Nieuwsoverzicht

 • Lancering gesprekstool crimitalk.nl

  02 februari 2023

  Hoe gaat u het gesprek aan met uw kind(eren) over drugs, wapens en criminaliteit? Het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra) Limburg lanceerde eind januari de campagne Crimitalk.nl: een online en offline gesprekstool die het ouders en verzorgers makkelijker maakt om het gesprek met hun kind(eren) aan te gaan over dit soort dingen.

 • Gemeentelijke onderscheiding voor mevrouw Tila Custers-Kolmer uit Geleen

  02 februari 2023

  Burgemeester Verheijen heeft op 1 februari een Speld van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Tila Custers-Kolmer. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding, die werd uitgereikt als blijk van waardering voor haar langdurige vrijwilligersinzet bij De Zonnebloem.

 • Vastelaoveshart voor Ten Stans uit Geleen

  02 februari 2023

  Burgemeester Verheijen heeft tijdens het Vastelaovestreffe in Lindenheuvel het Vastelaoveshart 2023 uitgereikt aan Ten Stans uit Geleen. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze gemeente.

 • Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt er aan

  01 februari 2023

  Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW, in opdracht van de gemeente.

 • Een slimme stad, zo doe je dat!

  01 februari 2023

  Sittard-Geleen zet de volgende stap en zet opnieuw een handtekening onder de City Deal.

 • Inschrijving vrijwilligersweekend 2023 gestart

  01 februari 2023

  Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, wijkplatform, zorg of zet u zich op andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Dan kunt u zich aanmelden voor het vrijwilligersweekend op 11 en 12 maart 2023.

 • Ronde vergadering 2 februari

  31 januari 2023

  Op donderdag 2 februari is de ronde in de raadszaal in Geleen. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de vergadering op een later moment terug te kijken.

 • Energieklussers deze maand in Lindenheuvel

  31 januari 2023

  Vorige maand zijn energieklussers gestart in Stadbroek en Broeksittard. Dat zijn twee wijken met veel huishoudens met hoog energieverbruik. De energieklussers brachten in woningen tochtstrips, radiatorfolie en leidingisolatie aan en gaven bespaaradvies.

 • Reserveer een elektrische auto!

  30 januari 2023

  Vanaf aanstaande woensdag 1 februari hebben we bij de gemeente een nieuw systeem voor deelauto’s. Ook u als inwoner kunt vanaf nu buiten kantoortijden gebruikmaken van onze elektrische auto’s. Hieronder leest u hoe het werkt.

 • Kom ook 15 maart werken bij het stembureau

  Op woensdag 15 maart 2023 zijn er Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Wilt u helpen als stembureaulid bij deze verkiezingen?

 • Proef met warmtekussens voor terrassen

  30 januari 2023

  Horecaondernemers hadden het moeilijk door corona en hebben nu te maken met hoge energiekosten. In de wintermaanden worden de terrassen vaak verwarmd met gasgestookte terrasverwarmers, die veel energie verbruiken.

 • Sittard-Geleen biedt tijdelijke tegemoetkoming voor inwoners met stijgende energielasten

  31 januari 2023

  Donderdag 26 januari is een voorstel voor tijdelijke tegemoetkoming voor inwoners met stijgende energielasten goedgekeurd door de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Het gaat om een bedrag van 1,5 miljoen euro.

 • Rechter vernietigt vergunning Windpark Holtum Noord

  25 januari 2023

  De rechtbank in Roermond heeft de omgevingsvergunning voor Windpark Holtum Noord vernietigd. Dat lag in de lijn der verwachting na de uitspraken van het Europese Hof (Nevele-arrest) en de Raad van State (Delfzijluitspraak) en de in november 2021 aangenomen motie in de gemeenteraad. De rechtbank heeft de gemeente wel opgedragen om de aanvraag van Engie opnieuw te behandelen. Hiertoe moet de gemeente met name de gevolgen voor de omgeving beter onderzoeken voordat een besluit genomen wordt over de aanvraag.

 • Nieuw: deelfietsen van Arriva

  26 januari 2023

  Misschien heeft u ze al gezien: de nieuwe deelfietsen van Arriva. De blauwe fietsen zijn sinds kort op een aantal plekken in onze gemeente te vinden. Inwoners en bezoekers kunnen de deelfietsen tegen een vergoeding gebruiken.

 • Sittard-Geleense Supersterren gezocht!

  26 januari 2023

  Welke jonge held of heldin verdient het jeugdlintje van Sittard-Geleen? Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen. Maar er is ook veel jeugd die zich inzet voor de samenleving en hiervoor een onderscheiding verdient. Daarom reikt gemeente Sittard-Geleen jeugdlintjes uit als blijk van waardering.

