Het Tijdelijk Noodfonds Energie sluit mogelijk eerder

Het Tijdelijk Noodfonds Energie, dat op 22 januari 2024 is geopend, sluit naar verwachting tussen 14 en 18 maart 2024. Dit is eerder dan de aangekondigde datum van 31 maart 2024.

De exacte datum is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen die de komende tijd gedaan worden. Het Noodfonds helpt huishoudens met steun bij het betalen van hun energierekening. Tot nu toe hebben 142.000 huishoudens steun aangevraagd. 

⚠️ UPDATE 26 MAART 2024:
Het Tijdelijk Noodfonds Energie is gesloten. Het is niet meer mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen.

Hoe kan ik het Noodfonds aanvragen?

U kunt het Noodfonds aanvragen op de website www.noodfondsenergie.nl. Het is ook mogelijk om de aanvraag met een telefoon te doen. Download hiervoor de app van het Noodfonds Energie via de Google Play Store of Apple Store. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen.

Iedere aanvraag start met de situatie check. Dit is een rekenhulp waarmee u in een paar minuten kunt checken of u in uw situatie kans maakt op steun.

Start met de situatie check

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is géén regeling van uw gemeente, maar een onafhankelijke privaatrechtelijke stichting. Budget Energie, Eneco, ENGIE, Essent, Greenchoice, Innova, Pure Energie, Vattenfall en Vrij op Naam hebben geld gegeven aan het fonds. Ook de Rijksoverheid steunt het Noodfonds met een subsidie.

Flyer Tijdelijk Noodfonds Energie Digitale versie-1