Nieuwsoverzicht

 • Ondernemers aan het woord: Van Esch Floral

  08 december 2023

  Als iets veelzijdig is, dan zijn het bloemen wel. Ze geven kleur aan je omgeving, je kunt ze gebruiken om een romantisch gebaar te maken, ze kunnen je opvrolijken en ze dragen bij aan een mooi afscheid van een dierbare.

 • Raadsvergadering 13 en 14 december

  08 december 2023

  Op woensdag 13 december vergadert de gemeenteraad om 18.30 uur. Op donderdag 14 december is het vervolg. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Ook is het mogelijk om de vergadering op een later moment terug te kijken.

 • Iedereen verdient een lichtpuntje

  08 december 2023

  Wij vinden het belangrijk dat we aandacht voor elkaar hebben. Zeker in deze tijd. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen omringd wordt door de warmte van naasten. Daarom verspreiden we graag zoveel mogelijk ‘lichtpuntjes’ in onze gemeente.

 • Grenslandconferentie in 2025 in Sittard-Geleen

  07 december 2023

  Elk jaar brengt de Grenslandconferentie de hoofdrolspelers van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen (Duitsland) en Nederland samen. In 2025 zal deze conferentie in Sittard-Geleen plaatsvinden. Dit is gisteren op de conferentie in Nijmegen bekend gemaakt.

 • SportContrainer vanaf 6 december in Geleen-Zuid

  05 december 2023

  Met de wijkontwikkeling Luuj make Gelaen Zuid werken we in Geleen-Zuid aan een gezonde en veilige wijk. Dat doen we onder andere door sport en beweging voor iedereen leuk en toegankelijk te houden. Dat kan al heel eenvoudig, door samen buiten te sporten.

 • Eigenaren Casa Mia blij met plannen Corio Glana

  04 december 2023

  De gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Limburg zijn partners bij de nieuwe inrichting van de Geleenbeek in het centrum van Sittard.

 • Rode toplaag voor fietspaden

  04 december 2023

  In 2023 hebben we bij een groot aantal wegen het asfalt vernieuwd. Sommige wegen hebben ook een strook voor fietsers. Zoals de Frans Erenslaan, de Molenstraat en de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen.

 • Praat Mee tafel ‘Zorg in de Mijnstreek’

  04 december 2023

  Verschillende (zorg)organisaties, onder andere Zuyderland en zorgverzekeraar CZ, denken na over de toekomst van de zorg.

 • Werkzaamheden Bergerweg, Lissabonlaan klaar!

  04 december 2023

  Op de kruispunten Bergerweg – Lissabonlaan en Bergerweg – Hasseltsebaan (N276) zijn de stoplichten vervangen.

 • Ronde 4 december

  06 december 2023

  Op maandag 4 december vindt een uitloop van de rondevergadering van 30 november 2023 plaats waarin de tweede termijn van het voorstel over het Subregionaal detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek behandeld wordt.

 • Zuid-Limburgse gemeenten gezamenlijk aan de slag met vrijetijdseconomie

  04 december 2023

  Zestien Zuid-Limburgse gemeenten hebben besloten om gezamenlijk uitvoering te geven aan de Visie Vrijetijdseconomie 2030 Bestemming Zuid-Limburg (Visie VTE ZL). De wethouders vrijetijdseconomie van de zestien gemeenten hebben ingestemd met het gezamenlijk uitvoeringsprogramma.

 • Praat mee over de Omgevingsvisie 2040

  01 december 2023

  De gemeente Sittard-Geleen werkt samen met inwoners, bedrijven en organisaties aan een nieuwe Omgevingsvisie voor de stad. Deze visie wordt in diverse stappen uitgewerkt. Een tweede stap in het proces is afgerond.

 • Vidar medewerkers helpen met start sloop

  30 november 2023

  Vidar krijgt in de toekomst een nieuwe locatie op de Mijnweg/Tunnelstraat in Geleen. Het zal nog zeker vier jaar duren voordat dit af is, maar de sloop kan al beginnen. Vanaf 1 december werken Vidar medewerkers mee aan de sloop van het oude gebouw.

 • Naomy: “Het geeft veel kracht dat ik met mijn ervaring anderen kan helpen”

  30 november 2023

  Op 25 november startte weer de jaarlijkse campagne ‘Orange the World’. Gemeenten, provincies, bedrijven, maatschappelijke organisaties en sportclubs organiseren dan allerlei activiteiten om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en stoppen. Ook Sittard-Geleen doet mee.

 • Heeft u een winterjas nodig? Haal hem op!

  30 november 2023

  De winter staat voor de deur en de temperaturen dalen. Tijd om de winterjas weer aan te trekken. Niet voor iedereen is het weggelegd om een winterjas te kopen. Heeft u een winterjas nodig? Lees dan dit bericht waar en wanneer u een jas kunt ophalen.

 • Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari

  05 december 2023

  Alle inwoners van Sittard-Geleen zijn van harte uitgenodigd voor de Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 9 januari 2024. Komt u samen met ons het nieuwe jaar inluiden? In tegenstelling tot eerdere jaren is deze bijeenkomst in 2024 gepland op de tweede dinsdag van januari.

 • Aanpassing uitslag verkiezingen

  29 november 2023

  Er is een fout gevonden in de verkiezingsuitslag. Het gemeentelijk stembureau (GBS) heeft dit onderzocht.

 • 58 betaalbare woningen in Sittard-Geleen door 725.000 euro subsidie van het Rijk

  29 november 2023

  U heeft het misschien al gehoord: de gemeente ontvangt een subsidie van 725.000 euro voor twee woningbouwprojecten. Eén in Einighausen en één in Geleen. Het gaat om startklare projecten die dreigden stil te vallen als gevolg van gestegen kostenplaatjes.

