Ongeveer 250 reacties op eerste plannen Delta Rhine Corridor

In mei 2023 werden de eerste plannen onthuld voor de Delta Rhine Corridor. Dit is een ondergrondse bundel buisleidingen en kabels tussen Rotterdam, Moerdijk, Zuid-Limburg en Duitsland om de industrie te verduurzamen en windenergie landinwaarts te vervoeren. Er zijn ongeveer 250 reacties ingediend op de plannen. 

Informatiebijeenkomsten

Iedereen kon in een periode van zes weken reageren op de plannen. Om de plannen uit te leggen en vragen te beantwoorden, zijn er in juni 2023 negen informatiebijeenkomsten georganiseerd op locaties langs de route. In totaal zijn er zo’n 250 reacties ingediend. Al die reacties zijn ook beantwoord. De volgende onderwerpen kwamen vaak terug: 

  • Communicatie: hoe wordt iedereen op de hoogte gehouden?
  • Gebruik en waarde van de grond (grondeigenaren)
  • Locatie van de leidingen en kabels
  • Natuur en milieu
  • Nut en noodzaak: waarom is dit project belangrijk?
  • Veiligheid

Reactienota

Alle reacties die wij hebben ontvangen inclusief de antwoorden van het projectteam, vindt u in de Reactienota. Bekijk de nota op www.rvo.nl/d-r-c

Straks is reageren opnieuw mogelijk

Later dit jaar wordt het concept-onderzoeksplan voor het project gepubliceerd. Iedereen heeft dan weer de mogelijkheid om te reageren en naar een informatiebijeenkomst te komen. 

Meer weten?

We hebben de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden alvast voor u gebundeld. Wilt u op de hoogte blijven over het project? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief op www.gasunie.nl/deltarhinecorridor.