 • Extra opvang dak- en thuislozen

  19 januari 2023

  De komende nachten gaat het flink vriezen. Ook overdag blijft de temperatuur onder of in de buurt van het vriespunt. Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen die buiten moeten slapen. Daarom heeft de GGD de winterregeling ingesteld. Dat gebeurt als het te koud is om buiten te slapen.

 • Ronde vergadering 19 januari

  16 januari 2023

  Op donderdag 19 januari is de ronde in de raadszaal in Geleen. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de vergadering op een later moment terug te kijken.

 • Lichtjesavond Vouersveld in Geleen drukbezocht

  16 januari 2023

  Voor wie heb jij een kaarsje gebrand?

 • De Stadskrant vanaf nu onderdeel van MIJNGazet!

  20 januari 2023

  Morgen, zaterdag 14 januari, is het zover: dan verschijnt de eerste editie van de Stadskrant als onderdeel van huis-aan-huisblad MIJNGazet. We verschijnen voortaan in iedere editie, zodat we het nieuws vaker en actueler bij u thuis kunnen bezorgen.

 • Sittard-Geleen investeert ruim 1,1 miljoen euro in onderwijshuisvesting

  13 januari 2023

  Het college van B&W van Sittard-Geleen is akkoord gegaan met het vergoeden van de kosten voor uitbreiding van de basisscholen de Kluis en de Lemborgh, de Leeuwerik en ’t Heuvelke. Ook is er geld beschikbaar gesteld voor basisscholen Leyenbroek en Talander. In totaal heeft het college investeringen voor een bedrag van 1,1 miljoen euro goedgekeurd.

 • Lotgenotenbijeenkomst gedupeerden kinderopvangtoeslagenaffaire

  10 januari 2023

  Gemeente Sittard-Geleen organiseert samen met Stichting Lotgenotencontact op donderdag 19 januari een lotgenotenbijeenkomst voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagenaffaire.

 • Vrijwilligersweekend Sittard-Geleen op 11 en 12 maart 2023

  02 februari 2023

  Jaarlijks organiseren wij een vrijwilligersweekend voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen.

 • 15 januari Lichtjesavond in Geleen

  10 januari 2023

  In begraaf- en gedenkpark Vouersveld, Vouershof 1 te Geleen worden op zondag 15 januari weer alle dierbaren in een warme sfeer herdacht.

 • Nieuwjaarsreceptie 2023

  10 januari 2023

  Gisteravond, 3 januari 2023, vond in het Toon Hermans Theater in Sittard de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente plaats. Het was een goedbezochte bijeenkomst, met tussendoor een kort programma in de grote zaal.

 • Melding over afval? Bel RWM.

  04 januari 2023

  Heeft u een vraag of een melding over afval of over uw afvalcontainers? Neem dan contact op met RWM via 046-2100 120.

 • Nieuw jaar, nieuwe baan?

  04 januari 2023

  Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? In een fijne organisatie, waar kansen er zijn om op te pakken? En je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen?

 • Jaarverslag leerplicht 2021-2022

  04 januari 2023

  In het jaarverslag leerplicht 2021-2022 blikken we terug op het afgelopen schooljaar. Een jaar waarin veel gebeurd is en extra bijzonder door de komst van Oekraïense leerlingen.

 • Eenzaamheid tijdens de feestdagen

  04 januari 2023

  Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Van jong tot oud en in alle lagen van de samenleving. Ook in Sittard-Geleen voelen mensen zich eenzaam. De komende twee weken rijden streekbussen rond om iedereen ervan bewust te maken dat eenzaamheid ook tijdens de feestdagen kan voorkomen.

 • Nieuwe bushokjes in heel Sittard-Geleen

  19 december 2022

  De afgelopen maanden zijn in de hele gemeente alle bushokjes, de zogeheten abri’s, vervangen. De werkzaamheden zijn bijna klaar. De meeste abri’s zijn vervangen door een moderne versie.

 • Raad akkoord met onteigeningsprocedure Middengebied

  16 december 2022

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen is donderdag 15 december akkoord gegaan met het starten van de onteigeningsprocedure voor enkele percelen in het Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. In dat gebied komt de centrale onderwijs- en sportvoorziening voor Grevenbicht en Obbicht.

 • Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen

  15 december 2022

  De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

 • Partners aan het woord: Ondernemerscontact

  15 december 2022

  In de rubriek ‘Partners aan het woord’ stellen we normaal organisaties voor waar wij als gemeente veel mee samenwerken. En die ondernemers in onze gemeente op welke manier dan ook helpen.

 • Ondernemers aan het woord: Eethuis Dehliz

  15 december 2022

  Eethuis Dehliz in Geleen serveert kebab, maar het doorbreekt alle stereotypes van een kebabzaak. Je komt binnen in een net restaurant met modern interieur en een trendy uitstraling.