 • Sportpark Glanerbrook ontvangt 2,5 miljoen euro Europese subsidie voor verduurzaming

  28 november 2023

  Het sportpark Glanerbrook in Sittard-Geleen heeft de maximale subsidie van 2,5 miljoen euro gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de verduurzamingsmaatregelen van de vernieuwbouw.

 • Lichtjesavond Lahrhof, het was prachtig!

  27 november 2023

  De Lichtjesavond in begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard was weer hartverwarmend. Ondanks de regen werden 1000 kaarsjes uitgedeeld en gebrand. Ook de fakkels, vuurblikken en muziek zorgden voor een mooie sfeer.

 • Controles op thuisprostitutie

  30 november 2023

  Thuisprostitutie is verboden in Sittard-Geleen. Thuisprostitutie gaat vaak samen met mensenhandel, onveilige en/of ongezonde situaties, overlast en criminaliteit. Om hier meer zicht op de hebben, voert de gemeente controles uit.

 • Stop geweld waaronder tegen vrouwen en meisjes

  30 november 2023

  Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld, waaronder tegen vrouwen en meisjes. We sluiten aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november het Stadhuis in Sittard en op 9 december de Stadswinkel in Geleen oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 • Nieuwe inrichting Geleen-Zuid

  24 november 2023

  Op maandag 20 november tekenden we samen met het Waterschap en de woningbouwvereniging ZOwonen een contract om met elkaar te werken aan de ontwikkeling van de wijk Geleen-Zuid. Samen met de bewoners denken we na over wonen en het vernieuwen van de inrichting van delen in deze wijk.

 • Nieuw riool en inrichting Rozenlaan, Gladiolensingel en Klaproosstraat Geleen

  23 november 2023

  We vernieuwen het riool in de Rozenlaan, de Gladiolensingel en de Klaproosstraat in Geleen. We leggen een gescheiden riool aan, één voor vuil water en één voor regenwater.

 • Rijkssubsidie van 725.000 euro voor twee woningbouwprojecten in Sittard-Geleen

  22 november 2023

  De gemeente Sittard-Geleen ontvangt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidie van 725.000 euro voor twee woningbouwprojecten in Einighausen en Geleen. Het gaat om projecten die startklaar zijn. Maar die door veranderde economische omstandigheden dreigden stil te vallen.

 • Liveblog Tweede Kamerverkiezingen 2023

  Update 29 november: Er is een fout gevonden in de verkiezingsuitslag. Het gemeentelijk stembureau (GBS) heeft dit onderzocht.

 • Een jeugdlintje voor drie kinderen uit Sittard-Geleen

  21 november 2023

  Locoburgemeester Leon Geilen heeft vandaag het jeugdlintje van Sittard-Geleen uitgereikt aan drie kinderen: Sil, Merel en Renske. Zij zetten zich alle drie op een heel bijzondere manier in voor de samenleving. Daarom zet de gemeente Sittard-Geleen ze graag in het zonnetje!

 • Oefening Koninklijke Landmacht

  06 december 2023

  Van 11 tot en met 15 december is er weer een oefening van de Koninklijke Landmacht. De militairen verplaatsen zich te voet en met voertuigen door onze gemeente. Deze activiteiten zullen voornamelijk in de nacht plaatsvinden.

 • Jeugdkampioenen 2023: meld ze nu aan!

  20 november 2023

  Op 4 januari 2024 is de Dag der Jeugdsportkampioenen! Sittard-Geleen kent ongelofelijk veel jong sporttalent. En daar is de gemeente waanzinnig trots op. Begin 2024 gaan we de jeugdkampioenen weer eren.

 • Nieuwe woningen in Nieuw-Absbroek

  20 november 2023

  In het bouwplan Nieuw-Absbroek worden straks nieuwe woningen gebouwd. Er is al een aarden wal gemaakt van 1,5 meter hoog. Deze wal vormt de rand van de nieuwe woonwijk. Op de wal planten we bomen en struiken. Het wordt een mooie groene rand van de nieuwe woonwijk.

 • Knuffels kunnen niet praten, jij wel!

  19 november 2023

  In de Week tegen Kindermishandeling staan we stil bij het recht van kinderen om veilig op te kunnen groeien. Helaas is dat nog niet altijd de werkelijkheid voor elk kind. In elke klas zit gemiddeld nog steeds één kind dat in aanraking komt met huiselijk geweld.

 • Werkzaamheden Lissabonlaan: Winkels en bedrijven bereikbaar

  17 november 2023

  Op dit moment werken we aan de kruispunten Bergerweg – Lissabonlaan en Bergerweg – Hasseltsebaan (N276). Dit is een groot verkeerspunt, vlakbij het Fortuna Stadion.

 • Ben loyaal, koop lokaal!

  17 november 2023

  Ondernemers en mkb-bedrijven zorgen ervoor dat het fijn wonen, werken en leven is in onze gemeente. Ze dragen bij aan werkgelegenheid, toerisme en ontspanning. En daarmee ook aan de economische groei en bloei in Sittard-Geleen.

 • Ondernemers Westelijke Mijnstreek weer in de race voor Brilliant Business Awards

  17 november 2023

  Op de Dag van de Ondernemer, vrijdag 17 november, lanceren de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen de nominatieronde van de vijfde editie van de Brilliant Business Awards.

 • Glanerbrook open tijdens verbouwing. Hoe werkt dat?

  17 november 2023

  De vernieuwbouw van Glanerbrook is in volle gang. Toch kunt u er ook nu sporten, zwemmen of schaatsen. Vestigingsmanager Ralph Verbael legt uit wat dat betekent voor het project.

 • Nationale Actieagenda Mkb-dienstverlening zet behoefte van ondernemer centraal

  05 december 2023

  Een betere mkb-ondersteuningsinfrastructuur stelt ondernemers in staat hun producten, diensten en bedrijfsprocessen toekomstbestendig te maken. Dat is het doel van de Nationale Actieagenda Mkb-dienstverlening, die onlangs aan minister Micky Adriaansens (EZK) werd aangeboden.

