Feestelijke dag voor vrijwilligers!

Op 16 en 17 maart werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet. Als gemeente vinden we dit erg belangrijk om te doen, want normaal zijn de vrijwilligers degenen die voor anderen zorgen. Nu mochten zij zelf een keer genieten van activiteiten die voor hen georganiseerd waren. Het was een geslaagd weekend als we de deelnemers mogen geloven!

Activiteiten

Zo’n 1.170 vrijwilligers gaven zich op. Er waren culturele, culinaire, sportieve en creatieve activiteiten. Op die manier was er voor ieder wat wils, jong of oud. Er was onder andere een chocoladeworkshop, een bezoek aan Fortuna Sittard – PEC Zwolle en een workshop papieren bloemen maken. Maar de vrijwilligers konden ook genieten van een hemels ontbijt, Indonesisch buffet of kasteelbrunch.

“Wat mij betreft was het een topweekend. Er is veel plezier gemaakt, nieuwe contacten gelegd en er zijn goede gesprekken gevoerd. Met dit weekend wilden we onze waardering tonen voor al het werk dat de vrijwilligers verzetten. Gezien de vele positieve reacties denk ik dat dat gelukt is.” - Wethouder Ivo Tillie

De activiteiten vonden plaats bij lokale ondernemers in de gemeente. Benieuwd hoe het was? Bekijk dan de foto’s op onze facebookpagina.

Vrijwilligerswerk in de gemeente

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk, om zelf vrijwilliger te worden of hulp te vragen? Kijk op www.vrijwilligerswerkin046.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer:

(046) 750 84 10 of mailen vrijwilligerswerk@knooppuntinformelezorg.nl.