 • Lichtjesavond Lahrhof, een terugblik

  12 december 2022

  De Lichtjesavond in begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard werd afgelopen vrijdag druk bezocht. De fakkels, vuurblikken en muziek zorgden voor een mooie sfeer. Het was een hartverwarmende avond.

 • Geen asbest bij grote brand in Sittard

  13 december 2022

  Aan de Rijksweg-Zuid in Sittard heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand gewoed. In het bedrijfsverzamelgebouw zaten o.a. een fitnesscentrum, tennisbanen, padelbanen en bedrijven voor sportaccessoires. Tijdens de brand was niemand in het gebouw aanwezig.

 • Sittard-Geleen biedt verenigingen ondersteuning voor energiekosten

  07 december 2022

  Een groot aantal verenigingen en maatschappelijke organisaties betalen zelf de energiekosten voor de accommodaties waarin zij actief zijn. Door de stijgende energiekosten komen deze organisaties financieel in de problemen. Zij kunnen de voorschotten voor energie (bijna) niet meer betalen.

 • Geen gunning Huis aan de Markt - aanbiedingen veel te duur

  12 december 2022

  De gemeente Sittard-Geleen sluit de aanbesteding van het Huis aan de Markt af zonder gunning. De belangrijkste reden is dat de prijzen die de inschrijvers hebben afgegeven, vele miljoenen euro’s hoger zijn dan het nu beschikbare budget. De gemeente bekijkt de komende weken op welke wijze een ontwikkeling op deze markante plek in Sittard mogelijk gemaakt kan worden. Medio februari moet hier duidelijkheid over zijn.

 • Geslaagde aftrap van het project ‘energieklussers’

  05 december 2022

  Donderdag 1 december heeft de aftrap van het project ‘energieklussers’ plaatsgevonden in de wijken Stadsbroek en Broeksittard. Een geslaagde dag met koffie, warme chocolademelk en een goed gesprek over het project én het besparen van energie. Dit deed de gemeente Sittard-Geleen samen met ZOwonen, Stichting de Rollen, het energieklusteam en een energiecoach.

 • Nieuw platform voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp

  05 december 2022

  De vraag naar vrijwilligers neemt toe. Een helpende hand bieden wordt steeds belangrijker. Sinds november wordt vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp in de Westelijke Mijnstreek op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht.

 • Gemeenten Zuid-Limburg sluiten convenant voor inwoners met schulden

  02 december 2022

  Gemeenten in Zuid-Limburg (Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Valkenburg, Gulpen-Wittem, Vaals, Meerssen en Stein) vinden het belangrijk dat hun inwoners zo soepel mogelijk geholpen kunnen worden om hun schulden op te lossen. Zij hebben daarom besloten om samen met Kredietbank Limburg het convenant Lokale Overheid van de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulp en financiële dienstverlening, te ondertekenen.

 • Natuurfestival Geleen winnende idee van hackathon

  01 december 2022

  Verschillende leerlingen van groep 8 zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met de vraag: “Wat zou jij in je omgeving doen als je kon toveren?” Samen hebben zij ideeën uitgewerkt en gepresenteerd aan de jury. Het winnende idee, een natuurfestival in Geleen, gaat de gemeente samen met de kinderen uitvoeren.

 • Kindregeling kinderopvangtoeslag

  30 november 2022

  Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. De problemen met de kinderopvangtoeslag hebben veel met hen gedaan. Stress thuis. Armoede. Soms zijn ouder(s) / verzorger(s) uit elkaar gegaan. Speciaal voor kinderen en jongeren is daarom de kindregeling gemaakt.

 • Nieuwe locaties openbare laadpalen bekend

  25 november 2022

  Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom komen er meer openbare laadpalen. We streven ernaar eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben. De eerste 23 hiervan zijn (of worden binnenkort) geplaatst.

 • Gratis parkeren in december in centra Sittard en Geleen

  25 november 2022

  Parkeren is in december in de stadscentra van Sittard en Geleen gratis op koopavonden en koopzondagen. Het college heeft daartoe besloten na verzoeken van Centrum Management Geleen en Centrum Management Sittard.

 • Sittard-Geleen steekt 6 miljoen in bestrijding energiekosten samenleving

  25 november 2022

  De gemeente Sittard-Geleen investeert 6 miljoen euro in een pakket maatregelen om de energiekosten voor inwoners, verenigingen & maatschappelijke organisaties en het mkb te verlagen en energieverbruik te verminderen. Dat staat in de vierde programmarapportage waar de gemeenteraad van Sittard-Geleen op 15 december een besluit over neemt.

 • Nieuwe website en helpdesk voor veilig internetten in Limburg

  23 november 2022

  Het platform Digitaal Veilig Limburg is vandaag live gegaan met een gloednieuwe website en helpdesk voor alle inwoners van en ondernemers in Limburg.