 • Telefoontje over de gemeentegids? Vertrouw het niet!

  16 november 2023

  De laatste tijd krijgen wij regelmatig het signaal dat ondernemers gebeld of gemaild worden door zogenaamde advertentieverkopers. Deze verkopers doen alsof ze – namens de gemeente – advertenties voor de gemeentegids verkopen. Wij willen u voor deze oplichters waarschuwen. Wij geven namelijk geen gemeentegids uit.

 • NK Tegelwippen 2023: we hebben gewonnen!

  16 november 2023

  Maar liefst 7.843 tegels zijn vervangen door groen. Dank jullie wel inwoners van Sittard-Geleen! Wat een geweldige score. Sittard-Geleen is alweer een stukje groener en mooier.

 • Vijverweg en Pastoor Chappinstraat, Sittard

  13 november 2023

  Bij de nieuwe appartementen ‘De Viever’ wordt een container voor afval onder de grond geplaatst. We hebben goed gekeken hoe de vrachtwagens, zonder schade aan tegels en de weg, de container kunnen leegmaken.

 • Ziet u een Aziatische hoornaar? Meld het alstublieft.

  10 november 2023

  De Aziatische hoornaar is een gevaar voor onze bijen en insecten. De Europese hoornaar niet. Voor u om te onthouden: “Ziet u rood? Maak het dan niet dood”. Want de Europese hoornaar is rood met zwart.

 • Werkzaamheden Burgemeester Lemmensstraat in Geleen

  09 november 2023

  In de Burgemeester Lemmensstraat vernieuwen we het asfalt. De vakken waarin we werken zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden.

 • Lantaarnpaal kapot? Meld het ons.

  09 november 2023

  Het is weer vroeg donker. De lantaarnpalen branden dan ook weer langer. Ziet u onderweg een lantaarnpaal die niet brandt?

 • Brug over het spoor Veestraat Sittard open voor fietsers en voetgangers

  09 november 2023

  De nieuwe brug over het spoor in de Veestraat is sinds maandag 6 november open voor fietsers en voetgangers.

 • Zeer geslaagd G-debat

  09 november 2023

  Donderdag 2 november jongstleden vond het eerste G-debat plaats in Sittard-Geleen. Veertien mensen met een verstandelijke handicap gingen in gesprek met onze burgemeester, wethouders en raadsleden over waar ze tegenaan lopen in onze gemeente. Een belangrijke stap richting inclusie en gelijke kansen voor iedereen in onze gemeente.

 • Pleintje In de Camp Sittard is klaar

  08 november 2023

  Het pleintje In de Camp is voor veel bewoners van Broeksittard een belangrijke plek om elkaar te ontmoeten. Het

 • Online test helpt mantelzorgers

  06 november 2023

  Sittard-Geleen en Heerlen zijn de eerste gemeenten in Limburg waarvan inwoners de mantelzorgtest kunnen doen. De mantelzorgtest geeft een beeld van hoe zwaar een mantelzorger wordt belast. Mantelzorgers die de test invullen krijgen daarna praktische tips en een overzicht van (lokale) hulp bij zorg voor hun naaste.

 • Sittard-Geleen maakt tijdelijk samenwonen met behoud van uitkering mogelijk

  09 november 2023

  Uitkeringsgerechtigden in Sittard-Geleen kunnen voor een periode van 6 maanden gaan samenwonen zonder dat het gevolgen heeft voor hun uitkering. Op die manier kan het samenwonen eerst uitgeprobeerd worden, zonder de angst de uitkering direct te verliezen.

 • Jenaplanschool de Vlieger en Kinderopvang Bambini naar schoolgebouw Pattonstraat 2 in Sittard

  02 november 2023

  Het stadsbestuur van Sittard-Geleen is voornemens het schoolgebouw aan de Pattonstraat 2 in Sittard opnieuw in gebruik te geven voor basisonderwijs in combinatie met kinderopvang.

 • 24 november, Lichtjesavond Sittard

  02 november 2023

  Voor wie steekt u een kaarsje aan? In begraaf- en gedenkpark Lahrhof aan de Lahrstraat in Sittard herdenken we op 24 november weer alle dierbaren in een warme sfeer. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is iedereen welkom.

 • 40 miljoen euro voor een groen en gezond Zuid-Limburg

  01 november 2023

  Op 1 november ondertekenden het Rijk en tien samenwerkende gemeenten in centraal westelijk Zuid-Limburg de Regio Deal ‘Ingenieus, Groen en Gezond: Zuid-Limburg maakt Nederland groter’. De tien gemeenten- Beek, Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Sittard-Geleen, Stein, Vaals en Valkenburg aan de Geul - hebben gezamenlijk vier programmalijnen opgezet waarin de komende 4 jaar stevig vanuit het Rijk én de gemeenten wordt geïnvesteerd.

 • Gouverneur Roemer op ambtsbezoek in Sittard-Geleen

  31 oktober 2023

  De commissaris van de Koning Emile Roemer was maandag 30 oktober op ambtsbezoek in Sittard-Geleen. Tijdens zijn bezoek heeft hij - soms in de stromende regen - verschillende belangrijke onderwerpen in de gemeente besproken en kennisgemaakt met diverse betrokkenen en projecten.

 • Nationale Klimaatweek 2023 in Sittard-Geleen

  27 oktober 2023

  Van 30 oktober tot en met 5 november vindt de Nationale Klimaatweek plaats. In heel Nederland is er deze week extra aandacht voor het klimaat. Iedereen kan iets doen voor een beter klimaat. En elke stap is er één. In onze gemeente zijn er al heel wat goede voorbeelden te vinden. We delen ze hieronder met u.

