor u

  03 oktober 2023

  Veel inwoners klagen over last van muggen. Dat komt omdat in het begin van de zomer weinig regen viel. En muggen hebben water nodig. Die regen viel in juli. Dan blijven de larven nog zo’n 4 weken in het water groeien, daarna vliegen ze uit. En dán begint het gezoem in de nacht.

 • Financieel fit: geldfit.nl geeft handige tips om geld te besparen

  03 oktober 2023

  Wilt u weten wat u kunt doen om meer geld over te houden? Of kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken om financiële problemen te voorkomen? Dan kunt u terecht op geldfit.nl, zodat u zelf (of samen met iemand) aan de slag kan gaan. Het doel van deze samenwerking is: voorkomen dat betalingsproblemen uitgroeien tot schuldzorgen.

 • Winterjas die u niet meer gebruikt? Doneer hem nu!

  02 oktober 2023

  In Limburg wonen mensen die in armoede leven. Ook in onze gemeente. Daarom organiseren wij samen met L1, Stichting Samen voor Maastricht en Limburgse gemeenten een warme winteractie. Heeft u een winterjas die u niet meer gebruikt? Maar is deze jas wel nog goed genoeg om de winter mee door te komen? Doneer uw jas dan van 2 tot en met 30 oktober voor de actie ‘Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart!’

 • Week van de Toegankelijkheid 2023

  02 oktober 2023

  In Sittard-Geleen vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Met of zonder beperking. Dat noemen we een inclusieve samenleving. In de landelijke Week van de Toegankelijkheid (2 tot en met 7 oktober) staan we hier extra bij stil.

 • Veranderingen bouwregelgeving in 2024

  29 september 2023

  Bent u volgend jaar van plan te (ver)bouwen? Let dan op! Vanaf 1 januari 2024 krijgt u namelijk te maken met nieuwe regelgeving. Op 1 januari gaan zowel de Omgevingswet als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. Benieuwd wat deze wetten voor u betekenen? Lees dan verder.

 • Geldpotjes blijven vaak onbenut: gebruik jij ze?

  03 oktober 2023

  Steeds meer inwoners komen niet rond met hun geld. Door duurdere boodschappen en kleren, een hoge energierekening, onbetaalbare benzine, wéér een hoger eigen zorgrisico. Maar ook omdat ze geen gebruik maken van allerlei overheidspotjes en steunmaatregelen. Samen Erop Vooruit wil die mensen helpen en ziet daarbij een belangrijke rol voor vrijwilligers.

 • Het grootste najaarsfeest van het zuiden barst weer los!

  29 september 2023

  Van 13 tot en met 18 oktober barst het Oktoberfeest weer los in de historische binnenstad van Sittard. Met drie grote feestpaviljoens, een Almhütte met twee verdiepingen, een houten kerkje, grote Wiesnkermis, Biergarten, een nieuwe Miss Oktoberfeest en veel activiteiten belooft het een spectaculaire editie te worden.

 • Oefening Mobiele Eenheid in Sittard

  29 september 2023

  Op woensdag 4 oktober vindt in onze gemeente een oefening van de Mobiele Eenheid (ME) plaats. Tijdens de oefening trainen verschillende politiemensen en zijn er figuranten.

 • Gemeente Sittard-Geleen presenteert sluitende begroting voor 2024

  15 november 2023

  De gemeente Sittard-Geleen presenteert een sluitende begroting voor 2024. In de begroting staat wat de gemeente de volgende vier jaar wil bereiken en wat dat kost. Ondanks de bescheiden structurele ruimte wordt met 37 miljoen aan incidentele investeringen in de komende twee jaren flink aan de weg getimmerd.

 • Training diefstal en omgaan met agressie richting ondernemers

  27 september 2023

  Heeft u of uw medewerkers wel eens te maken met lastige of zelfs agressieve klanten? Neem dan deel aan de training ‘diefstal en omgaan met agressie richting ondernemers’. De training wordt georganiseerd tijdens de Week van de Veiligheid op maandag 9 oktober samen met het Platform Veilig Ondernemen.

 • Bijeenkomst digitale veiligheid voor senioren

  27 september 2023

  Hoe vaak krijgt u een mail of en WhatsAppbericht waarvan u denkt: klopt dit wel? In deze tijd waarin veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en geld afhandig te maken. Op dinsdag 10 oktober organiseren wij samen met Knooppunt Informele zorg en Partners in Welzijn een gratis bijeenkomst over digitale veiligheid voor senioren.

