Koninklijke onderscheiding voor Sjef Schurgers uit Sittard

Burgemeester Verheijen heeft op maandag 16 oktober een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Sjef Schurgers uit Sittard. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Als evenementencoördinator bij onze gemeente heeft Sjef zich op een bijzondere manier ingezet voor het Oktoberfeest in Sittard. Het Oktoberfeest is uitgegroeid tot een zesdaags evenement met tienduizenden bezoekers.

Uitreiking-KO-Sjef-Schurgers

Vrijwilligersactiviteiten 

Sjef Schurgers is niet alleen betrokken bij het Oktoberfeest, maar bij nog veel meer evenementen en organisaties. Zo is hij vrijwilliger bij het toneelgezelschap Limburgs Toneel Sittard. Zij maken theatervoorstellingen en voeren straattheater op. Sjef schreef veel scripts voor wagenspelen en regisseerde de stukken. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Revuu Kemisse Zitterd. Hierbij is hij verantwoordelijk voor de artistieke zaken en de creatieve invulling van de driejaarlijkse theatershow. 

Sjef betekent ook veel voor het Sittard-Geleense carnavalsleven. Zo is hij bestuurslid bij de carnavalsgroep Convent van Neit Prinse Zitterd en beschermheer van carnavalsvereniging ’n Bietje Wiejer. Ook is hij lid van de Wieze Raod bij carnavalsvereniging De Marotte Sittard. Hij ondersteunt hier bij de invulling van de opvoeringen tijdens het carnavalsseizoen. 

Daarnaast is hij vrijwilliger bij het Sint Rosacomité. Het onderhouden van de Sint Rosakapel en het mede organiseren van de jaarlijkse St. Rosaprocessie behoren tot zijn werkzaamheden. Tot slot kan ook de Stichting Toon Hermans rekenen op de inzet van Sjef als bestuurslid. Deze stichting zet zich in voor het bewaren en beheren van het artistieke erfgoed van Toon Hermans. 

Uitreiking

De uitreiking vond plaats op maandag 16 oktober om 20.30 uur in het Brand Weizen paviljoen tijdens de Kölsche avond op het Oktoberfeest terrein. 

 

Dit bericht is verzonden als persbericht op maandag 16 oktober 2023.