 • Elisabeth van Barstraat Sittard 1 dag afgesloten

  24 oktober 2023

  Bij het kruispunt met de Parallelweg wordt dinsdag 31 oktober een deel van het asfalt vernieuwd.

 • Workshops veiligheid bij evenementen

  24 oktober 2023

  De bijeenkomst ‘veiligheid bij evenementen’ krijgt een vervolg in de vorm van twee workshops. We organiseren deze op 16 januari en 27 februari 2024.

 • Lissabonlaan Sittard afgesloten vanaf 11 november

  24 oktober 2023

  Op de kruispunten Bergerweg – Lissabonlaan en Bergerweg – Hasseltsebaan (N276) vervangen we de stoplichten. We voeren ook werkzaamheden uit aan de plekken om over te steken én we vervangen op één plek het asfalt.

 • Koop een kast, bureau of bureaustoel voor € 10!

  23 oktober 2023

  Op zaterdag 28 oktober van 10.00 - 15.00 uur kunnen inwoners, organisaties en stichtingen kantoormeubels van onze gemeente kopen. Aan de Mijnweg 1 in Geleen (oud OCI-gebouw) kan iedereen meubels kopen voor € 10 per stuk. De opbrengst gaat naar een goed doel.

 • Eigen bijdrage Wmo in 2024 naar € 20,60

  19 oktober 2023

  Vanaf 1 januari 2024 verandert de eigen bijdrage (het ‘abonnementstarief’) voor hulp of ondersteuning uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Behalve voor Beschermd Wonen. De eigen bijdrage wijzigt van € 19,- naar maximaal € 20,60 per maand.

 • Sporten en bewegen makkelijk en dicht bij huis

  19 oktober 2023

  We vinden het belangrijk om inwoners van Sittard-Geleen te helpen bij een gezonde en actieve leefstijl. Want zo werken we aan een veerkrachtige stad. Andries Houtakkers (wethouder Sport) vertelt:

 • Bladvegen en bladkorven

  08 december 2023

  Het is weer herfst. Ieder jaar ruimen we de bladeren voor u op. We vegen de wegen volgens een vast schema. De bladkorven staan op de plekken waar ze het meeste nodig zijn. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat hangt af van de boom en van het weer. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd. Zoals u van ons gewend bent.

 • Samenwerkende overheden beste kans voor Zuid-Limburgs warmtenet

  18 oktober 2023

  De gemeenten Sittard-Geleen en Stein, Beek, Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, de Provincie Limburg en Enpuls Warmte Infra gaan samen verder onderzoek doen naar een publiek warmtenet. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een grootschalig warmtenet in Zuid-Limburg; het Warmtenet Zuid-Limburg.

 • Werkzaamheden Elsenburglaan in Geleen

  17 oktober 2023

  In de Elsenburglaan, vernieuwen we vanaf de rotonde Dassenkuillaan tot aan de rotonde Businesspark de toplaag van het asfalt. Waar nodig repareren we ook de laag ónder de toplaag.

 • Wereldarmoededag 2023

  17 oktober 2023

  Vandaag is Wereldarmoededag. Op deze dag wordt overal op de wereld stilgestaan bij mensen die te maken hebben met armoede, honger, geweld en angst. Ook wij laten deze dag niet zomaar voorbij gaan! Want ook in onze gemeente worden inwoners geraakt door de stijgende prijzen en hebben moeite om rond te komen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Sjef Schurgers uit Sittard

  19 oktober 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op maandag 16 oktober een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Sjef Schurgers uit Sittard. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Glanerbloempje is er voor iedereen

  17 oktober 2023

  Al 14 jaar biedt Glanerbloempje mensen een gezellige tijd. Senioren komen er graag voor een kopje koffie of een high tea. En kinderen die het thuis niet zo breed hebben, kunnen er terecht voor een gratis kinderfeestje.

 • De Week van de Veiligheid in Sittard-Geleen

  18 oktober 2023

  “Veiligheid is iets waar we allemaal samen aan kunnen werken”
  We blikken terug op vorige week die in het teken stond van veiligheid.

 • Twee nesten hoornaars weggehaald

  16 oktober 2023

  Vorige week hebben we twee hele grote nesten van Aziatische hoornaars weggehaald. Eén nest hing in een boom in Geleen. Het andere nest hing in een boom in Born.

 • Het Jeugdeducatiefonds helpt kinderen die opgroeien met weinig geld

  13 oktober 2023

  Honderden kinderen in Sittard-Geleen hebben het lastig op school. Niet omdat ze moeilijk leren, maar omdat ze opgroeien in een gezin dat niet veel geld te besteden heeft. Daar willen we graag wat aan doen. Op 11 oktober bezocht het Jeugdeducatiefonds onze gemeente. Ze spraken met de verschillende basisscholen over het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen.

 • Onderzoek bodem Engelenkampstraat Sittard

  16 oktober 2023

  In de Engelenkampstraat en de Rosmolenstraat is de bodem vervuild. Er heeft vroeger een gasfabriek gestaan. Op dit moment onderzoeken we de vervuiling in de bodem.

 • Gemeente Sitard-Geleen hijst vredesvlag

  10 oktober 2023

  De gemeente heeft besloten om de vredesvlag te hijsen. Het conflict in het Midden-Oosten is complex en gevoelig. We willen ons als gemeenschap richten op het bevorderen van dialoog, begrip en vreedzaamheid.

 • Mijn telefoon is gehackt! Wat nu?

  10 oktober 2023

  Vermoedt u dat uw telefoon gehackt is? Dan is het belangrijk om snel te handelen en de nodige maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen:

 • Controle garageboxen in Sittard-Geleen

  09 oktober 2023

  De gemeente heeft afgelopen maanden 425 garageboxen in de wijken Geleen-Zuid en Geleen-Centrum gecontroleerd. Dit is ruim 70% van de garageboxen in deze twee wijken. De overgebleven garageboxen worden komende maanden nog gecontroleerd.