 • Zelfredzaamheid van onze inwoners vergroten

  27 september 2023

  Het aantal mensen dat (huishoudelijke) ondersteuning vanuit de Wmo nodig heeft, neemt de komende jaren in rap tempo toe. Maar dit loopt niet gelijk met de hoeveelheid mensen die de ondersteuning bieden. Hierdoor is het bieden van ondersteuning op de huidige manier steeds moeilijker.

 • Week tegen Eenzaamheid

  28 september 2023

  Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Dan vinden in het hele land activiteiten plaats om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ook wij doen mee! Er vinden verschillende activiteiten plaats voor inwoners van alle leeftijden. Want eenzaamheid is niet aan leeftijd gebonden en speelt in alle lagen van de samenleving.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Corry van Ballegooy-Boijens uit Geleen

  25 september 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op zaterdag 23 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Corry van Ballegooy-Boijens uit Geleen. Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • De boodschap van gelijkheid is belangrijk

  22 september 2023

  “Ruim een jaar geleden werd ik wethouder. Een van de onderwerpen waaraan ik hard werk is inclusie. Een moeilijk woord voor iets dat eigenlijk heel begrijpelijk is. Ik hecht hier persoonlijk veel waarde aan. Iedereen moet in de samenleving mee kunnen doen. Met respect en begrip voor anderen.

 • Nieuwe spoorbrug tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna bijna klaar

  In 2019 werd de spoorbrug tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna deels afgesloten. De brug had betonrot. Vanaf dat moment kon alleen licht verkeer de brug gebruiken. Auto’s moesten omrijden. Daar komt nu, met de komst van de nieuwe brug, een eind aan. We verwachten dat de nieuwe brug eind 2023 klaar is.

 • Sportpark Glanerbrook: nul op de meter, ook in euro’s

  28 september 2023

  Energiekosten. Menigeen ligt er ’s nachts wakker van. Ook de gemeente doet er alles aan om het energieverbruik van gebouwen en voorzieningen zo laag mogelijk te houden. Hoe zit dat eigenlijk met Sportpark Glanerbrook?

 • Bijeenkomst over veiligheid bij evenementen

  19 september 2023

  Organiseert u evenementen in gemeente Sittard-Geleen? Dan heeft u vast wel gemerkt dat er steeds meer van u wordt verwacht als het op veiligheid voor uw evenement aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van beveiliging en EHBO, het opstellen van een goed veiligheidsplan en het in kaart brengen van risico’s. Om u te helpen en informeren over dit soort taken nodigen we u van harte uit om op 10 oktober naar de informatiebijeenkomst over veiligheid(risico’s) bij evenementen te komen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Nico Leurs uit Limbricht

  18 september 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 15 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Nico Leurs uit Limbricht. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Buurtpreventieteams naar de Risk Factory in Venlo

  15 september 2023

  Het is een warme vrijdagochtend begin september en er verzamelt zich een groep mensen bij het Zorg- en Veiligheidshuis in Geleen. Er hangt een enthousiaste sfeer en je kan merken dat deze mensen worden verbonden door de werkzaamheden waar ze dagelijkse mee bezig zijn. Er heerst een zekere samenhorigheid. Het zijn buurtpreventisten, boa’s en wijkagenten.

 • Buitengewoon opsporingsambtenaren in Sittard-Geleen krijgen bodycams

  15 september 2023

  Onze buitengewoon opsporingsambtenaren (boa) dragen vanaf 21 september 2023 bodycams. Een bodycam is een kleine draagbare camera die de boa op het uniform draagt. Dit om de veiligheid van de boa te vergroten en om te voorkomen dat situaties erger worden of uit de hand lopen. De boa draagt de bodycam altijd openlijk en duidelijk zichtbaar.

 • Sittard-Geleen leeft mee met Marokko

  15 september 2023

  De zware aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië hebben helaas naast materiële schade ook veel slachtoffers veroorzaakt. Gitzwarte dagen voor heel veel mensen in de getroffen gebieden. De gevolgen van de aardbeving in Marokko raakt zeker ook de Marokkaanse gemeenschap in Sittard-Geleen die met ongeveer 3000 inwoners groot van omvang is.

