Het grootste najaarsfeest van het zuiden barst weer los!

Van 13 tot en met 18 oktober barst het Oktoberfeest weer los in de historische binnenstad van Sittard. Met drie grote feestpaviljoens, een Almhütte met twee verdiepingen, een houten kerkje, grote Wiesnkermis, Biergarten, een nieuwe Miss Oktoberfeest en veel activiteiten belooft het een spectaculaire editie te worden.

Wethouder Andries Houtakkers (Evenementen): “Het Oktoberfeest Sittard 2023 belooft een spectaculaire editie te worden. Ik nodig iedereen van harte uit om samen te genieten van de authentieke Beierse sfeer, muziek en het samenzijn onder het genot van culinaire lekkernijen en verfrissende drankjes”. Vanaf vandaag start de opbouw op de Schootsvelden en vanaf volgende week zijn de eerste tenten en de contouren van het evenemententerrein al goed zichtbaar. 

Miss Oktoberfeest 2023 - FemkeOpening, parade, optocht en Miss Oktoberfeest 2023

De eerste Oktoberfeestdag start met de Oktoberparade: een bonte stoet in ‘dirndl en lederhosen’, begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren, paarden, koetsen en artiesten met als hoogtepunt de intocht van Miss Oktoberfeest 2023. 
Deze editie heeft Femke Thiessen de eer om de titel te dragen. Femke wordt op vrijdag 13 oktober gekroond. Femke is de 10e Miss Oktoberfeest. Op zondag 15 oktober maakt Femke haar opwachting bij de Yellow Works Schutterijen-en Gildenoptocht die dan door de binnenstad van Sittard trekt.

Meer dan 100 topartiesten

Verdeeld over alle feestlocaties treden dit jaar meer dan 100 nationale- en internationale artiesten op. Grote publiekstrekkers zijn: Schürzenjäger, Freddy Pfister Band Frans Theunisz, Marjolein Heijltjes, Erwin, John Tana en Beppie Kraft. Dit jaar vinden er ook weer speciale middagen plaats tijdens het Oktoberfeest. Op 16 oktober Simmesaame is een besloten middag speciaal voor mensen met een beperking. Ook op 16 oktober het gratis toegankelijk Rimpelpop. En voor de kleinste Oktoberfeestvierders wordt op woensdagmiddag 18 oktober Lollypop georganiseerd in het Boels Rental paviljoen. 

Oktoberfeest TV

Oktoberfeest Sittard is ook dit jaar live te volgen via Facebook. Tijdens het Oktoberfeest wordt Oktoberfeest TV namelijk live vanuit een studio in het Almdorp gepresenteerd. In aanloop naar het evenement zijn al meerdere afleveringen op de Facebookpagina van het Oktoberfeest Sittard geplaatst. In de filmpjes zijn alle nieuwtjes rondom dit najaarsfeest bekend gemaakt.

Almhütte met twee verdiepingen

Dit jaar wordt de Zuidlease Almhütte groter. De tent gaat namelijk de hoogte in voor een tweede verdieping. Zo kan er meer plaats worden geboden aan bezoekers. In deze hut kunnen bezoekers genieten van een écht Oostenrijkse maaltijd, voor het bezoek aan het paviljoen. Ook nieuw dit jaar is een houten kerk. In de Scala Kirche kan men terecht voor een nieuw muziekgenre op dit Oktoberfeest, namelijk Ballerman/Après-ski. 

Het inmiddels traditionele Almdorp is ook weer te vinden op het feestterrein. Hier zijn onder andere een Biergarten, een prachtige hoge toren, Lederhosenland, de Wiesnkapsalon, én de populaire Zuidlease Almhütte te vinden. 

 

Dit bericht is verzonden als persbericht op vrijdag 29 september 2023.