 • Energietoeslag 2023

  28 november 2023

  In 2022 kregen huishoudens met een laag inkomen een tegemoetkoming in de stijgende energieprijzen: de energietoeslag. Met dit extra geld konden zij (een deel van) de energiekosten betalen. Ook in 2023 komt er een energietoeslag. In dit nieuwsbericht vertellen we u alvast meer hierover.

 • Start Week van de Veiligheid

  05 oktober 2023

  Wij vinden het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen en ondernemers veilig kunnen ondernemen. Van 9 tot en met 15 oktober is weer de landelijke Week van de Veiligheid. Het is dé week waarin diverse organisaties het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen. Ook wij doen mee.

 • Naar het Oktoberfeest? Dit moet u weten!

  06 oktober 2023

  Het Oktoberfeest vindt plaats van 13 tot en met 18 oktober plaats in de historische binnenstad van Sittard. Bent u van plan om het Oktoberfeest te bezoeken? Lees dan hier alle handige informatie.

 • Last van muggen? Wij hebben tips voor u

  03 oktober 2023

  Veel inwoners klagen over last van muggen. Dat komt omdat in het begin van de zomer weinig regen viel. En muggen hebben water nodig. Die regen viel in juli. Dan blijven de larven nog zo’n 4 weken in het water groeien, daarna vliegen ze uit. En dán begint het gezoem in de nacht.

 • Financieel fit: geldfit.nl geeft handige tips om geld te besparen

  03 oktober 2023

  Wilt u weten wat u kunt doen om meer geld over te houden? Of kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken om financiële problemen te voorkomen? Dan kunt u terecht op geldfit.nl, zodat u zelf (of samen met iemand) aan de slag kan gaan. Het doel van deze samenwerking is: voorkomen dat betalingsproblemen uitgroeien tot schuldzorgen.

 • Winterjas die u niet meer gebruikt? Doneer hem nu!

  02 oktober 2023

  In Limburg wonen mensen die in armoede leven. Ook in onze gemeente. Daarom organiseren wij samen met L1, Stichting Samen voor Maastricht en Limburgse gemeenten een warme winteractie. Heeft u een winterjas die u niet meer gebruikt? Maar is deze jas wel nog goed genoeg om de winter mee door te komen? Doneer uw jas dan van 2 tot en met 30 oktober voor de actie ‘Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart!’

 • Week van de Toegankelijkheid 2023

  02 oktober 2023

  In Sittard-Geleen vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Met of zonder beperking. Dat noemen we een inclusieve samenleving. In de landelijke Week van de Toegankelijkheid (2 tot en met 7 oktober) staan we hier extra bij stil.

 • Veranderingen bouwregelgeving in 2024

  29 september 2023

  Bent u volgend jaar van plan te (ver)bouwen? Let dan op! Vanaf 1 januari 2024 krijgt u namelijk te maken met nieuwe regelgeving. Op 1 januari gaan zowel de Omgevingswet als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. Benieuwd wat deze wetten voor u betekenen? Lees dan verder.

 • Geldpotjes blijven vaak onbenut: gebruik jij ze?

  03 oktober 2023

  Steeds meer inwoners komen niet rond met hun geld. Door duurdere boodschappen en kleren, een hoge energierekening, onbetaalbare benzine, wéér een hoger eigen zorgrisico. Maar ook omdat ze geen gebruik maken van allerlei overheidspotjes en steunmaatregelen. Samen Erop Vooruit wil die mensen helpen en ziet daarbij een belangrijke rol voor vrijwilligers.

 • Het grootste najaarsfeest van het zuiden barst weer los!

  29 september 2023

  Van 13 tot en met 18 oktober barst het Oktoberfeest weer los in de historische binnenstad van Sittard. Met drie grote feestpaviljoens, een Almhütte met twee verdiepingen, een houten kerkje, grote Wiesnkermis, Biergarten, een nieuwe Miss Oktoberfeest en veel activiteiten belooft het een spectaculaire editie te worden.

 • Oefening Mobiele Eenheid in Sittard

  29 september 2023

  Op woensdag 4 oktober vindt in onze gemeente een oefening van de Mobiele Eenheid (ME) plaats. Tijdens de oefening trainen verschillende politiemensen en zijn er figuranten.

 • Gemeente Sittard-Geleen presenteert sluitende begroting voor 2024

  15 november 2023

  De gemeente Sittard-Geleen presenteert een sluitende begroting voor 2024. In de begroting staat wat de gemeente de volgende vier jaar wil bereiken en wat dat kost. Ondanks de bescheiden structurele ruimte wordt met 37 miljoen aan incidentele investeringen in de komende twee jaren flink aan de weg getimmerd.

 • Lichtjesavond Lahrhof Sittard - 24 november

  12 oktober 2023

  Heeft u al eens een Lichtjesavond bezocht? Dan kent u de mooie sfeer met duizenden kaarsen, stemmige muziek en warme koffie. Herdenk uw dierbaren op vrijdag 24 november tijdens de Lichtjesavond op begraaf- en gedenkpark Lahrhof, Lahrstraat 18 in Sittard.

 • Training diefstal en omgaan met agressie richting ondernemers

  27 september 2023

  Heeft u of uw medewerkers wel eens te maken met lastige of zelfs agressieve klanten? Neem dan deel aan de training ‘diefstal en omgaan met agressie richting ondernemers’. De training wordt georganiseerd tijdens de Week van de Veiligheid op maandag 9 oktober samen met het Platform Veilig Ondernemen.

 • Bijeenkomst digitale veiligheid voor senioren

  27 september 2023

  Hoe vaak krijgt u een mail of en WhatsAppbericht waarvan u denkt: klopt dit wel? In deze tijd waarin veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en geld afhandig te maken. Op dinsdag 10 oktober organiseren wij samen met Knooppunt Informele zorg en Partners in Welzijn een gratis bijeenkomst over digitale veiligheid voor senioren.