 • Fietspad Eggerweg-De Landgraaf afgesloten vanwege brand

  14 september 2023

  Aan de rand van Geleen is een bestelbusje uitgebrand. Het busje was geladen met vaten.

 • Omleidingsroute voor fietsers en scooters Frans Erenslaan in Geleen

  14 september 2023

  De Frans Erenslaan is afgesloten want het asfalt wordt vernieuwd.

 • Week van lezen en schrijven 2023

  18 september 2023

  In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen van 16 jaar en ouder laaggeletterd. Dat betekent dat zij moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor vrijwilligers Kindcentrum Sittard

  07 september 2023

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op 7 september een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Audrey Smits-Vroomen en mevrouw Margriet Wagener-Jetten uit Sittard. Beide dames ontvingen een Speld van Verdienste.

 • Aanvang bouw nieuwe huisvesting medewerkers Sittard-Geleen in Mauritspark

  06 september 2023

  Op dinsdag 5 september gaf wethouder Léon Geilen het startsein voor de verbouwing van het pand waar in 2025 de eerste twee gemeentelijke teams een nieuwe werkplek krijgen: Wijkbeheer en Openbare Ruimte.

 • Ontdek Sittard-Geleen: inspiratiezuilen geplaatst op drie locaties

  05 september 2023

  Het hele jaar door is er van alles te zien en beleven in Sittard-Geleen. Van cultureel erfgoed, evenementen en mooie wandel- en fietsroutes tot leuke winkels en gezellige restaurants. Al deze activiteiten zijn vanaf vandaag te bekijken via drie inspiratiezuilen verspreid over de gemeente.

 • Onveilige situaties rond scholen

  04 september 2023

  Brengt u uw kinderen wel eens met de auto naar school? U bent niet de enige. Het is druk rond de basisscholen.

 • Laat u niet vangen door phishingmails!

  31 augustus 2023

  ‘Phishing’ is een vorm van cybercriminaliteit die veel voor komt. Hierbij doen hackers zich voor als betrouwbare afzenders, zoals banken, overheidsinstanties of bekende bedrijven. Ze proberen zo om gevoelige informatie van nietsvermoedende slachtoffers te bemachtigen.

 • Dagboek van een Herdershond live vanuit Sittard

  29 augustus 2023

  Het kloosterplein in Sittard wordt het decor van de live-uitzending van de musical Dagboek van een Herdershond.

 • Is een rookwolk gevaarlijk voor de omgeving?

  09 augustus 2023

 • Kiek Oet bijeenkomst voor ondernemers Sittard -Geleen

  20 september 2023

  Veiligheid is een zaak van ons allemaal maar criminaliteit is niet altijd meteen zichtbaar. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen. In huurpanden met onduidelijke activiteiten, in winkels die nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen.

 • Tijdelijk visverbod vijvers Schwienswei verlengd

  28 juli 2023

  In de vijvers in de Schwienswei in Sittard mag tijdelijk niet gevist worden. De visvereniging in de Schwienswei is gestopt.

 • Iets melden? Gebruik de Fixi app!

  05 juli 2023

  Heeft u hem al gezien? Onze nieuwe app voor meldingen? Hij heet de Fixi app!

 • Riool verstopt? Meld het bij de gemeente!

  05 juni 2023

  Heeft u een verstopt riool? Bel dan altijd eerst naar de gemeente via telefoonnummer 14 046. Dat kan ook ’s avonds en in het weekend.

 • Groot onderhoud wegen

  21 februari 2023

  We zijn altijd aan het werk aan onze wegen. Groot onderhoud wegen heet dit programma.

 • Sittard-Geleense Supersterren gezocht

  23 januari 2023

  Welke jonge held of heldin verdient het jeugdlintje van Sittard-Geleen? Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen. Maar er is ook veel jeugd die zich inzet voor de samenleving en hiervoor een onderscheiding verdient. Daarom reikt gemeente Sittard-Geleen jeugdlintjes uit als blijk van waardering.

 • Storm- of wateroverlast, waar melden?

  Alleen bij acuut gevaar belt u naar 112. Voorbeelden van acuut gevaar zijn instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten, een boom dreigt over de weg te vallen, er is risico op kortsluiting of brand of u kunt zichzelf niet in veiligheid brengen.