Bijeenkomst over veiligheid bij evenementen

Organiseert u evenementen in gemeente Sittard-Geleen? Dan heeft u vast wel gemerkt dat er steeds meer van u wordt verwacht als het op veiligheid voor uw evenement aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van beveiliging en EHBO, het opstellen van een goed veiligheidsplan en het in kaart brengen van risico’s. Om u te helpen en informeren over dit soort taken nodigen we u van harte uit om op 10 oktober naar de informatiebijeenkomst over veiligheid(risico’s) bij evenementen te komen.

Wat staat er op het programma? 

Deze avond geeft het bedrijf Event Safety Institute (ESI) een presentatie. Dit bedrijf wilt bijdragen aan veilige, gezonde en duurzame evenementen. Zo zijn zij bijvoorbeeld betrokken bij de Formule 1 in Zandvoort en bij de kampioenshuldiging van Feyenoord afgelopen mei. Ze zullen uitleg geven over hoe belangrijk veiligheid is bij evenementen. Verder zullen ze enkele  voorbeelden geven en risico’s benoemen, die het organiseren van een evenement met zich meebrengen. Na de presentatie is er een netwerkborrel. Bij deze borrel zijn naast ambtenaren van team Vergunningen, Handhaving en Openbare orde en veiligheid ook de hulpdiensten (politie, brandweer en GHOR) aanwezig. Als u nog vragen heeft over het vergunningentraject, de evenementenveiligheid of andere zaken die met evenementen te maken hebben, kunt u deze aan hen stellen. Zij zijn de hele avond aanwezig. 

Programma

  • 18.30 – 19.00 uur ontvangst
  • 19.00 – 20.15 uur presentatie Event Safety Institute
  • 20.15 – 20.30 uur korte pauze
  • 20.30 – 22.00 uur vervolg presentatie Event Safety Institute
  • 22.00 – 23.00 uur netwerkborrel 

Komt u ook? 

Meld u vóór 29 september aan via de knop hieronder:

Aanmelden 

Week van de Veiligheid 9 tot en met 13 oktober 

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Week van de Veiligheid. Tijdens de Week van de Veiligheid besteden we aandacht aan de mogelijkheden om criminaliteit en onveilige situaties te voorkomen en ieder hier meer alert en weerbaar voor te maken. Dit doen we met én voor inwoners, ondernemers en partners. Samen naar 100% veilig, doet u ook mee?

Veiligheid-bij-evenementen