Knuffels kunnen niet praten, jij wel!

In de Week tegen Kindermishandeling staan we stil bij het recht van kinderen om veilig op te kunnen groeien. Helaas is dat nog niet altijd de werkelijkheid voor elk kind. In elke klas zit gemiddeld nog steeds één kind dat in aanraking komt met huiselijk geweld.

Praten over wat er gebeurt is belangrijk. Het kan een eerste stap zijn naar veilige(re) thuissituatie. Voor een kind kan dit heel spannend, moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. En die vertrouwde knuffel, waartegen het kind zijn of haar geheimen vaak wél vertelt, kan niet praten! Daarom heeft de Beweging Limburg Tegen Kindermishandeling in samenwerking met alle gemeenten in Limburg, de Provincie Limburg en Veilig Thuis Zuid- en Noord- en Midden-Limburg een campagne in het leven geroepen om aandacht te vragen tegen kindermishandeling. 
 
Door heel Limburg gaan knuffels op pad om aandacht te vragen voor de strijd tegen kindermishandeling. De knuffels vragen stilzwijgend aandacht en doen een oproep aan alle Limburgers om zich uit te spreken als ze kindermishandeling herkennen in de directe omgeving. Kinderen kunnen niet altijd hulp vragen als het niet veilig is. 

 

Ziet, hoort of vermoedt u kindermishandeling? Vraag advies, ook bij vermoedens of twijfel. Kijk hoe u kindermishandeling kunt herkennen en download de signaalkaart. Of bel naar 0800 2000. 

Week-tegen-kindermishandeling-knuffel-voor-SHS