Glanerbrook open tijdens verbouwing. Hoe werkt dat?

De vernieuwbouw van Glanerbrook is in volle gang. Toch kunt u er ook nu sporten, zwemmen of schaatsen. Vestigingsmanager Ralph Verbael legt uit wat dat betekent voor het project.

In mei startte de vernieuwbouw van Glanerbrook. Dat gebeurt stap voor stap. Dat is niet voor niets, vertelt Ralph Verbael: “Glanerbrook is een belangrijke sportplek voor onze regio. Daarom willen we openblijven. Daar houden we rekening mee tijdens de werkzaamheden. Een voorbeeld: de twee sporthallen worden vernieuwd. We zijn begonnen met de eerste sporthal. In de tussentijd konden de meeste sporters in de tweede hal sporten. Een paar verenigingen moesten tijdelijk naar een andere zaal in de buurt.”

Verbouwing is topsport

Een verbouwing op deze manier aanpakken, is niet makkelijk. “Het is eigenlijk topsport”, zegt Ralph. “We proberen het voor iedereen zo goed mogelijk te doen. De bouwvakkers moeten hun werk kunnen doen. En de sporters moeten zonder veel overlast kunnen sporten. Dat vraagt om een hele goede voorbereiding en een strakke planning. Als we bijvoorbeeld het water moeten afsluiten voor werk aan de leidingen, doen we dat ’s morgens vroeg. Zodat we daarmee klaar zijn als Glanerbrook opengaat.”

Sporters goed informeren

Tot nu toe gaat het goed, vindt Ralph. “Soms is er wel een beetje overlast. Dan voelen sporters wat tocht, omdat bouwvakkers in- en uitlopen. Of is er maar één kleedlokaal open in plaats van twee. Maar we doen alles in goed overleg tussen Laco, de bouwbedrijven en sportverenigingen. En we informeren de sporters altijd van tevoren. Daardoor zijn er weinig klachten. Dat is best knap, als je bedenkt dat hier ongeveer 1.250 sporters van 34 verenigingen per week komen. Daar komen de mensen die vrij komen zwemmen of schaatsen nog bij.”

Schaatsbaan buiten later open

De schaatsbaan buiten gaat normaal op 1 november open. Dit jaar is dat wat later, waarschijnlijk begin december. “Heel vervelend”, vindt vestigingsmanager Ralph Verbael. “Bij een verbouwing als deze, kom je altijd ‘verrassingen’ tegen. Daardoor lopen we iets achter op schema. We werken nog aan sporthal 2. Daarom is het gebied tussen de sporthal en de buitenbaan afgesloten. Schaatsers kunnen hierdoor niet veilig naar de buitenbaan lopen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Dan kunnen de schaatsers weer snel hun rondjes maken.”
Wilt u meer weten over Laco Glanerbrook? Bekijk dan de website Laco Geleen - Sportief genieten bij jou in de buurt!