Glanerbloempje is er voor iedereen

Al 14 jaar biedt Glanerbloempje mensen een gezellige tijd. Senioren komen er graag voor een kopje koffie of een high tea. En kinderen die het thuis niet zo breed hebben, kunnen er terecht voor een gratis kinderfeestje.

Tot aan de verbouwing van Glanerbrook zat Glanerbloempje in het houten tuinhuis naast de wielerbaan. Nu is er een kleine, tijdelijke ruimte in het park. En straks? Linda Adriaens van Glanerbloempje vertelt erover.

Stichting Bloempje

Glanerbloempje is onderdeel van stichting Bloempje. Die stichting werd in 2009 opgericht door Linda Adriaens en haar man Mark. Het doel: geld ophalen om mensen te helpen die het minder goed hebben. Linda: “We steunen bijvoorbeeld een weeshuis in Indonesië, maar ook kinderen met een verstandelijke beperking.”

Een mooie plek voor eenzame ouderen

In 2009 kwam Linda in contact met een oudere, eenzame dame. Linda nodigde haar uit om elke week koffie te komen drinken. Linda: “Dat was leuk, maar na een tijdje werd het wat saai. Toen zag ik het tuinhuisje bij Glanerbrook. Een mooie plek om meer ouderen te ontvangen, zodat ze samen een gezellige middag kunnen hebben. Dat vonden ze bij Glanerbrook ook een goed idee. We mochten het tuinhuisje mooi inrichten. En al snel daarna gingen we van start. De naam van het tuinhuisje: Glanerbloempje.”

Gratis kinderfeestjes

De eerste jaren was Glanerbloempje twee keer per week open. Steeds meer mensen uit de buurt wisten het tuinhuisje te vinden. En er kwamen ook steeds meer vrijwilligers om Linda te helpen. In 2015 was Linda op zoek naar een plek voor het kinderfeestje van haar kleinkind. Dat werd Glanerbloempje. “De kinderen vonden het daar zo leuk”, vertelt Linda. “Zo kwam ik op het idee om er vaker kinderfeestjes te organiseren. Maar dan wel gratis, voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben.”

Afbeelding vrijwilligers Glanerbloempje

Dankbaar

De feestjes werden een groot succes. Er is nu elke week wel een gratis kinderfeestje. Linda: “De stichting Bloempje betaalt de feestjes. De jarige mag vijf vriendjes uitnodigen, wij zorgen voor taart en leuke activiteiten. De kinderen zijn altijd zo dankbaar. En hun ouders ook. We hebben nu al meer dan 200 kinderfeestjes gehad en ik hoop dat er nog veel bijkomen.”

Tijdelijke plek

Nu Glanerbrook wordt verbouwd, zit Glanerbloempje op een tijdelijke plek in het park bij Glanerbrook. “Dat is heel knus”, vertelt Linda, “maar wel klein. Straks krijgen we een eigen hoekje in de ijshal, met een eigen toilet en keuken. De gemeente heeft dit speciaal voor ons geregeld. Daar zijn we echt superblij mee. Daardoor kunnen we nog verder groeien.”

Netwerk van hulp

We gaan dan zeker door met de kinderfeestjes. En er komen nog meer inloopmiddagen voor senioren. Onder de naam Flower Power gaat mijn man ook ouderen helpen, samen met vrijwilligers. Bijvoorbeeld met vervoer naar de dokter. Of met kleine klusjes in huis. Het idee is dat mensen elkaar gaan helpen. Zo ontstaat er een netwerk van hulp van én voor de gemeenschap. Want stichting Bloempje is er voor iedereen.”

Kijk voor meer informatie op www.bloempjevoorhetgoededoel.nl.