 • Zelfredzaamheid van onze inwoners vergroten

  27 september 2023

  Het aantal mensen dat (huishoudelijke) ondersteuning vanuit de Wmo nodig heeft, neemt de komende jaren in rap tempo toe. Maar dit loopt niet gelijk met de hoeveelheid mensen die de ondersteuning bieden. Hierdoor is het bieden van ondersteuning op de huidige manier steeds moeilijker.

 • Week tegen Eenzaamheid

  28 september 2023

  Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Dan vinden in het hele land activiteiten plaats om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ook wij doen mee! Er vinden verschillende activiteiten plaats voor inwoners van alle leeftijden. Want eenzaamheid is niet aan leeftijd gebonden en speelt in alle lagen van de samenleving.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Corry van Ballegooy-Boijens uit Geleen

  25 september 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op zaterdag 23 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Corry van Ballegooy-Boijens uit Geleen. Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • De boodschap van gelijkheid is belangrijk

  22 september 2023

  “Ruim een jaar geleden werd ik wethouder. Een van de onderwerpen waaraan ik hard werk is inclusie. Een moeilijk woord voor iets dat eigenlijk heel begrijpelijk is. Ik hecht hier persoonlijk veel waarde aan. Iedereen moet in de samenleving mee kunnen doen. Met respect en begrip voor anderen.

 • Lever je tuintegels in voor gratis planten

  21 september 2023

  Als we tegels en klinkers in onze tuinen vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland koeler op warme dagen én veel mooier! In een tuin met tegels of klinkers blijft de hitte langer hangen. En bij zware regenbuien kan het regenwater niet snel wegstromen.

 • Nieuwe spoorbrug tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna bijna klaar

  In 2019 werd de spoorbrug tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna deels afgesloten. De brug had betonrot. Vanaf dat moment kon alleen licht verkeer de brug gebruiken. Auto’s moesten omrijden. Daar komt nu, met de komst van de nieuwe brug, een eind aan. We verwachten dat de nieuwe brug eind 2023 klaar is.

 • Sportpark Glanerbrook: nul op de meter, ook in euro’s

  28 september 2023

  Energiekosten. Menigeen ligt er ’s nachts wakker van. Ook de gemeente doet er alles aan om het energieverbruik van gebouwen en voorzieningen zo laag mogelijk te houden. Hoe zit dat eigenlijk met Sportpark Glanerbrook?

 • Bijeenkomst over veiligheid bij evenementen

  19 september 2023

  Organiseert u evenementen in gemeente Sittard-Geleen? Dan heeft u vast wel gemerkt dat er steeds meer van u wordt verwacht als het op veiligheid voor uw evenement aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van beveiliging en EHBO, het opstellen van een goed veiligheidsplan en het in kaart brengen van risico’s. Om u te helpen en informeren over dit soort taken nodigen we u van harte uit om op 10 oktober naar de informatiebijeenkomst over veiligheid(risico’s) bij evenementen te komen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Nico Leurs uit Limbricht

  18 september 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 15 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Nico Leurs uit Limbricht. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Buurtpreventieteams naar de Risk Factory in Venlo

  15 september 2023

  Het is een warme vrijdagochtend begin september en er verzamelt zich een groep mensen bij het Zorg- en Veiligheidshuis in Geleen. Er hangt een enthousiaste sfeer en je kan merken dat deze mensen worden verbonden door de werkzaamheden waar ze dagelijkse mee bezig zijn. Er heerst een zekere samenhorigheid. Het zijn buurtpreventisten, boa’s en wijkagenten.

 • Buitengewoon opsporingsambtenaren in Sittard-Geleen krijgen bodycams

  15 september 2023

  Onze buitengewoon opsporingsambtenaren (boa) dragen vanaf 21 september 2023 bodycams. Een bodycam is een kleine draagbare camera die de boa op het uniform draagt. Dit om de veiligheid van de boa te vergroten en om te voorkomen dat situaties erger worden of uit de hand lopen. De boa draagt de bodycam altijd openlijk en duidelijk zichtbaar.

 • Sittard-Geleen leeft mee met Marokko

  15 september 2023

  De zware aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië hebben helaas naast materiële schade ook veel slachtoffers veroorzaakt. Gitzwarte dagen voor heel veel mensen in de getroffen gebieden. De gevolgen van de aardbeving in Marokko raakt zeker ook de Marokkaanse gemeenschap in Sittard-Geleen die met ongeveer 3000 inwoners groot van omvang is.

 • Fietspad Eggerweg-De Landgraaf afgesloten vanwege brand

  14 september 2023

  Aan de rand van Geleen is een bestelbusje uitgebrand. Het busje was geladen met vaten.

 • Omleidingsroute voor fietsers en scooters Frans Erenslaan in Geleen

  14 september 2023

  De Frans Erenslaan is afgesloten want het asfalt wordt vernieuwd.

 • Week van lezen en schrijven 2023

  18 september 2023

  In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen van 16 jaar en ouder laaggeletterd. Dat betekent dat zij moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor vrijwilligers Kindcentrum Sittard

  07 september 2023

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op 7 september een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Audrey Smits-Vroomen en mevrouw Margriet Wagener-Jetten uit Sittard. Beide dames ontvingen een Speld van Verdienste.

 • Aanvang bouw nieuwe huisvesting medewerkers Sittard-Geleen in Mauritspark

  06 september 2023

  Op dinsdag 5 september gaf wethouder Léon Geilen het startsein voor de verbouwing van het pand waar in 2025 de eerste twee gemeentelijke teams een nieuwe werkplek krijgen: Wijkbeheer en Openbare Ruimte.

