Aanleg nieuwe kabel voor elektriciteit gaat verder

Tennet, de netbeheerder van de elektriciteit in Nederland, gaat een nieuwe kabel voor elektriciteit leggen. Vorig jaar werkten ze tussen Geleen-Lutterade en Graetheide. Vanaf 2 april werken ze tussen Graetheide en Born. Maar eerst onderzoeken ze de bodem op resten uit de oude tijd. Ze verwachten dat dit onderzoek eind september klaar is.

Overgang naar meer energie

Nederland zit midden in de energietransitie, een overgang: het doel daarvan is dat we in 2050 evenveel energie gebruiken als dat er opgewekt wordt. Om dit voor elkaar te krijgen moet het net voor de elektriciteit de komende jaren flink op de schop: het net wordt meer dan twee keer zo groot! Alle bewoners in Nederland gaan dit merken. De komende jaren wordt één op de drie straten hiervoor opengebroken. 

Meer informatie?

Meer informatie over de aanleg van de 150 kV-verbinding tussen Graetheide en Born vindt u op www.tennet.eu/graetheide. En op de BouwApp: download eerst de BouwApp in de appstore (Apple's App Store of Google Play), zoek dan via kaart- of lijstweergave het project Lutterade – Born – Graetheide. Klik vervolgens op de knop ‘Volgen’.

Archeologische-proefsleuf