Iets melden? Gebruik de Fixi app!

Heeft u hem al gezien? Onze nieuwe app voor meldingen? Hij heet de Fixi app!

Een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel, afvaldumping of overlast? Iets melden bij de gemeente doet u vanaf nu eenvoudig via Fixi. Dat kan met de Fixi app, via onze website of telefonisch.  

U krijgt snel een reactie en wij kunnen aan de slag met uw melding. Ook kunt u zien wat de stand van zaken is en direct reageren op uw melding, ook als deze al is opgelost. Daarnaast ziet u de ‘Meldingen in de buurt’ op een kaart. Zo weet u direct of iets al door iemand anders gemeld is of wordt opgelost. Dat voorkomt dubbele meldingen. En maakt u een account aan in de Fixi app? Dan kunt u precies de status van al uw meldingen volgen. 

Aan wethouder Leon Geilen de eer om de eerste Fixi melding in Sittard-Geleen te maken

Fixi vervangt het oude meldformulier op de website voor de meldingen openbare ruimte, de BuitenBeter app en het formulier voor het melden van kapotte lantaarnpalen.  Inwoners en medewerkers van de gemeente waren niet geheel tevreden over het oude systeem en de afhandeling van meldingen. Hierover ontvingen we regelmatig klachten. Ook bij de inwonerspeiling hoorden we dit vaak. Met Fixi  willen we het voor onze inwoners en ondernemers beter en makkelijker maken om iets te melden. En duidelijker, zodat u beter op de hoogte blijft over wat er met uw melding gebeurt.

Dus, ziet u ergens in Sittard-Geleen een kapotte lantaarnpaal, een gat in de weg, een losse stoeptegel of iets anders dat u aan de gemeente wil melden? Gebruik dan de Fixi app! 
Samen houden we Sittard-Geleen schoon, heel en veilig!

Melding doen via de Fixi-app

Het is makkelijk om een melding te doen via de Fixi-app. U krijgt snel een reactie en wij kunnen aan de slag met uw melding. Ook kunt u zien wat de stand van zaken is en direct reageren op uw melding, ook als deze al is opgelost.

U kunt de Fixi-app gratis downloaden in de App Store (iOS)  en Google Play Store (Android)  .

Download Fixi in de Play Store  Download Fixi in de App Store

Melding doen via de website

U kunt uw melding ook doen via het meldformulier op onze website. Hier is ook de kaart van onze gemeente goed te zien, zowel op een desktop als mobiel en kunt u eenvoudig andere meldingen in onze gemeente bekijken. U kunt meldingen maken door te registreren / in te loggen of u kunt meldingen zonder account maken.  Vul hierbij wel uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. Uw persoonlijke gegevens zijn uiteraard niet openbaar maar gebruiken we alleen voor de afhandeling.

Direct melden

Melding doen via de telefoon

Wilt u liever via de telefoon een melding doorgeven? Dat kan op telefoonnummer 14 046. Een van onze medewerkers voert uw melding in bij Fixi. U wordt dan per e-mail of telefonisch op de hoogte gehouden hoever we zijn met uw melding.

Een account nodig?

U kunt meldingen maken mét een account maar ook zonder dat u een account heeft bij Fixi. Vul wel uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden hoever we zijn met uw melding. Uw gegevens gebruiken we natuurlijk alleen voor een bericht aan u over uw melding. 

Buitenbeter?

Heeft u de BuitenBeter app nog op uw telefoon staan? Wij vragen u deze niet meer te gebruiken voor het doen van een melding bij Sittard-Geleen. Gebruik de Fixi app voor uw toekomstige meldingen, zodat wij de melding snel kunnen oppakken en ook goed kunnen oplossen.