 • Ontdek Sittard-Geleen: inspiratiezuilen geplaatst op drie locaties

  05 september 2023

  Het hele jaar door is er van alles te zien en beleven in Sittard-Geleen. Van cultureel erfgoed, evenementen en mooie wandel- en fietsroutes tot leuke winkels en gezellige restaurants. Al deze activiteiten zijn vanaf vandaag te bekijken via drie inspiratiezuilen verspreid over de gemeente.

 • Onveilige situaties rond scholen

  04 september 2023

  Brengt u uw kinderen wel eens met de auto naar school? U bent niet de enige. Het is druk rond de basisscholen.

 • Laat u niet vangen door phishingmails!

  31 augustus 2023

  ‘Phishing’ is een vorm van cybercriminaliteit die veel voor komt. Hierbij doen hackers zich voor als betrouwbare afzenders, zoals banken, overheidsinstanties of bekende bedrijven. Ze proberen zo om gevoelige informatie van nietsvermoedende slachtoffers te bemachtigen.

 • Dagboek van een Herdershond live vanuit Sittard

  29 augustus 2023

  Het kloosterplein in Sittard wordt het decor van de live-uitzending van de musical Dagboek van een Herdershond.

 • Werkzaamheden Graetheide: Schutterskampweg afgesloten

  28 augustus 2023

  Vanaf maandag 4 september is de Schutterskampweg én de kruising met de Oude Postbaan in Graetheide afgesloten.

 • Rijksweg Noord Sittard deels afgesloten vanwege wateroverlast

  11 september 2023

  Door de hevige regenval van vrijdagochtend is er wateroverlast ontstaan op de Rijksweg Noord in Sittard. Daarom werd de weg enige tijd afgesloten tussen de Milieuparkweg en de Doctor A.F. Philipsstraat.

 • Geuroverlast door brand bij recyclingbedrijf Luik

  11 september 2023

  Woensdagochtend ontvingen wij veel meldingen van inwoners over geuroverlast in onze gemeente. Deze geur kwam van een grote brand bij een recyclingbedrijf in het Belgische Luik.

 • Naar het Sint Rosa festival? Dit moet u weten!

  18 augustus 2023

  Het Sint Rosa festival vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus op de Schootsvelden in Sittard. Bent u van plan om het festival te bezoeken? Lees dan hier alle handige informatie.

 • Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

  10 augustus 2023

  Misschien ontvangt u binnenkort per post een uitnodiging van onderzoeksbureau I&O Research om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt.

 • Is een rookwolk gevaarlijk voor de omgeving?

  09 augustus 2023

 • Gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Limburg bundelen krachten tegen wateroverlast

  03 augustus 2023

  Gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Limburg zetten zich gezamenlijk in om de wateroverlast in Einighausen aan te pakken. Op 10 juli hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend om de lopende samenwerking te bekrachtigen.

 • Kiek Oet bijeenkomst voor ondernemers Sittard -Geleen

  20 september 2023

  Veiligheid is een zaak van ons allemaal maar criminaliteit is niet altijd meteen zichtbaar. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen. In huurpanden met onduidelijke activiteiten, in winkels die nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen.

 • Ga op zoek naar water met Waterklaar

  02 augustus 2023

  Waar gaat al die regen heen? Maar liefst 17% van al ons Limburgse drinkwater wordt ieder jaar gewonnen in het Westelijk Mergelland. U kunt daar heerlijk fietsen en wandelen. Ga op zoek naar water met Waterklaar.

 • Tijdelijk visverbod vijvers Schwienswei verlengd

  28 juli 2023

  In de vijvers in de Schwienswei in Sittard mag tijdelijk niet gevist worden. De visvereniging in de Schwienswei is gestopt.

 • Schootsvelden, Sittard

  De historische grachten in de Oostelijke Schootsvelden in Sittard hebben binnenkort allemaal water. De grachten, waar nu nog geen water in staat, worden daarvoor vanaf 12 juli dieper uitgegraven. Daarna krijgen de grachten water via een verbinding met de gracht bij de Ursulinentuin. Die verbinding komt onder de grond te liggen en worden via een boring gerealiseerd. Lees verder voor de planning van de werkzaamheden.

 • De bouwvakantie start

  24 juli 2023

  Na vrijdag 28 juli werken we even niet aan onze wegen. Dan is bouwvakantie. Op maandag 21 augustus pakken we de werkzaamheden weer op.

 • Interview: Project Start Schuldvrij helpt jongeren met schulden

  24 juli 2023

  Dit jaar is het project Start Schuldvrij gestart. Hierbij worden jongeren tussen de 18 en 27 jaar die in Sittard-Geleen wonen én schulden hebben, geholpen. Dat doen we in samenwerking met de Kredietbank. Een jongere die deelneemt aan het project deelt haar ervaringen met ons.

 • Nieuwe Adviescommissie Omgevingskwaliteit (AOK)

  08 december 2023

  Stel u heeft bouwplannen. Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Als u zo’n vergunning aanvraagt, kijkt de Adviescommissie Omgevingskwaliteit (AOK) met u mee. Deze adviescommissie beoordeelt bouwplannen en geeft vervolgens een advies af aan het college van burgemeester en wethouders.

 • Samen met de kinderen op speurtocht

  18 juli 2023

  Ben jij een Waterspeurder? Ga gezellig een dagje op speurtocht naar water in Limburg. Ontdek veel leuke weetjes!

 • Denk vooruit!

  17 juli 2023

  In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

 • Ziet u een wild zwijn? Wat moet u doen? En vooral: níet doen?

  24 augustus 2023

  Sittard-Geleen heeft veel mooie landelijke gebieden buiten de stad. Met veel soorten bloemen, planten en dieren. Daar leven ook wilde zwijnen. Op dit moment hebben wilde zwijnen biggen, die ze natuurlijk willen beschermen. Dat kan een wild zwijn alleen maar doen door agressief te reageren. Naar honden maar ook naar mensen!

