Kerstactiviteiten in gemeente Sittard-Geleen

De kerstsfeer hangt weer in de lucht. Kerstbomen die thuis worden opgezet, kaarsjes die overal worden gebrand, kerstmuziek op de radio en ga zo maar door! Ook in onze gemeente is de kersttijd aangebroken.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, voor jong en oud. Dus: heeft u nog tijd vrij in uw agenda? Kom dan zeker even kijken! In dit bericht zetten we een aantal kerstactiviteiten in onze gemeente voor u op een rijtje. 

Activiteiten in Sittard  

​​​​​​De kerstlampjes branden, de etalages liggen er prachtig bij, de kerstmenu’s zijn gemaakt en de mooiste cadeaus zijn inmiddels verkrijgbaar bij de lokale ondernemers. Lees hieronder wat er allemaal in Sittard te doen is in de maand december!

Koopzondag in december

Sittard-in-Kerstsfeer

Elke zondag in december is het weer koopzondag! De winkeliers en lokale horeca staan weer voor u klaar met de leukste cadeautjes en heerlijkste gerechten. Parkeer de hele dag voor 5 euro in parkeergarage OdaParking, Ligne en op parkeerplaats Steenweg. Zo kunt u heerlijk op uw gemak inkopen doen en rustig tafelen! Bekijk van tevoren wel nog even de openingstijden op de website of sociale mediakanalen van de winkels die u wil bezoeken om teleurstelling te voorkomen.

Openingstijden:

 • Zondag 17 december: 12.00 – 17.00 uur
 • Zondag 24 december: 12.00 – 16.00 uur
 • Zondag 31 december: 12.00 – 16.00 uur

Bourgondisch rondje Sittard

Wilt u een moment van gezelligheid combineren met cultuur, historie en een bourgondische binnenstad? Wandel dan het ‘Bourgondisch rondje Sittard’! U komt dan langs de vele prachtige monumentale panden, tuinen en parken van Sittard. Ook krijgt u vier smaakvolle traktaties, die u kunt nuttigen bij vijf verschillende horecagelegenheden. 

 • Kosten: 17,50 euro per persoon
 • Beschikbaar van: 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024

Meer informatie.

Maquette tentoonstelling

Op Brandstraat 12 kunt u van 9 tot en met 31 december Sittard in het klein bewonderen. Hier staat een prachtige maquette-tentoonstelling van bijvoorbeeld de Markt, het Mariapark, het Hilton hotel, Kasteel Limbricht en nog heel veel meer. 

Openingstijden:

 • Woensdag: 13.00 – 18.00 uur
 • Donderdag 10.00 – 12.30 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Zondag 12.00 – 17.00 uur

Christmas shopping night

Op vrijdag 22 december is er een Christmas Shopping Night van 16.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze gezellige avond staan er op verschillende plekken in de binnenstad houten chalets. Daar krijgt u onder andere glühwein, chocolademelk, kerstartikelen en andere kerstlekkernijen. Geniet van de muzikale klanken tijdens de Candlelight Concerten, shop bij de lokale ondernemers en ga op de foto met de Kerstman en zijn Kerstelf! Ook kunnen de kids nog een eigen kerstbal knutselen.

Zittesj kerstmenu

Gaat u dit jaar zelf aan de slag in de keuken? Of geniet u toch liever van de heerlijke kerstmenu’s bij de lokale horeca? Neem snel een kijkje op de sociale mediakanalen van Markt Sittard. In de decembermaand deelt Markt Sittard namelijk de kerstmenu’s van de horecazaken op de Markt. 

Zittesje elfjestocht

Download tussen 20 december en 7 januari de Zittesje Elfjestocht op de website www.wentjerdruim.nl en ga in het centrum van Sittard op zoek naar de ondeugende elfjes. Vul de antwoorden in op de kleurplaat, lever de kleurplaat uiterlijk woensdag 10 januari in bij de Rammelaer en maak kans op een prijs!

Kerstparade

Op woensdag 20 december komt de Kerstman samen met zijn Kerstelf weer naar Sittard! Vanaf 15.00 uur trekt er een feestelijke parade vanuit het station richting de Markt. Met veel muziek en theater verwelkomen we de Kerstman en zijn trouwe vriend. Komt u ook?

Activiteiten in Geleen

Ook dit jaar is het centrum van Geleen weer omgetoverd voor het winterevenement ‘Fabelachtig Geleen’. Tot en met 30 december staan er verschillende activiteiten op de planning. Zo halen de Dj’s van 14 tot en met 17 december geld op voor het goede doel in het Glazen Huis. Voor de kleintjes worden onder andere een letterspeurtocht en kleurwedstrijd georganiseerd. Bekijk alle activiteiten hieronder!

Winkels open op zondag

Op onderstaande zondagen zijn verschillende ondernemers speciaal geopend:

 • Zondag 17 december van 12.00 - 17.00 uur
 • Zondag 24 december van 10.00 - 15.00 uur

Let op: bekijk van tevoren wel nog even de openingstijden op de website of sociale mediakanalen van de winkels die u wil bezoeken om teleurstelling te voorkomen.

