Ben loyaal, koop lokaal!

Ondernemers en mkb-bedrijven zorgen ervoor dat het fijn wonen, werken en leven is in onze gemeente. Ze dragen bij aan werkgelegenheid, toerisme en ontspanning. En daarmee ook aan de economische groei en bloei in Sittard-Geleen.

We zijn als stadsbestuur dan ook trots op al die lokale bedrijven en ondernemers. We waarderen hun durf en doorzettingsvermogen. Nu de feestdagen eraan komen, zeggen wij dan ook: ben loyaal, koop lokaal!

Vandaag, vrijdag 17 november, is de Dag van de Ondernemer. Op deze dag bedanken we de ondernemers in Sittard-Geleen voor hun inzet. Dat doen we door ze te bezoeken en extra in het zonnetje te zetten. “Het valt niet altijd mee om te ondernemen. Zeker in deze tijd van stijgende kosten voor bijvoorbeeld materialen, energie en lonen. Veel mkb’ers voelen ook nog steeds de gevolgen van de coronaperiode”, zegt Yvonne Salvino, wethouder Economie.

“Het runnen van een bedrijf brengt veel met zich mee. Veel mensen zijn afhankelijk van jouw bedrijf. Aan de ene kant ben je bezig met de uitdagingen van vandaag en morgen. Aan de andere kant moet je nadenken over de toekomst. Je bouwt aan je eigen bedrijf, bent steeds in beweging. Dat is heel leuk, maar soms ook zwaar.”

Nationale Actieagenda

Afgelopen week presenteerde minister Adriaansens de nationale Actieagenda mkb-dienstverlening. Wethouder Salvino: “Die is er om mkb’ers te helpen met vraagstukken op de langere termijn. Zaken waar ze vaak niet aan toekomen. Hoe maak je je bedrijf klimaatneutraal, inclusief en digitaal? Zodat je goed voorbereid bent op de toekomst? Dat je daar als ondernemer over nadenkt, is natuurlijk belangrijk. Oók in de drukte van alledag. Daar willen we hen beter bij ondersteunen.”

Onze gemeente krijgt de kans om in deze Actieagenda voorop te lopen. Samen met de regio’s Achterhoek, Apeldoorn/Deventer, Breda, Dordrecht en Zwolle. “Voor onze gemeente ligt er een belangrijke rol. Dit betekent dat we het goede wat we al doen om het mkb te ondersteunen, kunnen aanscherpen. Dat doen we samen met mkb’ers en regionale partners. Met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Kamer van Koophandel en brancheorganisaties.”

“Wij waarderen de inzet van de ondernemers enorm.”

In de buurt

“Of je een eenmanszaak, mkb of groot bedrijf runt, wij waarderen de inzet van de ondernemers enorm”, gaat wethouder Salvino verder. “Woont u in Sittard-Geleen? En bent u ook blij met de ondernemers in onze gemeente? Doe dan uw boodschappen en bestellingen voor de feestdagen bij de ondernemer bij u in de buurt. Ben loyaal, koop lokaal!”

Yvonne Salvino
wethouder.yvonnesalvino@sittard-geleen.nl