 • Besluit over denkrichting invulling voormalige zwem- en sportlocatie Sportcentrumlaan

  14 juli 2023

  De voormalige zwem- en sportlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard krijgt een economische en/of maatschappelijke invulling. Dat heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen besloten. De raad volgt de voorkeursdenkrichting van het college van B&W. Met deze keuze wil de gemeente Sittard-Geleen de kwaliteit van het gebied en de omgeving in brede zin vergroten.

 • Groen licht voor laatste fase Sportpark Glanerbrook

  13 juli 2023

  De gemeenteraad heeft op 12 juli groen licht gegeven voor de laatste fase van de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. Het 50m wedstrijdbad mag gebouwd worden. En de buitenijsbaan krijgt nieuwe installaties en een overkapping.

 • Werkzaamheden N297 en N276

  21 juli 2023

  De provincie voert in de weekenden van 21 en 28 juli werkzaamheden uit aan het asfalt van de N297. De N297 begint bij de aansluiting van Born op de A2 en loopt tot aan de grens met Duitsland, achter Nieuwstadt. De werkzaamheden aan de N276 starten op 8 september. De N276 begint bij Brunssum en gaat via Sittard en Geleen naar Maasbracht.

 • Wandeltocht langs het mijnverleden van Geleen

  13 juli 2023

  Mensen van Geleen en daarbuiten noemen hun stad ‘De Waereldsjtad’ in dialect. Waar komt dat vandaan? Het Geleen zoals wij dat nu kennen, ontstond in een razend tempo. Zo snel en efficiënt als er bij de Staatsmijn Maurits steenkool uit de bodem kwam, zo verrezen er bovengronds een boulevard met warenhuizen, een voetbalstadion en hoogbouw.

 • De Meeleesgroep: 1 jaar verder

  11 juli 2023

  Inmiddels vragen we al een jaar lang aan een groep inwoners wat zij van onze teksten vinden. Dit is de Meeleesgroep. Of het nu brieven zijn, posters, webpagina’s, enzovoorts. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners onze teksten begrijpen. Dus wie beter om te vragen wat ze van onze teksten vinden dan onze inwoners zelf?

 • Raadsvergadering 12 en 13 juli

  Op woensdag 12 juli vergadert de gemeenteraad om 18.30 uur. Op donderdag 13 juli is het vervolg. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Ook is het mogelijk om de vergadering op een later moment terug te kijken.

 • Zomervakantie? Een inbraak voorkomen doe je samen

  Voor veel mensen is het de zomervakantie. Tijdens deze periode ziet de politie vaak een (lichte) toename van inbraken. Daarom zetten wij een aantal tips op een rijtje die de kans op een inbraak tijdens uw vakantie te verkleinen. Samen naar 100% veilig, ook tijdens de zomervakantie.

 • Erkenning Molukse gemeenschap

  04 juli 2023

  Op 21 maart 1951 arriveerde het eerste schip met Molukkers in Nederland. Het college heeft bij monde van de burgemeester in 2021 al erkend dat de wijze van ontvangst en opvang van Molukkers destijds onwaardig is geweest en dat dit diepe sporen heeft nagelaten. Eerder is aan de gemeenteraad de toezegging gedaan om hier aandacht aan te besteden.

 • Werkzaamheden Coenderstunnel Sittard

  Op 12 en 13 juli vervangen we de straatverlichting in de Coenderstunnel in Sittard, bij de Veestraat - Dr. Ariënsstraat. Dit zorgt voor hinder voor het verkeer.

 • Koninklijke onderscheiding voor Ger Kreutzkamp uit Sittard

  04 juli 2023

  Burgemeester Verheijen heeft maandag 3 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Ger Kreutzkamp uit Sittard. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Iets melden? Gebruik de Fixi app!

  05 juli 2023

  Heeft u hem al gezien? Onze nieuwe app voor meldingen? Hij heet de Fixi app!

 • OLS gaat van start

  06 juli 2023

  Het Oud Limburgs Schuttersfeest gaat dit weekend van start. Zaterdag 24 juni is sponsorschieten. Die activiteit speelt zich voornamelijk af op het feestterrein in Born aan de Groenstraat.

 • Riool verstopt? Meld het bij de gemeente!

  05 juni 2023

  Heeft u een verstopt riool? Bel dan altijd eerst naar de gemeente via telefoonnummer 14 046. Dat kan ook ’s avonds en in het weekend.

 • Betaal veilig en voorkom cybercriminaliteit

  01 juni 2023

  Tegenwoordig winkelen we steeds vaker online en daarbij hoort natuurlijk ook betalen via uw online bankaccount. Herkent u de gevaren en checkt u waar u iets koopt? Er zijn een aantal dingen die u kan checken om uw betaling veilig te laten verlopen.

 • Onkruid beheersen, een vak apart

  03 augustus 2023

  Sinds 31 maart 2016 is het in Europa verboden om onkruid met chemische middelen weg te halen. Dat geldt dus ook in Nederland. We mogen onkruid alleen nog maar weg halen met middelen als heet water, hete lucht, branden en borstelen.

 • Groot onderhoud wegen

  21 februari 2023

  We zijn altijd aan het werk aan onze wegen. Groot onderhoud wegen heet dit programma.

 • Sittard-Geleense Supersterren gezocht

  23 januari 2023

  Welke jonge held of heldin verdient het jeugdlintje van Sittard-Geleen? Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen. Maar er is ook veel jeugd die zich inzet voor de samenleving en hiervoor een onderscheiding verdient. Daarom reikt gemeente Sittard-Geleen jeugdlintjes uit als blijk van waardering.

 • Storm- of wateroverlast, waar melden?

  Alleen bij acuut gevaar belt u naar 112. Voorbeelden van acuut gevaar zijn instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten, een boom dreigt over de weg te vallen, er is risico op kortsluiting of brand of u kunt zichzelf niet in veiligheid brengen.