Kiek Oet bijeenkomst voor ondernemers Sittard -Geleen

Veiligheid is een zaak van ons allemaal maar criminaliteit is niet altijd meteen zichtbaar. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen. In huurpanden met onduidelijke activiteiten, in winkels die nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen.

Onderwereld en bovenwereld raken meer en meer met elkaar verweven. Heeft u wel eens een gevoel dat er iets niet klopt maar wat dan? En wat moet u ermee?

Samen met partners als de politie, het Openbaar Ministerie, de belastingdienst, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Limburg en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) pakken we ondermijning flink aan. In de afgelopen jaren hebben we lokale regels gemaakt, krijgen we meer informatie over ondermijning en zijn we deskundig(er) geworden. Ook handhaven we waar nodig, pakken we signalen actief op en hebben we onze gemeente via het opwerpen van barrières weerbaarder gemaakt tegen criminele netwerken. In dat kader organiseren we voor ondernemers een bijeenkomst over ondermijning.  

Zien we u bij de Kiek Oet bijeenkomst 25 oktober 2023? 

Tijdens deze ‘Kiek Oet’ bijeenkomst willen we u, ondernemer in Sittard-Geleen, laten zien wat er gaande is en wat wij zien gebeuren. We laten u zien en zelf meemaken wat de signalen zijn van criminaliteit die u kunt herkennen in dagelijkse dingen. Hoe ziet een drugslab of een hennepplantage er nu eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben ze nodig om zoiets op te zetten? En we laten zien wat u zelf kunt doen als uw zaken ziet waarvan u vermoedt dat er iets niet klopt.

Wat heeft u er aan? 

Het om de bescherming van uzelf en uw eigen onderneming. Politie en gemeente kunnen dit niet alleen. We kunnen niet overal tegelijk zijn en zijn dus ook afhankelijk van signalen uit de samenleving. En het  is een interessante avond waarin u een kijkje ‘achter de schermen’ krijgt en kunt netwerken met andere ondernemers.  Samen naar 100% veilig, sluit u ook aan?

De bijeenkomst vindt plaats op:

  • Woensdag 25 oktober 2023
  • Tijd: 19.00 tot 22.00 uur (inloop rond 18.45 uur). 
  • Locatie Hanenhof Geleen 

Aanmelden

Header foto Kiek oet