Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen maart 2023

De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

Covestro opent Nederlands hoofdkantoor

In 2021 nam Convestro de tak van de harsen en functionele materialen van DSM over. Vorige week, op vrijdag 24 maart, heeft Covestro het nieuwe hoofdkantoor voor Nederland geopend op de Brightland Chemelot Campus.  Er werken ongeveer 800 medewerkers in 6 vestigingen. Op het hoofdkantoor op de Campus in Geleen komen 100 mensen te werken. 

Opening-Covestro

Twee nieuwe bedrijven in centrum Geleen

Het centrum van Geleen is weer twee nieuwe, enthousiaste ondernemers rijker. 
De eerste ondernemer is Sandra Schols. Zij opende op 22 maart de deuren van haar winkel ‘LEEV Home & Fashion’ in de Raadhuisstraat (nr. 19). Daar vind je niet alleen een collectie dameskleding, maar ook accessoires voor in huis. Streetwise heeft Sandra hierbij begeleid. 

Daarna vond op 27 maart de officiële opening plaats van Bistrot-Bar ‘De Etalage’. Matthijs Jansen runt dit restaurant met het concept: exclusieve maar toch betaalbare Franse gerechten. Matthijs nam ontslag bij Château Neercanne om zijn droom waar te maken.

Trendjuwelier verhuisd

Sylvia en Vera van Trendjuwelier Bemelmans openden hun nieuwe winkel in het centrum van Sittard. Jarenlang hadden deze dames een zaak op de Steenweg. Nu hebben zij hun winkel verplaatst naar de Misbroekstraat. Op hun nieuwe locatie kun je ook voor kleurrijke kleding terecht.

Cotton Candy

Ook al betekent Cotton Candy eigenlijk suikerspin, is de gelijknamige zaak in het centrum van Sittard een mengformule waar kinderkleding, accessoires, toys, koffie, gebak en broodjes te koop zijn. Candy Wijnen is de eigenaresse. Zij opende haar winkel aan de Walstraat 4 in Sittard!