Glazen Huis Geleen

Van donderdag 14 december tot en met zondag 17 december vindt op de Markt in Geleen de vierde editie van het Glazen Huis Geleen plaats. Vier presentatoren laten zich (vrijwillig) 72 uur lang opsluiten en draaien, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Komt u winkelen in Geleen? Dan kunt u de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel. Er loopt ook een verslaggever rond in het centrum om live reportages te maken. 

Er komen ook gasten en artiesten op bezoek in het Glazen Huis. Dit jaar brengen onder andere Waylon, Henk & Ton (van de Janse Bagge Bend), Wir Sind Spitze en Emmy Ackermans (winnaar regio songfestival) een bezoekje.

De opbrengst van deze editie gaat naar ‘Stichting Ik Doe Mee!’. Deze stichting ondersteunt kinderen in armoede.

Meer informatie.

Geniet van muzikale sferen

Kerst Geleen 2019

Op zaterdag 16 en 23 december treden verschillende straatartiesten op in het centrum van Geleen. Het kan dus zomaar zijn dat u tijdens het winkelen aangenaam wordt verrast door de rijdende Kerst-DJ, de Kerstman met zijn Kerstmeisjes of de Christmas Express.

Bekijk het programma

Voor de kleintjes: letterspeurtocht

In de etalages van een aantal winkels zijn letters verstopt. Bij alle deelnemende winkels kun je één letter vinden. Heb jij al een letter gevonden? Dan schrijf je deze in het juiste vakje bij de juiste winkel op jouw speurtochtkaart. Alle letters gevonden? Lever je kaart dan uiterlijk 30 december in bij Rousseau Chocolade Geleen (Markt 113). Vermeld ook je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. De Kerstman maakt op zondag 31 december via de Facebookpagina van Centrum Geleen bekend wie de vijf gelukkige prijswinnaars zijn. Wie weet val jij ook in de prijzen! 

Haal je speurtochtkaart(en) bij Bengels Kids Fashion, Donners Kindermode, HEMA, Bruna, Rousseau Chocolade of Toko Bopp.

Voor de kleintjes: op de foto met de Kerstman en zijn vrienden

Leuk voor de kleintjes! Op zaterdag 16 en zaterdag 23 december komen een aantal tekenfiguren naar Geleen. Tussen 11.00 en 16.00 uur lopen ze door het centrum van Geleen en op de weekmarkt. 

 • Zaterdag 16 december: Mickey & Minnie Mouse en Donald & Katrien Duck
 • Zaterdag 23 december: Mickey & Minnie Mouse en Olaf & Stitch

Voor de kleintjes: kleurwedstrijd 

Doe mee met de kleurwedstrijd en lever je kleurplaat tussen 9 en 30 december in bij Rousseau Chocolade Geleen (Markt 113). Voor elk kind is er een kleine attentie! De Kerstman maakt op zondag 31 december via de Facebookpagina van Centrum Geleen bekend wie de vijf gelukkige prijswinnaars zijn. Wie weet val jij ook in de prijzen! 

Haal je kleurplaat op bij Bengels Kids Fashion, Donners Kindermode, HEMA, Bruna, Rousseau Chocolade of Toko Bopp.

 

Activiteiten in Born

Ook in Born worden een aantal activiteiten georganiseerd. Hieronder leest u welke.

Kleine kerstmarkt

Op zondag 17 december is er van 10 tot 16 uur een kleine kerstmarkt in de tenten op het terras bij Kasteelpark Born. Op de markt kunt u de laatste cadeautjes kopen voor Kerst.
Daarnaast kunt u genieten van versgebakken wafels, hotdogs (met zuurkool!) en een glaasje glühwein. Om de feestvreugde nog meer te verhogen kunt deze dag een jaarkaart kopen met 5 euro korting! Dit aanbod geldt voor nieuw aan de schaffen jaarkaarten voor volwassenen en kinderen én ook als u uw jaarkaarten wilt verlengen. De entree is deze dag gratis.

Bekijk welke kraampjes er staan

Creatieve kribkes

Creatieve kribkes Born

Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari staan er creatieve kribkes in Kasteelpark Born. Hobbykunstenaars die het park een warm hart toedragen, hebben prachtige creaties gemaakt. Vele meters breigaren, liters verf, meters hout, vellen papier en gekleurde schapenwol staan garant voor de prachtigste creaties. Meer weten?

Neem een kijkje op kasteelparkborn.nl.

Activiteiten in Grevenbicht-Obbicht

Kerstwandeling Obbicht

Wandeling Grevenbicht-Obbicht

Op 16 en 17 december vindt een kerstwandeling plaats door Obbicht en omgeving. De startplaats is de kantine van SV Argo in Obbicht. Daar is genoeg plek om te parkeren. Vanuit hartje Obbicht is de route naar het startlokaal duidelijk aangegeven. Je kunt kiezen tussen een wandeling van 7, 14 of 21 kilometer.

Meer informatie.