Nieuwe subsidieregeling: Proeftuin Dans 2023

De gemeenten Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht en de Provincie hebben een nieuwe subsidieregeling voor dans: Proeftuin Dans 2023. Wilt u een dansproject in de regio Zuid-Limburg organiseren? Lees dan vooral verder.

Proeftuin Dans 2023

Professionele instellingen, makers en dansscholen kunnen de subsidie aanvragen. De gemeenten Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht en de Provincie vormen samen de Stedelijke Cultuurregio Zuid. Het doel van de Proeftuin Dans is het verder ontwikkelen en laten groeien van het (internationale) dansklimaat in de Stedelijke Cultuurregio Zuid. Er zijn twee categorieën in de subsidieregeling:

  1. € 50.000,- voor twee echte, gezamenlijke projecten die dans stimuleren in Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen (€ 25.000,- per project)
  2.  € 9.875,- voor dansprojecten in Sittard-Geleen (max. € 3.000,- per project)

Subsidie aanvragen

Tot 15 oktober 2023 kan de subsidie aangevraagd worden. Gemeente Heerlen regelt de subsidie namens de gemeenten en Provincie. Op www.heerlen.nl/subsidies/cultuur-subsidies staat meer informatie en kunt u de subsidie aanvragen.

Partners

Proeftuin Dans is één van de vijftien proeftuinen die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is aangemerkt om bij te dragen aan regionale samenwerking en ontwikkeling op cultureel vlak. De Proeftuin Dans wordt gefinancierd door het Ministerie van OC&W, Provincie Limburg en de gemeenten van de Stedelijke Cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen).

Naamloos (1)